Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Från tango till samba

Från tango till samba

0
Fullbokad

En klassisk resa från Buenos Aires i Argentina via vattenfallen i Iguazú, till Rio de Janeiro i Brasilien. I Buenos Aires, även kallat Sydamerikas Paris, upplever vi de stora sevärdheterna. Det blir het tango och grillrätter passande den bästa gourmand. Naturens underverk finns i Iguazú, med över tvåhundra vattenfall och i Rio de Janeiro väntar ett av världens sju nya underverk, Kristusstatyn på Corcovado samt regnskog mitt i staden, samba och inte minst Copacabana!


Exempel på vad du upplever under rundresan Från tango till samba:
• Tangolektion i Buenos Aires
• Asado på Pampas
• Nationalparken Iguazú
• Linebanefärd till Sockertoppen i Rio
• Kristusstatyn i Rio

Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.Resan omfattar en 15 dagars rundresa i Argentina och Brasillien
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Allt detta ingår
 • Tangolektion i Buenos Aires
 • Asado på Pampas
 • Nationalparken Iguazú
 • Linebanefärd till Sockertoppen i Rio
 • Kristusstatyn i Rio
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Buenos Aires
Skandinavien - Buenos Aires

Vi lämnar Skandinavien för avfärd mot Argentina, som vi ankommer på morgonen dagen efter. Vår Solreseguide väntar på oss för transfer till hotellet där vi får möjlighet att koppla av efter flygresan. På eftermiddagen samlas vi för ett informationsmöte.

Dag 3
Buenos Aires - Pampas
Buenos Aires - Pampas

På förmiddagen lämnar vi hotellet för en heldagsutflykt till Pampas. Vi lämnar storstaden, styr färden mot den argentinska landsbygden, och anländer till vår estancia, en argentinsk lantgård. Vi serveras svalkande lokalt vin med klassiskt tilltugg. Medan sydamerikanska motsvarigheten till cowboys, gauchos, förbereder en traditionell barbecue, eller asado som det heter här, kan vi bland annat rida på gårdens hästar och åka fyrspann. När asadon är klar kallas vi till bords och blir bjudna på maträtter som långsamt grillats över öppen eld. Under den långa lunchen kommer gauchos att visa upp sin skicklighet på ryggen på pampasponnyer och den yngre generationen underhåller med traditionell dans och musik. Allt med den argentinska landsbygden som förtrollande kuliss.

Dag 4
Buenos Aires
Buenos Aires

Idag gör vi en stadsrundtur i Buenos Aires. Staden sträcker sig längs, den av Evert Taube besjungna, Rio de la Plata som bebos av en multikulturell befolkning. Flera stadsdelar präglas i hög grad av sitt italienska, franska, tyska och spanska påbrå. Staden jämförs ofta med Paris och liksom i den europeiska modestaden, varvas de smala gränderna och gamla husen med moderna byggnader. Vi börjar dagen med en stadsrundtur genom de historiska och politiskt viktiga platserna som Plaza de Mayo, Casa Rosado och den koloniala byggnaden Cabildo. Vi besöker flera av de kända kvarteren såsom tangokvarteret San Telmo, färgstarka La Boca med fotbollsstadion La Bombonera och exklusiva Puerto Madero. På eftermiddagen upplever vi Buenos Aires på egen hand.

Dag 5
Buenos Aires
Buenos Aires

Dagen är vikt för att på egen hand fortsätta att njuta av Buenos Aires. Vid sen eftermiddag träffas vi igen för att få lära oss Argentinas nationaldans, tangon. Maison Dandi Royal tillhör ett av de mest välrenommerade danspalatsen med de bästa mästarna på att lära ut tango. Vant introducerar de oss i stegen och hjälper oss att hitta rytmen i denna eldiga dans. Därefter är det bara att hitta något av de många danspalatsen för att praktisera våra nya kunskaper.

Dag 6
Buenos Aires
Buenos Aires

Njut av dagen i Buenos Aires på egen hand. 

