• En aktiv semester på natursköna Mallorca!

Vandringsresa - Mallorca - Hotel President

4
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer

Översikt

En aktiv semester på natursköna Mallorca!

Under vår och höst erbjuder Solresor en specialresa till Mallorca för dig som vill uppleva öns vackra natur på nära håll. Resan inkluderar totalt fyra vandringar på olika delar av ön. Du bor bekvämt hela veckan på fyrstjärniga Hotel President i Alcúdia med halvpension. Hotellet ligger i natursköna omgivningar, alldeles intill en fin badvik.

Denna vandringsresa, med inslag av både kultur och gastronomi, passar alla som tycker om att röra på sig och som trivs att vara utomhus nära naturen. De olika vandringarna ger en varierad bild av öns vackra och skiftande landskap. Några av vandringarna går genom orörd natur och ibland saknas upptrampade stigar eller vandringsleder. Vissa etapper innehåller längre uppförs- och nedförsbackar. Dagsetapperna är 5-14 km långa och av varierande svårighetsgrad. Vandringarna leds av en kunnig, lokal vandringsguide samt en svensktalande reseledare.

Utrustningstips
Bekväma skor som lämpar sig för vandring i varierad terräng
Långbyxor, shorts, varm tröja och vindjacka – väder och temperatur kan variera mellan olika delar av ön under en och samma dag
Regnkläder
Ryggsäck med plats för vattenflaska och eventuella mellanmål
Solhatt/keps och solkräm
Vandringsstavar kan vara en fördel

Värt att veta
För att kunna delta på denna vandringsresa skall du ha god grundkondition, men behöver inte vara vältränad. Då flera av etapperna är kuperade och går längs naturstigar med stenigt eller gropigt underlag, bör du inte ha några fysiska handikapp. Vandringarna genomförs i lugnt tempo i grupper om 15-32 deltagare med en eller två engelsktalande vandringsguider (beroende på gruppens storlek) samt en svensktalande reseledare.

Allt detta ingår i Solresors vandringsresa på Mallorca:
• Flyg t/r Sverige-Mallorca
• Sju nätter på Hotel President med halvpension
• Vandring i området runt Alcúdia, halvdag
• Vandring Esporles-Banyalbufar, heldag med besök på lantgård
• Vandring i vindistriktet Mortitx, heldag med vinprovning och tapaslunch
• Vandring i närheten av Sóller, heldag med trerätters lunch inkl. dryck
• Busstransfers till och från de olika vandringarna
• Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide under vandringarna

Hotellinformation

  • All Inclusive
  • Barnpool
  • Luftkond.
  • Pool
  • Restaurang

Naturskön miljö, all inclusive och nära stranden.

Hotel President ligger precis ovanför en liten badvik, dryga 2 km från hamnen i Alcúdia. Här bor du på ett äldre, men moderniserat badhotell i naturskön miljö, en bit från turistortens centrum. Du har nära till Alcúdias golfbana Alcanada som ligger ca 500 m bort. Hotellet erbjuder gratis minibuss till hamnen och golfbanan ett par gånger per dag.

Hotellet har flera pooler som ligger i olika nivåer framför hotellet, omgivna av solstolar och parasoller. Nere på sandstranden finns restaurang och bar som håller öppet under sommaren (drivs ej av hotellet). Här finns också möjlighet att prova olika vattensporter mot avgift.

I hotellets Spa (åldersgräns 16 år) har du fri tillgång till bastu, ångbad, jacuzzi och gym, medan massage och behandlingar är mot avgift. Vidare finns tennis-, volleyboll- och boulebana samt bordtennis. På kvällarna erbjuds underhållning i någon av barerna i form av musik eller dans.

Om hotellet
Antal rum 242
Avstånd till centrum 2,5 km Puerto de Alcúdia
Avstånd till strand 20 m
Byggår 1975
Hiss Ja
Hälsocentrum & Spa Ja
Internet Gratis WiFi i lobby, WiFi i rummen, avgift
Kassafack Ja, avgift
Poolhanddukar Ja, deposition
Renoverat 2006
Tennis Ja
Våningar 4

Rumstyper:
Luftkonditionerade dubbelrum med satellit-TV, telefon, kassafack (avgift), badrum med hårtork samt balkong. Enrumssviter med sovrum och salongsdel samt havsutsikt. 2 ordinarie bäddar samt 1 extrabädd.

Tillval:
Havsutsikt, enkelrum.

Officiell klass:
4 stjärnor.

Observera:
Trappor och nivåskillnader inom hotellet och för att komma till stranden. Strandbaren ingår ej i hotellets all inclusive. Middagsklädsel: långbyxor för män.

