Safari med Solresor

Ge dig iväg på en spännande safariresa i Afrika! Pricka in ”The Big Five” på vår resa till Kenya. Solresor erbjuder en fantastisk safariupplevelse i Kenya med både Mombasas kritvita stränder och det vilda djurlivet på slätterna. Som bäddat för mäktiga upplevelser!

En safariresa innebär att du kommer möta vilda djur i sina rätta element. Det kan vara både spännande och nervkittlande. Att komma nära vilda djur är en dröm för många och en lyckad safari bygger på att göra rätt val när det gäller säsong och vilka önskemål du har. Vi har sammanställt en del vanliga frågor och längre ner på sidan hittar du packningstips, information från vår destinationschef och annan inspiration inför din safariresa.

Läs mer här!

Populära safaris just nu

Kenya

Från Mombasas vita stränder till det vilda livet på de ändlösa slätterna - Kenya är kanske världens mest kända plats för att se stora djur på nära håll under en klassisk safari. Här möts du av ett rikt djurliv i mäktiga landskap - allt från snöklädda bergstoppar och brusande floder till lummig regnskog och en nästan oändlig grässavann. Få naturupplevelser för livet på en rundresa i Kenya!

Här kan du uppleva våra safaris

Kenya

Från Mombasas vita stränder till det vilda livet på de ändlösa slätterna - Få naturupplevelser för livet på en rundresa i Kenya!
Se mer om våra safaris här >

Inspiration till din safari

Var och när?

Det är möjligt att resa på safari året runt men hur gör du det?
Hitta svaret här >

Våra bästa safariråd

Kenya-Claus bor i Kenya sedan flera år och är en äkta safriexpert. Här ger han dig de bästa tipsen inför din resa! 
Hitta safaritipsen här >

Packlista till safari

Det kan vara svårt att veta vad som är bra att packa med sig på en safari. Därför har vi samlat några bra råd till dig som snart ska resa.
Hitta packlistan här >

Mer om safari

Varför safari i Afrika?

Safari är den optimala reseupplevelsen för dig som vill komma nära både djur och natur. Afrikas vackra, dramatiska och skiftande landskap lämnar ingen oberörd. Kenya är det rätta valet för dig som vill njuta av sol och bad samtidigt som du får uppleva det rika djurlivet på savannen. 

Är boendestandarden bra?

På våra rundresor/safaris i Afrika kommer du bli väl omhändertagen på våra boenden. Hotellen och lodgerna är omsorgsfullt utvalda för att du ska få den bästa möjliga vistelsen. Vi använder oss av fem-, fyr- och trestjärniga boenden på våra resor och samtliga håller internationell komfort, service och kvalité. Att bo på savannen är en alldeles speciell upplevelse - här är du omgiven av naturens egna ljud och det för dig verkligen närmare Afrika.

Safari året runt

Välkommen till en del av världen som är tvärtom i förhållande till vad vi är vana vid. Det vi i Sverige kallar sommar är vinter i Kenya och deras sommar är vår vinter. Temperaturskillnader är att räkna med oavsett årstid – det råder ett klimat vid kusten och ett annat i inlandet.
Maj och augusti är de kallaste månaderna och i Östafrika finns två regnperioder. Den långa i april och maj samt den korta i november.
Oavsett vilken typ av safariresa du är intresserad av finns vi här för tips och råd!

  

Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Dela nuvarande URL via E-mail