Dag 7
Buenos Aires - Iguazú
Buenos Aires - Iguazú

Idag tar vi flyget till Iguazú som ligger i gränslandet mellan Argentina, Paraguay och Brasilien. Här förenas Iguazúfloden med Paranáfloden och det är även platsen för de gigantiska Iguazúvattenfallen. Man brukar säga att den argentinska sidan är ”scenen” och den brasilianska ”åskådarbänken”. Namnen har getts av att den argentinska sidan kommer väldigt nära fallen, medan från den brasilianska sidan får en vy över hela området. Vi landar på den argentinska sidan och tar oss till vårt hotell. Eftermiddagen är fri för att uppleva den pittoreska staden Puerto Iguazú.

Dag 8
Iguazú
Iguazú

Dagen viger vi för utflykt till ”scenen” där den modige kan ta en båttur som praktiskt taget kör rakt in i en del av vattenfallen (ej inkluderat, se upplevelsepaket). Vill du inte bli helt genomblöt finns välarrangerade gångvägar som tar dig så nära fallen att du nästan kan röra vid vattnet. Mäktig är synen när vi står vid ”Djävulens gap” med en fallhöjd på nära 70 meter. Allt vatten som faller här formar vackra regnbågar i olika vinklar genom regnskogen. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet.

Dag 9
Iguazú - Rio de Janeiro
Iguazú - Rio de Janeiro

Vi lämnar Argentina och kör över till Brasilien för att beskåda ”Åskådarbänken” som endast rymmer 20 procent av fallen. Med en guidad vandring kommer vi nära urskogen med alla växter och djur. I slutet av stigen tar vi oss upp till en utsiktsplats över ”Floreano Fall”, som av de flesta betraktas som den mest spektakulära i området. Vi lämnar Iguazú med flyg till Rio de Janeiro och väl framme tar vi oss till hotellet och checkar in. Det finns nu möjlighet att bekanta sig med omgivningarna och varför inte gå ner och ta ett skönt bad på Copacabana?

Dag 10
Rio de Janeiro - Stadsrundtur och Sockertoppen
Rio de Janeiro - Stadsrundtur och Sockertoppen

Rio de Janeiro grundades år 1565 av portugisiska riddaren Estácio de Sá, som kom att kalla staden São Sebastião do Rio de Janeiro. Insprängd mellan spektakulära berg med slingrande regnskog som stupar rakt ner i vattnet anser många att det är en av världens vackraste städer. Vi inleder vår första stadsrundtur med centrala Rio där vi passerar Maracana-stadion, Sambadrome, utställningsområdet för de berömda sambaskolorna i Rio. Vi gör ett stopp på Metropolitan Cathedral, känd för sin ovanliga pyramidform. Vi fortsätter med ett besök på torget Cinelandia där vår guide berättar mer om olika historiska byggnader såsom Stadsteatern, Nationalbiblioteket och National Museum of Fine Arts. Efter detta fortsätter vi mot Rios kanske mest ikoniska symbol, Sugar Loaf Mountain, Sockertoppen. Vi tar linbana upp och gör ett kort stopp på 215 meters höjd. Här får vi en enastående panoramautsikt över staden med Guanabara Bay, Rio-Niteroibron och berget Corcovado med Kristusstatyn. Vi fortsätter att gå upp till toppen där hisnande vyer av Copacabana, Santa Cruz fästning och stränderna i Niteroi kan beundras. Eftermiddagen är fri att disponera på egen hand – varför inte gå till Copacabana och njuta av en Caipirinha?

Dag 11
Rio de Janeiro - Corcovado och Kristusstayn
Rio de Janeiro - Corcovado och Kristusstayn

Dagens stadsrundtur går till stadens kanske största attraktion, Kristusstatyn, som ligger i världens största planterade urbana regnskog, Tijuca, på berget Corcovado. Regnskogen skövlades bort för att ge plats för kaffeplantager. Vid 1800-talets andra hälft startade återplanteringen av dagens regnskog. Att kunna uppleva regnskogen mitt i en storstad med över hundra växtarter och ett rikt djurliv är unikt. Under vårt besök får vi uppleva vattenfall och lära oss mer om regnskogens växter och djur. Vi tar tåget upp till Corcovados topp 710 meter över havet. Äntligen får vi på nära håll uppleva ett av världen sju nya underverk, Kristusstatyn, som mäktigt står där uppe och blickar ut över hela Rio de Janeiro. Vi får tid på egen hand att verkligen njuta av utsikten innan vi återvänder till hotellet.

