Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Rundresor i Argentina och Brasilien

Från tango till samba
0

En klassisk resa från Buenos Aires i Argentina via vattenfallen i Iguazú, till Rio de Janeiro i Brasilien. I Buenos Aires, även kallat Sydamerikas Paris, upplever vi de stora sevärdheterna. Det blir het tango och grillrätter passande den bästa gourmand. Naturens underverk finns i Iguazú, med över tvåhundra vattenfall och i Rio de Janeiro väntar ett av världens sju nya underverk, Kristusstatyn på Corcovado samt regnskog mitt i staden, samba och inte minst Copacabana!


Exempel på vad du upplever under rundresan Från tango till samba:
• Tangolektion i Buenos Aires
• Asado på Pampas
• Nationalparken Iguazú
• Linebanefärd till Sockertoppen i Rio
• Kristusstatyn i Rio

Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.Resan omfattar en 15 dagars rundresa i Argentina och Brasillien
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

12 Nätter 31995 kr
Avresor från
  • Göteborg (GOT)
  • Köpenhamn (CPH)

Argentina/Brasilien

De två största länderna i Sydamerika, Argentina och Brasilien, erbjuder en variation av sällan skådat slag. Från det arktiska klimatet i södra Argentina till de tropiska regnskogarna i Brasilien och Andernas mäktiga bergsmassiv till Pampas gräsbevuxna slätter. Ett naturens underverk är gemensamt för länderna med vattenfallen i Iguazú och kärleken till musik och dans med tango och samba är en annan gemensam punkt men i övrigt skiljer länderna ganska markant från varandra. I Argentina talas spanska och i Brasilien portugisiska vilket har sin historia från kolonialtiden som gör sig påmind i båda länderna på så många övriga saker som till exempel arkitekturen. Ländernas sevärdheter är oräkneliga och UNESCO skyddar inte mindre än 16 kulturella världsarv och 11 naturvärldsarv i länderna! Det är dock så mycket mer än bara sevärdheter som lockar miljontals besökare varje år. Här har den underbara maten, rytmen, kulturen de djupa traditionerna sin viktiga plats i varje medborgares hjärta och själ och när det gäller fotboll är detta närmast att betraktas som religion och inte bara sport i både Argentina och Brasilien.

Fakta

Huvudstad
Argentina: Buenos Aires ca. 13 miljoner invånare
Brasilien: Brasilia ca. 2,5 miljoner invånare

Invånarantal
Argentina: 40 miljoner
Brasilien: 192 miljoner

Nationaldag
Argentina: 25 maj, Revolutionsdagen. 9 juli, Självständighetsdagen
Brasilien: 7 september

Nationellt valspråk
Argentina: I enighet och frihet
Brasilien: Ordning och framsteg

Tid
Argentina: Svensk vintertid -4 timmar, sommartid -5 timmar
Brasilien: Svensk tid -4 timmar

Valuta
1 ARS = 0,46 kr
1 BRL = 2,60 kr

Solresor
Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail