Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Portugal

Rundresor i Portugal

En smak av Portugal
0

Portugals fastland bjuder på ett rikt kulturarv efter sin tid som stormakt, i form av historiska monument och byggnader som skyddas av Unesco som världsarv. Under denna rundresa får vi uppleva charmiga medeltidsstäder, vackra landskap och smaka på lokala specialiteter, inte minst det berömda portvinet.

Exempel på vad du upplever under rundresan En smak av Portugal:
• Portugals anrika huvudstad Lissabon.
• Badorterna Estoril och Cascais som ligger vid Portugals vackra ”riviera”.
• Provsmakning av portvin i staden Porto.
• Jeronimosklostret, byggt för att hedra Vasco da Gamas upptäckter.
• De vackra städerna Évora och Sintra som finns på Unescos världsarvslista.
• Universitetet i Coimbra, ett av världens äldsta universitet.Resan omfattar en sju dagars rundresa i Portugal.
Vår svensktalande reseledare är med på hela rundresan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Fullbokat

Portugal

Resor till Portugal - Europas utpost mot Atlanten. Portugal är ett spännande land med behagligt klimat och mycket sol året runt. Förutom de populära resemålen Madeira och Azorerna har det Portugisiska fastlandet och Lissabon mycket att erbjuda i form av historia, kultur och nöje. 

Portugal har en mycket lång och intressant historia med inslag från t.ex. Romartiden, Arabiska erövringar och Portugals tid som stormakt. De många olika kolonierna Portugal besatte har påverkat landets idag starka och speciella kultur. Den portugisiska folkmusikstilen fado är en sorts klagosång med influenser från portugisiska sjömanssånger, Brasilien, afrikansk slavmusik och arabisk musik. 

I matväg finns allt i Portugal, men det är fisk och skaldjur som Portugal kanske mest är känt för. Portugal är också känt för sina goda viner, madeiraviner och portviner. Landets natur är väldigt skiftande. Fastlandet, med sin långa kustremsa, är bergigt i norr och mest ett slättlandskap i söder. Ögrupperna Azorerna och Madeira med sina underbara blommor och grönska är dramatiskt klippiga efter sin vulkaniska historia. Portugal har helt enkel något för alla att uppleva oavsett tycke och smak.

Fakta

Huvudstad
Lissabon

Invånarantal
Ca 10,6 miljoner

Nationaldag
10 juni

Tid
Sverige -1 timme

Valuta
Euro

Klimat
Klimatet på de azoriska öarna är tempererat året runt, utan större variationer. Den årliga medeltemperaturen varierar från 14 grader i februari till 24 grader i augusti. Havets medeltemperatur, som påverkas av golfströmmen, brukar ligga mellan 16 och 22 grader. Portugals fastland har subtropiskt-medelhavsklimat med milda vintrar och varma till heta somrar. 

Dela nuvarande URL via E-mail