Dag 12
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Dagen är fri men en extra upplevelse erbjuds; en guidad tur till en av de många favelorna, kåkstäderna, som byggts i och omkring Rio (ej inkluderat, se upplevelsepaket).

Dag 13
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Dagen är till eget förfogande. Njut av stränderna, maten, musiken, dansen, kulturen och allt det som gör Rio de Janeiro till den världsstad det är. Det finns också en del utflykter som finns att boka på plats, mot kostnad. Ta en båttur till de tropiska öar som ligger utmed kusten, gå på samba-show eller bege dig till Petropolis – den tidigare kejsarstaden. 

Dag 14
Rio de Janeiro – Skandinavien
Rio de Janeiro – Skandinavien

Njut av dagen, det är inte förrän till kvällen som vi beger oss till flygplatsen för att återvända till Skandinavien.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Upplevelsepaket

Tangoshow i Buenos Aires
Under den här kvällen arrangeras en riktig argentinsk dansupplevelse på ett av de stora tangopalatsen i Buenos Aires. Kvällen startar med en god middag med tillhörande dryck och stämningen höjs för varje minut och lagom till den stora uppvisningen är den på absolut topp. De passionerade dansarna underhåller till levande musik som garanterat får pulsen att öka. Tango är hett, pulserande och fyllt av känslor. Detta blir garanterat en oförglömlig kväll som oftast avslutas en liten bit in på småtimmarna.

Båtäventyr vid fallen
Detta äventyr tar oss från de lägre delarna av ön San Martin, sex kilometer upp längs floden Iguazú och hela vägen in i det mäktigaste fallet. Vi färdas i kraftfulla motorbåtar och vi slussas förbi mängder av de vackra vattenfallen längs vägen. Regnbågarna i vattendiset från fallen och den prunkande tropiska grönskan gör intrycket väldigt sceniskt och vackert.

Favela i Rio
Favela betyder kåkstad på portugisiska och uppstod efter slaveriets avskaffande år 1888. Människor började då dra sig mot de större städerna och bristen på pengar innebar kreativa lösningar och uppfinningsrikedom när det kom till husbygge. Skräp, brädbitar, palmblad och annat som hittades användes för att bygga bostäder. Favelorna idag omfattar väldiga landområden, i de största favelorna lever upp emot en kvartsmiljon människor. Dagens guidade utflykt går till en favela och vi får en stark inblick i vardagslivet för människor i kåkstäderna.

Pris för upplevelsepaket: 2000 kr per person

Kan bokas fram till 45 dagar innan avresa, i mån av plats kan den bokas på resmålet.

Allt detta ingår

 • Guidad stadsrundtur i Buenos Aires
 • Guidad resa till Pampas med besök på hacienda inkl. asado (grillbuffé)
 • Tangolektion i Buenos Aires
 • Guidad rundvandring vid vattenfallen i Iguazu på både brasilianska och argentinska sidan
 • Inträde till nationalparken i Iguazú
 • Guidad stadsrundtur i Rio inkl. besök vid sockertoppen med linbanefärd
 • Guidad stadsrundtur i Rio inkl. besök vid Corcovado och Kristusstatyn med tågresa
 • Svensktalande rundreseguide och engelsktalande lokalguider
 • 5 nätter på hotell i Buenos Aires, del i dubbelrum inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell i Iguazú, del i dubbelrum inkl. frukost
 • 5 nätter på hotell i Rio de Janeiro, del i dubbelrum inkl. frukost
 • Stadsskatt i Iguazú och Rio de Janeiro
 • Flyg till Buenos Aires och hem från Rio de Janeiro
 • Inrikesflyg Buenos Aires - Iguazú och Iguazú - Rio de Janeiro
 • Alla måltider ombord på långflygningarna samt alla kända skatter och avgifter
 • Alla transporter enligt program.

Dela nuvarande URL via E-mail