Kalabriens hjärta och själ

Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 14449 kr
14699 kr
Se alla avgångar

Följ med på rundresan Kalabriens hjärta och själ och upplev en skönhet av sällan skådat slag. Kalabrien har den kanske bäst bevarade italienska genuiniteten och här hittar vi bland annat bergsområden, djupa skogar, magiskt vackra kustlinjer, särpräglad kultur, långa traditioner och sist men inte minst - det smakrika kalabriska köket!

Exempel på vad du upplever under rundresan Kalabriens hjärta och själ:
• MuSaba - det oförglömliga utomhusmuseet i mosaik.
• Romantiska staden Pizzo med sin berömda chokladtryffelglass.
• Mullbärsskogar och sidenproduktion enligt gamla traditioner.
• Spökstaden Pentedattilo, spektakulärt belägen på en klippa.
• Vin- och olivoljeprovning hos producenten Statti.

Resan omfattar en åtta dagars rundresa i Kalabrien.
Vår svensktalande reseledare är med på hela rundresan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Göteborg (GOT)
 • Malmö (MMX)
Allt detta ingår
 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats, tur och retur.
 • 7 nätter på hotell med frukost samt middagar på hotell eller på lokal restaurang.
 • Vinprovning.
 • Provsmakning av citrusfrukten Bergamott.
 • Entré till museet MuSaBa.
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst till Lamezias flygplats
Ankomst till Lamezias flygplats

Vår guide tar emot på flygplatsen i Lamezia och vi fortsätter med buss till vårt hotell i regionen Tropea/Capo Vaticano.

Dag 2
Tropea och Capo Vaticano
Tropea och Capo Vaticano

I Capo Vaticano möts vi av branta klippor över turkosblått hav, vackra vikar samt en ström av ljus och färg - den mest romantiska utsikten i Kalabrien! Här får vi en vy över de Eoliska öarna och Sicilien och efteråt stärker vi oss med provsmakning av lokala specialiteter. Bland annat en ost typisk för denna region samt den berömda ’nduja, en mycket kryddig och mjuk korv gjord av fläsk med massor av "pepperoncino" – Kalabriens heta peppar. Korven producerades ursprungligen i en liten stad vid Capo Vaticano och tillverkas fortfarande enligt gammal tradition.

Efteråt promenerar vi genom Tropea bland gränderna i den medeltida gamla staden och upplever genuint vackra italienska miljöer. Vi äter lunch i en restaurang på väg söderut och på eftermiddagen får vi lära känna Kalabriens guld – olivoljan av typen extra virgin. Vi besöker en oljekvarn i Limbadi där du blir du blir introducerad till tillverkningen av olivoljan och får provsmaka den. Vi övernattar sedan i Reggio di Calabria.

Dag 3
Scilla och Reggio di Calabria
Scilla och Reggio di Calabria

Dagen börjar med ett besök i Scilla - en vacker liten stad berömd för sin svärdfisk som du kommer att få smaka under vår lunch här. Husen i Scilla ser ut att i det närmaste sitta fastklistrade som frimärken på berget hela vägen ner till vattnet och de färgglada fasaderna i kombination med vacker bougainvillea gör det extra spektakulärt och fotovänligt.

Resan går vidare och vi når Kalabriens största stad Reggio Calabria på eftermiddagen. Från denna stora hamnstad kan man blicka ut över Messinasundet och den sicilianska kusten på andra sidan. Vi besöker en av stadens största attraktioner Museo Nazionale della Magna Grecia, där de berömda Riacekrigarna finns att beskåda. Bronzi di Riace är två unika bronsstatyer från 400-talet f.Kr. och föreställer grekiska krigare. Statyerna upptäcktes 1972 i vattnet utanför staden Riace av en amatördykare.

Du kommer också att lära känna en mycket sällsynt frukt – citrusfrukten bergamott. Bergamott växer bara i södra Italien och används bland annat i likörer samt i parfymtillverkning. Vi avslutar denna dag full av vackra intryck och nya smaker med en promenad längs den eleganta strandpromenaden och får en utsikt mot Sicilien. På kvällen övernattar vi på vårt hotell i Reggio di Calabria.

Dag 4
Pentedattilo, Gallicianó och Gerace
Pentedattilo, Gallicianó och Gerace

I dag besöker vi spökstaden Pentedattilo - en av Italiens kanske märkligaste städer, mer eller mindre utströdd över en klippa på 300 meters höjd. Staden grundades redan 640 f.Kr. som en grekisk koloni och hade sin storhetstid under de grekiska och romerska erorna. Efter romarrikets fall intogs Pentedattilo tidvis av olika folkslag och det blev aldrig någon riktigt fredlig period. Ett antal jordbävningar i området raserade staden flera gånger och till sist blev den helt övergiven. Idag är det en av Kalabriens mest besökta sevärdheter.

