Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Canillo

Canillo är en pittoresk liten bergsby belägen på en höjd av 1500 meter. Orten har en katalansk atmosfär och omgärdas av en storslagen natur. I Canillo bor det cirka 2000 invånare, men antalet ökar under vintersäsongen då det är en populär skidort för många turister runt om i Europa. Canillo erbjuder nämligen flera pister i olika svårighetsgrad vilket gör orten till en perfekt plats för skidåkare i alla åldrar och med varierande erfarenhet. På toppen av skidområdet finns dessutom en skidskola för såväl barn som vuxna samt ett stort område tillägnat just barn och nybörjare. Därtill finns flera restauranger och caféer där du kan återhämta dig och fylla på energidepåerna samtidigt som du har en fantastisk utsikt över det snöbeklädda Pyrenéerna.

Önskar du att utforska själva orten Canillo rekommenderar vi att även passa på att besöka det enorma sportcentret ”Ice Palace”, Ispalatset. Här arrangeras flera stora sportarrangemang på den enorma isbanan som finns i centret. För dig som gillar motorsport finns här även ett museum för motorcyklar. Sist men inte minst är ytterligare en ”must see” den berömda utsiktspunkten ”Roc del Quer”. Här står du på en plattform som skjuter ut ur bergsväggen vilket ger dig en enastående och oförglömlig utsikt över dalen. 

Andorras huvudstad, Andorra La Vella, ligger enbart några kilometer från Canillo. Du kan enkelt ta dig till huvudstaden med den lokala busstrafiken som trafikerar de olika skidorterna. Bussarna går flera gånger i timmen och resan tar cirka 15-20 minuter. Föredrar du taxi så kostar det cirka 15 euro. Andorra La Vella präglas av den andorranska kulturen när det kommer till restauranger, nattliv, musik och atmosfär. Huvudstaden erbjuder även goda shoppingmöjligheter för den som vill köpa med sig något hem eller kanske uppdatera sin skidutrustning. Vi rekommenderar även ett besök i Caldea som är ett av Europas största Spa & Wellness-center omtyckt av såväl vuxna som barn.
  

Dela nuvarande URL via E-mail