 Vill du veta mer om hotellet?
Klicka här för IHAC hotellfakta.

Dagsprogram

Dag-för-dag programmet skall ses som preliminärt. Med hänsyn till väderförhållanden och andra eventuella uppkomna hinder, kan vandringarnas sträckning ibland förändras i förhållande till vad som beskrivs nedan. I sådana situationer finns oftast alternativa vandringsmöjligheter.

Den angivna distansen för de olika vandringarna är inte ett mått på svårighetsgraden. En kort vandring kan gå i kuperad terräng medan en längre kan följa lättgångna stigar i flack terräng, vilket gör att den senare etappen anses vara lättare.

Lördag:
Avresa från Arlanda/Landvetter/Malmö Airport. Busstransfer från Palmas flygplats till Alcudia och Hotel President (transfer ingår ej, men kan tilläggsbokas).

Söndag:
Välkomstmöte med Solresors vandringsguide. Du får detaljerad information om de olika vandringarna och möjlighet att ställa frågor om utrustning, klädsval etc.

Måndag:
Hela gruppen samlas på morgonen för veckans första vandring som startar direkt från hotellet. Turen tar dig ut på udden mellan Alcúdia- och Pollensabukten. Vägen går via Talaia d’Alcudia, Coll Baix och Ermita de la Victòria. Efter ca tre timmars vandring når du badviken S’Illot där det blir en längre paus på ca 2 timmar med möjlighet för bad om vädret tillåter. Här finns också en strandrestaurang där du kan äta lunch (ingår ej). Transporten tillbaka till hotellet går med buss. Du beräknas vara tillbaka på hotellet ca kl. 16.00.

Vandringen är ca 11 km lång, svårighetsgrad medel. Höjdskillnad: +180 m, -180 m.

Tisdag:
Avfärd med buss från hotellet på morgonen. Resan tar dig till byn Esporles, som ligger i den södra delen av bergskedjan Sierra de Tramontana. Dagen startar med ett besök på lantgården La Granja, som kan liknas vid ett folklivsmuseum. Här får du inblick i hur livet på Mallorca var för ett par hundra år sedan. Det blir också avsmakning av några lokala delikatesser och egentillverkat vin. Vandringen startar sedan längs leden Camí des Correu, ”postleden”, som förr i tiden var den enda förbindelsen mellan byarna Esporles och Banyalbufar. Etappen går längs en väl markerad stenstig genom ek- och pinjeskog. Bitvis har du en hänförande utsikt över Mallorcas västkust. Efter ca 3,5 timmar når du Banyalbufar, som anses vara en av Mallorca mest pittoreska byar. Här får du ett par timmar på egen hand och möjlighet att äta en sen lunch på någon av byns uteserveringar (ingår ej). Du beräknas vara tillbaka på hotellet ca kl. 18.00.

Vandringen är ca 9 km lång, svårighetsgrad medel/lätt. Höjdskillnad: + 170 m, - 300 m.

Onsdag:
Vilodag.

Torsdag:
Avfärd med buss på morgonen mot vindistriktet Mortitx. Här väntar en vandring i Sierra de Tramontanas allra mest orörda områden. Här finns nästan inga vägar och bitvis går du genom svårframkomlig terräng mellan höga klippformationer. Vandringen startar och slutar på vingården Mortitx, där det dukas upp för vinprovning och tapasavsmakning efter avslutad vandring. Du beräknas vara tillbaka på hotellet ca kl. 15.00.

Vandringen är ca 5 km lång, svårighetsgrad lätt. Höjdskillnad: +120 m, -120 m.

Fredag:
Avfärd på morgonen med buss mot Mallorcas västkust. Vandringen startar i bergen vid Embalse de Cúber och avslutas i Sóller. Dagens etapp innehåller en lättare stigning upp mot bergstoppen Coll de l’Ofre och fortsätter sedan genom dalgången Biniaraix, där det blir en paus för lunch på lantgården Can Silles. Här serveras en trerätters lunch med flera lokala specialiteter. Därefter återstår ytterligare en dryg timmes vandring ner till staden Sóller där bussen väntar för återresa till Alcúdia. Du beräknas vara tillbaka på hotellet ca kl 18.00.

Vandringen är ca 14 km, svårighetsgrad medel. Höjdskillnad: +200 m, -850 m.

Lördag:
Hemresa till Arlanda/Landvetter/Malmö Airport, om du inte har valt att boka en extra sol- och badvecka på Mallorca.Karta
1. Vandring i området runt Alcúdia
2. Vandring Esporles-Banyalbufar
3. Vandring i vindistriktet Mortitx
4. Vandring i området runt Sóller

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail