Azorerna

Lägsta prisper person
GOT
24 okt
1 veckafr.
8 392:-
STO
22 nov
1 veckafr.
5 498:-
Till priskalendern

Res med Solresor till Azorerna

Azorerna kallas ”Edens lustgård” och det är just naturen som står i fokus i denna vulkaniska ögrupp. Huvudön São Miguel, dit Solresor reser, stoltserar med böljande kullar, varma källor, vandringsleder och äventyr både på land och till sjöss.

Plocka fram naturälskaren i dig och gå på upptäcktsfärd i den oexploaterade miljön. Ge dig ut till havs på en kittlande tur och se delfiner och kanske siktar du till och med världens största däggdjur, blåvalen? I Solresors program finner du flera spännande utflykter som för dig närmare naturen på Azorerna.

Det sägs att Azorerna legat oupptäckt fram till 1427 då den portugisiske sjöfararen Diogo de Silves fann de azoriska öarna Santa Maria och São Miguel. Solresor reser till Azorernas huvudö São Miguel som erbjuder både bedårande natur och livlig stadsmiljö. De flesta av våra hotell ligger i den charmiga huvudstaden Ponta Delgada där sevärdheter och historiska gator förenas harmoniskt med hotell, restauranger och butiker. Den moderna marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika.

Någon har sagt: "Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten." Azorerna är fortfarande ett oexploaterat resmål som har bevarat sin genuina atmosfär. Hotell och infrastruktur håller mycket god standard, men är bara tillgängligt för ett mindre antal besökare åt gången.

Genom vår reseledare på Azorerna ges möjligheten att boka spännande utflykter under din vistelse.

Res med Solresor till Azorerna
Res med Solresor till Azorerna
Res med Solresor till Azorerna
Res med Solresor till Azorerna

Våra bästa erbjudanden till Azorerna

Priser visas per person och avser del i dubbelrum på utvalda hotell.

Detaljerad sökning

Utflykter

Utflykterna bokas på plats hos vår reseledare på Azorerna.

Nordeste

En perfekt heldagstur för att njuta av det dramatiska landskapet på den östra delen av São Miguel, Nordeste. Vi tar oss längs nordkusten via det vackra vattenfallet Ribeira dos Caldeirões, här njuter vi av naturen och de fantastiska vyerna. Distriktet Nordeste brukar kallas för den tionde azoriska ön på grund av sitt isolerade läge och den lilla byn Nordeste är väl värt ett besök.

Vi färdas genom den äldsta delen av ön med storslagen natur och rik växtlighet, för att sedan komma till byn Povoacão på sydkusten. Det var här de första bosättarna bestämde sig för att stanna i början av 1400-talet.

Heldagstur med lunch inkluderat.

 • 75 Euro per person, minimum 2 personer.

 • Furnaskratern & Terra Nostra

  Under vår heldagstur till det natursköna området i och runt vulkankratern Furnas går tankarna till ett tropiskt Island. Just i detta område är den vulkaniska aktiviteten på ön som mest påtaglig. Vid kratersjöns strand förbereds dagens lunch ”Cozido”- en gryta tillredd direkt i ett hål i den heta vulkaniska marken. Vår lunch intar vi sedan på en restaurang i byn Furnas.

  I kratern kommer vi få uppleva varma källor och mullrande fumaroler, Caldeiras. Mitt i byn finner vi den botaniska trädgården Terra Nostra - ögruppens vackraste park. Här finns blommor och träd från hela världen och det ges möjlighet till bad i Furnas varma källor om vädret tillåter.

  Heldagstur med lunch inkluderat.

 • 80 Euro per person, minimum 2 personer

 • Eldsjön & Tvillingsjöarna

  Under en heldag besöker vi den välkända västra delen med vulkankratern Sete Cidades och dess vackra Tvillingsjöar. Vi besöker även öns yngsta delar runt Lagoa do Fogo - Eldsjön.

  Vi startar med São Miguels centrala delar och det som anses vara en av öns vackraste platser, nämligen Eldsjön, Lagoa do Fogo. Vi hinner även med ett besök i staden Ribeira Grande där vi passar på att prova öns likörer innan det är dags för lunch.

