• Norge

Rundresor

Svalbard 78° nord

Följ med på en rundresa till Svalbard och upplev majestätiska bergsformationer, djupa dalar, isiga fjordar och glittrande glaciärer. Svalbard, med sin största ö Spetsbergen, är en unik plats att besöka - här går solen aldrig ner om sommaren och här finns världens största isbjörnskoloni. Mittemellan Nordnorge och Nordpolen kan vi uppleva denna mytomspunna ögrupp och dess storslagna natur - på 78 grader nord.

Exempel på vad du upplever under rundresan Svalbard 78° nord:
• Barentzstugan, en kopia av hyddan som den holländske upptäcktsresande Willem Barentzs expedition övervintrade i på slutet av 1500-talet.
• Vandringsturer i ett kargt och vackert landskap.
• En båttur på Isfjorden mot glaciären Nordenskiöld. Kanske får vi se val, säl eller till och med en isbjörn på vår resa?
• Pyramiden, ett ryskt gruvsamhälle som övergavs 1998. Samhället är fortfarande intakt, även om gatorna är kusligt ödsliga.
• Svalbards största stad, Longyearbyen, en av världens nordligaste bebodda platser, omgiven av ett fantastiskt polarlandskap.

Resan omfattar en sex dagars rundresa på Svalbard. 
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande eller norsktalande lokalguide. 

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Fullbokat

Norge

Upplev Norges storslagna natur med berg som störtar ner i havet från hundratals meters höjd, djupa fjordar, glaciärer och vattenfall, norrsken och midnattssol. Norge ligger på samma breddgrad som Alaska, Grönland och Sibirien, men har ett mycket mildare klimat.

På vår rundresa Svalbard 78° nord får vi uppleva något av det vackraste Norge har att erbjuda.

Den lilla ögruppen Svalbard erbjuder ett rikt men annorlunda djur- och växtliv och tar oss med på ett äventyr bland storslagna vyer av högsta klass. Svalbard är fornnordiska och betyder ”kall kant”, och visst kan man säga att det är en kall kant man hamnat på. Mitt ute i det norra ishavet är ögruppen belägen. Under sommaren lyser midnattsolen över glaciär och bergskedjor och ger en praktfull syn av glimmande och gnistrande snö och is. Öarna har en fantastisk vildmark som inte kan liknas vid någon annan. Här halvvägs mellan Norge och Nordpolen stannar vi för ett par dagar vi sent kommer att glömma.

Fakta

Huvudstad:
Oslo

Invånarantal:
ca 5 100 000

Språk:
Norska, bokmål och nynorsk

Nationaldag:
17 maj

Tidsskillnad:
Ingen

Valuta:
Norska kronor (NOK)

Solresor:
Svensktalande färdledare och engelsktalande eller norsktalande lokalguide på rundresan Svalbard 78° nord och Lofoten & Hurtigruten

Dela nuvarande URL via E-mail