I närheten av denna mystiska plats äter vi en typisk kalabrisk lunch i bergsbyn Gallicianò, och på eftermiddagen reser vi vidare till Gerace – en spektakulärt belägen by med utsikt över den Joniska kusten. En liten slingrande väg leder upp i bergen och från parkeringsplatsen kommer du att stiga ombord på ett litet tåg som tar dig in till den gamla staden. Förbered dig på en oförglömlig panoramautsikt! 

Vi beger oss sedan ut mot italienska ostkusten till Roccella Ionica där vi övernattar.

Dag 5
Museet MuSaBa, Stilo och Mammola
Museet MuSaBa, Stilo och Mammola

Idag besöker vi ett av världens kanske mest speciella museum – utomhusmuseet MuSaBa som är ett ständigt pågående konstverk, klätt i färgglad mosaik och drivs av två eldsjälar – Nik Spatari och Hiske Maas. Kring ett kloster från 1100-talet och mitt inne i nationalparken Aspromonte har de skapat detta mästerverk där det även bedrivs utbildning i restauration och arkeologiska utgrävningar. MuSaBa kan inte beskrivas med endast ord utan måste helt enkelt upplevas.

Efter denna utsvävning i konstens värld som knappast lämnar någon oberörd besöker vi Mammola, som ligger i närheten. Det är en klassisk italiensk medeltidsstad där man specialiserat sig på torsk från Norge! Torsken importeras och tillreds för att bli vad vi närmast kan benämna som lutfisk, men smakar inte alls som det, och som på italienska kallas stocco. Stocco di Mammola sägs vara den absolut förnämsta i landet och fisken finns med på det italienska livsmedelverkets lista över traditionell italiensk matkonst. Vi äter lunch i Mammola innan vi beger oss vidare till Kalabriens juvel från den bysantinska eran, den lilla byn Stilo med sina vackra kyrkor. Här hittar vi bland annat den bysantinska kyrkan Cattolica som vi också besöker.

Dag 6
Sidenmästare, Tiriolo och vinprovning på Statti
Sidenmästare, Tiriolo och vinprovning på Statti

Idag lämnar Joniska kusten och reser tillbaka till södra Italiens västkust, men innan vi når dit stannar vi nära Catanzaro, huvudstaden i Kalabrien, där vi följer i de gamla sidenmästarnas fotspår. Catanzaro var en gång en av de största sidenexportörerna och fina damastdraperier exporterades över hela Europa. I en liten by intill Catanzaro har tre unga entreprenörer väckt den gamla traditionen till liv. I skogen runt San Floro har de återplanterat mullbärsträd där silkesmaskarna nu föds upp - silket som produceras bearbetas sedan till hantverksprodukter. Under turen i museet får du en första inblick i vävandets konst samt får veta mer om hur larvuppfödning går till. Medan vi promenerar genom mullbärsskogen upplever du hemligheterna med uppfödningen och vi avslutar besöket med en stärkande lunch.

Efteråt vårt besök utanför Catanzaro kommer vi att få en spektakulär utsikt i Tiriolo, där du kan se både det Joniska och Tyrrenska havet på samma gång. Dagen avrundas med en vinprovning hos vin- och olivoljeproducenten Statti. I de gamla vingårdarna runt Lamezia Terme odlas fortfarande gamla druvsorter såsom Greco eller Magliocco. Mellan vackra och åldrade olivträd, besök i oljefabriken och vinkällaren får du uppleva starka traditioner i kombination med moderna inslag i produktionen. Här kan du också prova några av de bästa vinerna i Kalabrien! Efter dessa smak- och traditionsrika upplevelser beger vi oss till Pizzo där vi övernattar.

Dag 7
Pizzo, Piedigrotta och glassen tartufo
Pizzo, Piedigrotta och glassen tartufo

Idag är det dags att lära känna en av Kalabriens charmigaste småstäder – romantiska Pizzo. Vi börjar med att besöka Piedigrotta, som är en liten kyrka i en grotta belägen alldeles vid strandkanten och utsmyckad med statyer samt fresker med religiösa motiv. Sedan får vi tid att strosa runt i gamla stan, ända fram till slottet Murat och till sist äntligen få en smak på det ljuva livet - stadens berömda chokladtryffelglass tartufo. Efter denna njutningsfulla stund spenderar du eftermiddagen på egen hand och på kvällen övernattar vi på vårt hotell i Pizzo.

Dag 8
Hemresa
Hemresa

Idag säger vi ”arrivederci Italia” och reser hem med vackra italienska miljöer, spektakulära museer, mullbärsskogar, vingårdar, bergsbyar och oförglömliga utsikter på vår näthinna. Trevlig resa hem och välkommen tillbaka!

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats, tur och retur.
 • Buss under hela rundresan.
 • Sju nätter på hotell med frukost samt middagar på hotell eller på lokal restaurang.
 • En måltidsdryck (vin, öl, läsk eller vatten) ingår till middagen.
 • Lunch dag 2, 3, 4, 5 och 6.
 • En måltidsdryck (vin, öl, läsk eller vatten) ingår till lunchen.
 • Vinprovning.
 • Provsmakning av citrusfrukten bergamott.
 • Entré till museet MuSaBa
 • Svensktalande reseledare och engelskspråkig lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail