En smak av Portugal

Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 12949 kr
13199 kr
Se alla avgångar

Portugals fastland bjuder på ett rikt kulturarv efter sin tid som stormakt, i form av historiska monument och byggnader som skyddas av Unesco som världsarv. Under denna rundresa får vi uppleva charmiga medeltidsstäder, vackra landskap och smaka på lokala specialiteter, inte minst det berömda portvinet.

Exempel på vad du upplever under rundresan En smak av Portugal:
• Portugals anrika huvudstad Lissabon.
• Badorterna Estoril och Cascais som ligger vid Portugals vackra ”riviera”.
• Provsmakning av portvin i staden Porto.
• Jeronimosklostret, byggt för att hedra Vasco da Gamas upptäckter.
• De vackra städerna Évora och Sintra som finns på Unescos världsarvslista.
• Universitetet i Coimbra, ett av världens äldsta universitet.



Resan omfattar en sju dagars rundresa i Portugal.
Vår svensktalande reseledare är med på hela rundresan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats tur och retur.
 • Buss under hela rundresan.
 • 7 nätter på hotell med frukost och middag samt drycker till måltider.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Lissabon och Jeronimosklostret.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Estoril och Cascais.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Coimbra och universitetet.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Porto och vinprovning.
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Sverige - Lissabon
Sverige - Lissabon

Idag är det äntligen dags att flyga från Sverige till Lissabon, där vår guide möter upp på flygplatsen och tar oss till vårt hotell i Lissabon. Efter incheckning och välkomstmöte serveras en middag på hotellet.

Dag 2
Lissabon - Estoril - Cascais
Lissabon - Estoril - Cascais

Lissabon anses vara en av de vackraste städerna i Europa och har en lång historia som avspeglas i de många monumenten och sevärdheterna. På dagens program står en halvdags stadsrundtur med lokalguide där vi besöker Belémkvarteret med vackra monument från 1400- och 1500-talen. Här finner vi Belémtornet som finns på Unescos världsarvslista samt det mäktiga Upptäckarnas Monument.

Sedan besöker vi Jeronimosklostret – också den på Unescos världsarvslista. Jeronimosklostret byggdes under 1500-talet för att hedra Vasco da Gamas resa till Indien och upptäckten av den sjöväg som gjorde Lissabon till en av de rikaste städerna i Europa. Namnet kommer från St Jeromes orden, vars munkar levde i klostret. Detta mästerverk tog ungefär 100 år att färdigställa och har en fantastisk detaljrikedom och utsmyckning.

Efter beger vi oss vidare till den gamla traditionella stadsdelen Alfama i Lissabon. Här promenerar vi på smala och vindlande gator och har möjlighet att besöka hantverksbutiker. Sedan fortsätter vi till kvarteret Baixa för att beundra Lissabons viktigaste torg, exempelvis det symboliska Restauradores-torget och det stora Rossio-torget som är en trafikknutpunkt, varifrån paradgatan Avenida da Liberdade utgår. Sedan kör vi vidare och avslutar turen vid torget Marquês de Pombal.

Lunch sker på egen hand i Lissabon och efter det åker vi vidare till Cabo da Roca – den västligaste punkten i Europa. Vi reser sedan längs med kusten och passerar den kända stranden Guincho Beach innan vi kommer fram till Cascais. Väl framme upptäcker vi höjdpunkter i staden som exempelvis Boca do Inferno – en vackert formad klippa vid havet. Vi får också en fantastisk utsikt över Cascaisbukten och den intilliggande kuststräckan.

Vi avrundar dagen med en middag på hotellet i Lissabon.

Dag 3
Evora
Evora

Idag reser vi till Évora - en stad på Unescos världsarvslista som andas tvåtusenårig historia och de trånga gränderna, med inslag av morisk arkitektur, varvas med ljusa luftiga torg. På väg hit reser vi genom ett vackert landskap med korkekar, olivlundar och vingårdar. Väl framme i Évora promenerar vi på de smala gatorna och ser stadens viktigaste monument – exempelvis det romerska Dianatemplet, São Fransisco-kyrkan samt universitetet. Så småningom är det dags för en lunch på egen hand – ta gärna chansen att upptäcka Portugals gastronomi!

Framåt kvällen fortsätter vi till staden Fatima där vi äter middag och bor över på vårt hotell.

Dag 4
Fatima - Nazare
Fatima - Nazare

Idag upptäcker vi staden Fatima och byn Nazaré. Fatima ligger i centrala Portugal, norr om Lissabon, och är framför allt känd för att många katoliker vallfärdar hit. Orsaken till detta är att det år 1917 ska ha skett lång rad uppenbarelser från Jungfru Maria här. Den 12:e varje månad sker bland annat en religiös procession med levande ljus genom staden.

I Fatima finns också en helgedom med en basilika samt ett museum - Museum of Sacred Art and Ethnology.
Vi reser sedan västerut och besöker den pittoreska fiskebyn Nazaré, som har ett fantastiskt läge vid en lång och fin sandstrand. Många turister lockas hit men byn har ändå lyckats behålla sin genuina karaktär. Här finns tid för lunch på egen hand innan färden går norrut och inåt landet till staden Coimbra, där vi också äter middag och sover över på hotell.

Dag 5
Coimbra
Coimbra

På rundresans femte dag upptäcker vi universitetsstaden Coimbra med lokalguide under en halvdag. Coimbra har gamla historiska anor och var under tvåhundra år Portugals huvudstad, fram till att landets första kung, Alfons I, bestämde sig för att flytta huvudstaden söderut från Guimarães. Här besöker vi bland annat landets största, och ett av Europas äldsta, universitet som grundades redan år 1290 i Lissabon och flyttades senare till Coimbra. Byggnaderna inhyste tidigare ett kungligt palats och det finns salar kvar som använts i mer än 700 år.

Coimbra är annars en kompakt stad som bäst besöks till fots. Dess historiska centrum ligger bredvid en sluttning vid Mondegofloden och skapar en pittoresk vy tillsammans med de nästan tusenåriga byggnaderna - från det moriska valvet Almedina till universitetets klocktorn, stadens landmärke. Den moderna delen av staden ligger bara en liten bit härifrån och består av en modern park med terrasser, barer och restauranger vid floden, en fantastisk gångbro över Mondego och stora köpcentrum.

Efter besöket här reser vi vidare mot Porto, checkar in på hotellet samt avnjuter en middag tillsammans.

Dag 6
Porto
Porto

Idag upptäcker vi, tillsammans med en lokalguide, staden Porto som är Portugals näst största stad och en historiskt viktig handelsstad vid mynningen av floden Douro. Staden har en alldeles speciell atmosfär och ett nätverk av smala gator, som står i kontrast mot de eleganta kvarteren med sina ståtliga villor. Vi gör ett besök på ett typiskt portvinshus där vi också bjuds på provsmakning av stadens berömda portvin. Därefter kan den som vill följa med på en båttur på Dourofloden och uppleva Porto från en av dess vackraste sidor.

Efter en dag i Porto beger vi oss till vårt hotell i Lissabon där vi äter middag och övernattar.

Dag 7
Obidos - Sintra
Obidos - Sintra

Den sjunde dagen utforskar vi Obidosregionen samt anrika staden Sintra. Obidos har ett underbart historiskt centrum och räknas till ett av Portugals sju underverk. Promenera runt och njut av synen av den pittoreska stadens labyrint av smågator, fina små vita hus med tegeltak och en lång imponerande stadsmur.

Vackra staden Sintra är ett mycket populärt utflyktsmål, som en gång beskrevs av poeten Lord Byron som den kanske mest förtjusande staden i Europa. Sintra har anor från 1100-talet, ligger på ett 300 meter högt berg med samma namn och är också en av de allra första städerna att upptas på Unescos världsarvslista. I Sintra besöker vi den kungliga familjens sommarresidens – the National Sintra Palace och du har även möjlighet att strosa runt och äta lunch på egen hand i denna vackra stad. Besök gärna Sintras tehus, hantverksbutiker och smaka de berömda lokala bakverken Queijadas samt Travesseiros.

Vi reser sedan tillbaka till Lissabon där vi äter middag och övernattar på hotellet.

Dag 8
Hemresa
Hemresa

En veckas rundresa i härliga Portugal är till ända. Vi har fått uppleva ett land där det förflutna lever kvar i en skön blandning av modern stil och arkitektur, där dåtid möter nutid. Vi har smakat på den traditionella och rustika maten med lokala specialiteter och fått en inblick i vinkulturen där portvinet spelar en stor roll. Det är dags för hemresa och bussen tar oss tillbaka till Lissabons flygplats.

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats tur och retur.
 • Buss under hela rundresan.
 • 7 nätter på hotell med frukost och middag samt drycker till måltider.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Lissabon och Jeronimosklostret.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Estoril och Cascais.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Coimbra och universitetet.
 • Halvdag med engelsk lokalguide - Porto och vinprovning.

Dela nuvarande URL via E-mail