Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Andorra

Om Andorra

Andorra - ett fascinerande land omgivet av bergstoppar
Det vackra lilla landet Andorra ligger vackert inbäddat i de östliga delarna av Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien. Landets lägsta punkt är på 820 m och den högsta på 2950 m. Andorra är mindre än halva Öland, men är trots det Europas mest bebodda land i förhållande till sin storlek. I landte bor det cirka 80000 invånare varav ca 22000 bor i huvudstaden Andorra La Vella. Det officiella språket är katalanska, men samtliga invånare talar även spanska samt franska och en många av invånarna talar även engelska.

Andorra har ett omtyckt och behagligt klimat då det varken är för kallt om vintern eller för varmt om sommaren. Därtill är Andorra ett land som har rikligt med soldagar både under vinter- och sommarhalvåret. Majoriteten av de som besöker Andorra är ute efter nervkittlande skidåkning i vackra omgivningar, men landet bjuder på mer än det. Här finns charmerande orter, goda shoppingmöjligheter och en spänande historia. Medeltiden är den tidsepok som främst har lämnat fantastiska spår runt om i landet något som kan ses i form av landets arkitektur och på mer än de 30 kyrkor och monument som går att finna från den här tiden. 

210 km pister väntar dig
De som reser till Andorra kommer huvudsakligen för att åka skidor. Andorra utgör nämligen Pyrenéernas och den Iberiska halvöns största område för skidsport med dess stora supermoderna skidsportsanläggningen Grandvalira.
Läs mer om Grandvalira skidanläggning här.

Fördelaktiga inköpsmöjligheter
De som främst inte besöker Andorra för själva skidåkningen reser vanligtvis hit för att göra goda shoppingfynd. I Andorra förekommer nämligen väldigt låga skatter, vilket gör att det finns flera möjligheter till att göra riktigt bra inköp i landet. Det finns cirka 5000 butiker att välja mellan i landet och alla bjuder olika varor. Hotel-, restaurang- och barpriser är också väldigt låga, förmodligen Västeuropas billigaste, vilket gör att en semestervecka i Andorra kan vara rätt skonsam för din plånbok. 

Bilder och videos från Andorra

Se bilder och videos >

Våra Områden

Våra hotell i Andorra

Information

Uthyrning av pjäxor och skidor:
Priset för att hyra standardskidor och pjäxor för 6 dagar startar från cirka 550 kr per person.
Om du vet med dig att du önskar att hyra standarsskidor och pjäxor kan du betala uthyrningsskostnanden redan i transferbussen. Betalningen sker i euro.
Transport av din skidutrustning på flyget kostar cirka 350 kr per person med Veuling och kan bokas direkt via Solresor innan din avresa. 

Rabatter:
För personer över 70 år är liftkort gratis. Liftkortet hämtas ut vid liftarna mot uppvisande av fotolegitimation. Du ska själv kontakta Solresor för att få rabatten fråndraget från ditt pris då det ej sker automatiskt. 

Bagage:
Resans pris inkluderar ett incheckat bagage på max 23 kg samt ett handbagage på max 10 kg.

Skidskola:
Grandvalira skid- och snowboardskola erbjuder skid- och snowboardundervisning för både barn och vuxna.
Priset ligger på cirka 120 euro och motsvarar 15 timmars undervisning fördelat på 5 dagar.
Minimum ålder för snowboardundervisning är 12 år.

Solresor reserverar sig för eventuella ändringar gällande priser, åldersgränser och bagagestriktioner. Vi uppmanar att innan avresa säkerställa att de ovan framförda uppgifter som berör dig fortsatt är gällande, då flygbolag och skidanläggning kan ändra sina bestämmelser utan vår kännedom. 

Grandvalira skidområde

Grandvalira - Andorras största skidområde med 210 km pister
Andorras skidområde Grandvalira är det största skidområdet på den Iberiska halvön och i Pyrenerna. Det är ett väldigt populärt och omtyckt skidområde främst på grund av dess storlek med flera kilometer pister och där 80 % av området är utrustat med snömaskiner. Dess storlek bidrar dessutom till att det i princip aldrig är kö vid lifterna, något som gör Grandvalira än mer populärt bland skidåkarna. 

Skidområdet ligger på ca. 1710 - 2640 meters höjd och har förutom Funicamp kabinliften Encamp även 3 kabinlifter och 66 lifter bestående huvudsaknligen av high-speed 4-6 personersliftar och 2 dragliftar. Totalt består Grandvalira av 210 kilometer pister vilket ger obegränsade möjligheter för skidåkning. Addera det faktum att skidområdet är oerhört modernt och passar skidåkare i alla åldrar och det är enkelt att förstå varför Grandvalira ofta omtalas som ett av de bästa skidområderna i Europa. I Grandvalira har Solresor hotell belägna i byarna Encamp (1300m), El Tarter (1.700m), Soldeu (1800m) och Pas de la Casa (2100 m).

Massor av valmöjligheter
I Grandvalira utvecklas och förnyas ständigt allt gällande skidområdet - snökanonerna, pisterna, Snowparks och mer därtill. I dagsläget kan därför hela 65% av skidterängen snösäkras under hela säsongen och det finns flera valmöjligheter för den som vill spendera en variationsrik vecka ute i skidbacken. I Grandvalira finns det 3 freestyle Snowparks där parken i El Tarter har World Cup-status. Området bjuder även på 2 boarder/skicross-banor med mycket hög standard samt hela 5 pister som lever upp till FIS World Cup-krav - exempelvis Pas de la Casa för slalom, Avet i Soldeu för slalom och storslalom, Antenes och Riberal i Grau Roig för speedskiing samt Áliga i el Tarter för super G och störtlopp. Letar du efter variation och utmaningar på din nästa skidresa är Grandvalira i Andorra därmed det självklara valet. 

Pister

19 GRÖNA PISTER

 

49 BLÅ PISTER

41 RÖDA PISTER

19 SVARTA PISTER

Pistkort

Restauranger och barerCafé Madison
Centralt beläget i Pas de la Casa ligger det trevliga och prisvänliga café Madison. Här kan du njuta av de stora och välsmakande rätterna, diverse fatöl, vin och olika shots som typiskt serveras på caféets stora utomhusterass med utsikt ut över byns vackra omgivningar.

Paddy’s Irish Bar
Om du suktar efter en kall öl kan Paddy’s Irish Bar klart rekommenderas. Denna trevliga lilla irländska bar ligger väldigt nära pisten och liftsystemet i Pas de la Casa och är därför det perfekta stället att bege sig till med vänner och familj efter en dag i backarna.

Restaurant Cal Marquet
I huvudorten, Andorra la Vella, hittar du den lilla mysiga tapasrestaurangen Cal Marquet på nedersta våningen i Illa köpcenter. Här serveras läckra lokala specialiteter i form av korvar, ostar och andorranskt vin. Restaurangens passionerade invånare har alltid en kort berättelse nära till hands när rätterna serveras.

The Harp
I byn Soldeu, nära Hotel Himalaia Soldeu, ligger den mysiga lilla baren The Harp. Baren har existerat i flera år och lockar många besökare varje dag som önskar en god måltid i stämningsfulla omgivningar. Som namnet avslöjar spelas det trevlig livemusik varje kväll som du kan njuta av medans du tar en drink.

Utöver fantastiska skiddagar finns det massor att uppleva i Andorra!


   

Utflykter i Andorra

Heliskiing

I Grandvalira skidområde har du möjlighet att prova på heliskiing där du får åka med helikopter till toppen av bergen innan du ger dig ut på dina skidor längs med en nervkittlande och utmanande offpist-terräng. Dagligen är det ett team med professionella och kvalificerade bergguider med över 20 års erfarenhet som övervakar snön på de olika rutter som erbjuds för heliskiing. Du kan därför känna dig trygg med att prova heliskiing i just Grandvalira skidområde. Du får dessutom en individuell säkerhetsutrustning och du har alltid er erfaren bergguide med på utflykten. Alla nedfarter som erbjuds har en genomsnittlig lutning på 25% och är mellan 900 - 4500 meter långa. Vilken rutt som erbjuds är avhängigt av snöförhållandena. Följ med på heliskiing - ett av de mest spännande sätten att uppleva offpist skidåkning på. 

Rundtur bland pisterna

Följ med och få en rundvisning i delar av Andorra största skidområde Grandvalira. Rundturen bland pisterna äger rum under två dagar då du får möjlighet att uppleva och se hela området tillsammans med våra reseledare på plats. Genom att följa med på den här rundturen får du en god kunskap kring en rad olika pister - några som du kanske inte hade funnit på egen hand. Utflykten lämpar sig väl för dig som besöker Grandvalira för första gången, men också för dig som har besökt skidområdet tidigare och som vill få en minnesuppdatering omkring områdets pister. 

Bo på Igloo-hotell

När du väl är på skidsemester i Andorra och Grandvalira ska du passa på att besöka det imponerande "Igloo Hotel" och någon av alla is-barer som finns i området. Det är en speciell upplevelse att besöka en bar gjord i is och beställa in en färggrann drink eller annan förfriskning. Vi rekommenderar därför att du passar på att göra detta när du besöker Grandvalira. För dig som vill besöka Igloo Hotel är det även möjligt att boka in en övernattning på hotellet innan din avresa. Du genomför bokningen på:

www.grandvalira.com/iglu-hotel-en-andorra

Väl på plats i Andorra kan du få yttelrigare information om Igloo Hotel och de olika is-barerna av våra reseledare på plats.

Vattenland/wellness-centret "Caldea"

En skidsemester i Andorra kan inrymma otroligt mycket mer än enbart fantastisk skidåkning. Huvudstaden Andorra la Vella ligger endast 5 km från Encamp och något längre ifrån El Tarter, Soldeu och Pas de la Casa. Dagligen går det lokala bussar mellan huvudstaden och de olika orterna, vilket gör det enkelt för dig att besöka Andorra la Vella för en dag. Väl i huvudstaden finns ett stort utbud av restauranger, barer, butiker, shoppingcenter och nattklubbar. Föredrar du en lugn dag i huvudstaden och vill skämma bort dig lite extra ska du ta dig till det imponerade vattenlantdet/wellnes-centrer Caldea. Här finns allt du kan tänka dig för en avkopplande och harmonisk dag. Fråga gärna våra reseledare på plats om tips och råd inför ditt besök i huvudstaden. 

Ju fler desto bättre


Vi på Solresor har 15 års erfarenhet av grupp & konferensresor och arrangerar varje år ett stort antal gruppresor utomlands för sällskap av varierande storlek, allt från ett fåtal resenärer upp till ett par hundra personer. Resan skräddarsys enligt dina önskemål och vi tar självklart även hand om arrangemangen på plats, som middagar och utflykter. 
Klicka här för att få ett kostnadsfritt offertförslag!

       

   

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Hitta din resa

Reslängd

  • 7
Datum
Flygplats
Destination
Pris fr.

Dela nuvarande URL via E-mail