  På eftermiddagen går färden västerut med vackra vyer och intressant information om ön och dess vulkaniska ursprung. Vi besöker panoramautsikten Vista do Rei, där vi kan skåda de sagolika tvillingsjöarna från ovan. I kratern ligger också den charmiga byn Sete Cidades.

  En fantastisk möjlighet att se två av São Miguels absoluta höjdpunkter under en och samma dag!

  Vi avslutar dagen med ett besök på ananasplantagen i byn Fajã de Baixo. Här berättar vi om ananasen och ser hur den odlas.

  Heldagstur med lunch inkluderat.

 • 75 Euro per person, minimum 2 personer

 • Jeepsafari till Tvillingsjöarna och Sete Cidades

  De slingrande vägarna runt Sete Cidades vulkankrater lämpar sig väl för en guidad jeepsafari. Under denna halvdagstur håller vi oss på den västra sidan av São Miguel där dagens mål är vyn över Tvillingsjöarna.

  Man åker i säkra jeepar med plats för upp till åtta personer. Under resans gång görs flera stopp vid platser som är svåra att nå med andra fordon och vi har möjlighet att uppleva den västra delens absoluta höjdpunkter!

  Det finns både halv- och heldagsturer till olika delar av ön. Turerna är inte bundna till några fasta dagar, utan körs efter intresse.

 • 35 Euro per person.

 • Vandring Ribeira Funda till Praia da Viola

  Vi startar i Ponta Delgada och åker mot Ribeira Funda, där vandringsleden börjar. Leden är ca 5,5 km lång och tar cirka 3 timmar att genomföra.

  Vandringen börjar i ett öppet område och blir en stig med tät växtlighet. Leden tar oss till några gamla vattenkvarnar som användes för att göra vete och majs till mjöl, och på vägen passerar vi genom flera bäckar tills vi når utsikten över Tio Domingos, där vi kan se Praia da Viola.

  Praia da Viola är en liten och lugn strand med grov svart sand, Inbäddad av höga klippor och flera vattenfall. Mitt på stranden finns en stig som tar oss till slutet av leden och byn Maia.

  På väg tillbaka till Ponta Delgada besöker vi ett av Europas få teplantage – Chá Gorreana och deras fabrik.

 • 55 Euro per person

 • Simma med Delfiner

  I Atlanten finns det massor av spännande djur att uppleva. Du får möjligheten att simma med delfinerna i deras egen miljö, men det är alltid på djurens villkor. Båtarna som används är små gummibåtar, Zodiaks. Med hjälp av våtdräkt och snorkel får du utforska livet under ytan, en helt fantastisk upplevelse.

  Att tänka på inför turen:

  Att färdas i båt på öppet hav kan vid hårt väder vara strapatsfyllt. Turen lämpar sig därför inte för dig som har rygg- och/eller nackbesvär eller är gravid. Flytvästar tillhandahålles av båtföretaget. Solen är stark, använd solkräm! Ta med badkläder, handduk och vatten.

 • 80 Euro per person.

 • Val och delfinsafari

  Följ med på ett oförglömligt äventyr och upplev havets mest imponerande djur!

  I vattnen utanför São Miguel finns hela 24 olika val- och delfinarter representerade, varav kaskelottval och flasknosdelfin tillhör de vanligast förekommande. Kaptenen får information från utkikstornen längs kusten via kommunikationsradio om var valar och delfiner befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora grupper, ibland över hundra djur.

  Azorerna är en av världens bästa platser för val och delfinskådning så chansen att faktiskt få se dessa otroliga djur är stor. Känslan när en gigantisk kaskelottval befinner sig på bara några meters avstånd från båten kan inte beskrivas i ord, det måste upplevas!

  Det erbjuds val- och delfinsafari i ribb-båt, glasfiberbåt eller katamaran. Turen är en halvdagstur och man spenderar cirka tre timmar på havet.

  Att tänka på inför turen:

  Att färdas i båt på öppet hav kan vid hårt väder vara strapatsfyllt. Turen lämpar sig därför inte för dig som har rygg- och/eller nackbesvär eller är gravid. Flytvästar tillhandahålles av båtföretaget.

 • 60 Euro per person