Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Encamp

Encamp är en trevlig ort med katalansk atmosfär belägen på cirka 1300 meters höjd med omkring 10.000 invånare. Orten är omgiven av vacker natur och har allt du kan tänkas behöva för en härlig skidsemester. Hotellen i Encamp ligger alla utplacerade längs med ortens hudvudgata där skidbussen (gratis) kör förbi flera gånger i timmen. 

Byns huvudlift är Funicamps kabinlift med en hastighet på 7,2 m/sekund och med en kapacitet på 1500 personer i timmen tar den dig från Encamp till Collada d'Enradort på cirka 15 - 20 min. Collada d'Enradort ligger centralt i Grandvaliraskidområde och är en perfekt utgångspunkt för din skidåkning. På toppen är det både skidskola för vuxna och barn samt ett stort skidområde för barn och nybörjare. Därtill finns det dessutom en mycket populär restaurang/café med liggstolar på stor terrass. Här kan du avnjuta en svalkande öl, en kopp varm choklad eller bara luta dig tillbaka och njuta av den fantastiska utsikten över de snöklädda Pyrenéerna.

Andorras huvudstad Andorra La Vella ligger endast 5 km från Encamp. På 15-20 tar du dig enkelt hit med de lokala bussarna eller med taxi (cirka 12 euro).  I Andorra La Vella är inköpsmöjligheterna oändliga och du kan göra flera shoppingfynd. Här råder även en härlig atmosfär och stämning inte minst om kvällarna då det är ett livligt nattliv.

Dela nuvarande URL via E-mail