Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Kalabriens hjärta och själ

0

Följ med på rundresan Kalabriens hjärta och själ och upplev pittoreska bergsbyar och värmen från det syditalienska folket. Kalabrien har den kanske bäst bevarade italienska genuiniteten och här hittar vi bland annat bergsområden, djupa skogar, magiskt vackra kustlinjer, särpräglad kultur, långa traditioner och sist men inte minst - det smakrika kalabriska köket!

Under rundresan får du en unik inblick i det syditalienska livet – både genom den spännande historien och genom den traditionella kalabriska kokkonsten. Bland annat får du en matlagningskurs i hemmagjord pasta och får prova flera lokala delikatesser längs vägen.

Exempel på vad du upplever under rundresan Kalabriens hjärta och själ
• MuSaBa - det oförglömliga utomhusmuseet i mosaik.
• Gör din egen pasta – en matlagningskurs med lokalbor
• Sagolika Scilla – den mytologiska fiskebyn vid Messinasundet
• Spökstaden Pentedattilo – spektakulärt belägen på en klippa
• Möte med den syditalienska landsbygden – med boende på en äkta AgriturismoResan omfattar en 8 dagars rundresa i Italien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Matlagningskurs med lokalbor i en gammal by
 • Besök och övernattning på en äkta ”agriturismo” (syditaliensk lantgård)
 • Entré till spektakulära utomhusmuseet MuSaBa
 • Övernattning i semesterorten Roccella Ionica vid Joniska havet
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien – Kalabrien – Tropea/Capo Vaticano
Skandinavien – Kalabrien – Tropea/Capo Vaticano

Välkommen till Syditaliens hjärta – Kalabrien! Här, längst ner på den italienska stöveln, finns det autentiska Italien med pittoreska byar, välsmakande mat och dramatisk natur. Vår guide möter upp på flygplatsen Lamezia Terme och vår resa genom den vackra södern börjar. Vi ankommer till vårt hotell där en gemensam middag väntar oss och vi får tid att vila upp oss inför vårt äventyr.

Dag 2
Capo Vaticano – Scilla – Reggio di Calabria
Capo Vaticano – Scilla – Reggio di Calabria

Efter frukost är det dags för oss att bege oss ännu längre söderut och vårt första stopp blir den mytologiska byn Scilla. Namnet kommer inte från blomman utan från det mytologiska havsmonstret Scylla, som nämns i Homerus ”Odyssén”. Den här pittoreska byn är förtrollande vacker. Husen ligger tätt ihop och skapar en idyllisk siluett av italiensk charm. Här promenerar vi igenom de olika delarna och insuper den lokala atmosfären. Vi stannar för lunch i marinan och fortsätter sedan vår färd längs den vackra kustlinjen, Costa Viola, mot Reggio di Calabria, Kalabriens största stad. Reggio di Calabria har flera gånger förstörts av jordbävningar och flodvågor, senast 1908 ödelades stora delar av staden i en jordbävning. Staden ligger öga mot öga med Messina på Sicilien, det är bara sundet som skiljer dem åt. Vi börjar med att besöka det arkeologiska muséet* som är vida känt för sin samling av grekiska bronsstatyer. Statyerna är från 450 f.Kr och föreställer krigare. De upptäcktes 1972 i Riace. Efter det spännande mötet med Reggio di Calabrias kulturskatter beger vi oss till hotellet för övernattning.

*inträde på muséet ingår ej, en kostnad på 8€/per person tillkommer.

Dag 3
Reggio di Calabria – Bova – Amendolea
Reggio di Calabria – Bova – Amendolea

Vi lämnar vackra Reggio di Calabria under morgonen genom att köra till tågstationen. Nästan allra längst ner på den italienska tåspetsen ligger den lilla orten Bova Marina. En tågfärd på cirka 50 minuter längs det vackra kalabriska landskapet tar oss dit och väl där väntar ett möte med antikens Grekland. Under antiken var stora delar av Kalabrien grekiskt och än finns många efterlämningar kvar. Vi tar oss till en mindre by för att stifta bekantskap med den italienska matkonsten. I ett kök väntar några lokalbor ivrigt på oss - vi ska få lära oss att göra hemmagjord pasta! Till lunch får vi äta våra skapelser tillsammans med traditionell antipasto. Efter lunchen reser vi vidare mot Amendola och Agriturismo “il Bergamotto”. En klassisk italiensk lantgård med grekiska rötter. Det grekiska arvet syns tydligt och vi får lära känna traktens traditioner med en gemensam middag och livemusik. Vi stannar här för natten.

Dag 4
Amendolea – Gallicianó
Amendolea – Gallicianó

Vår djupdykning i Kalabriens sociala och kulturella arv fortsätter på det grekiska spåret. Efter frukost beger vi oss på en dagsutflykt till en liten grekisk by, Gallicianó. Här pratas fortfarande en grekisk dialekt som är svår att finna på andra platser. I den lilla stenbelagda bergsbyn bor 200 personer och vi stannar pår lunch med traditionell lokal musik. Efter vårt möte med landsbygden tar vi oss tillbaka till vår lantgård där vi promenerar till det normandiska slottet i Amendolea. Under en kort period i historien höll normanderna till i Kalabrien. Vår guide visar delar av det slott och de ruiner som finns kvar innan vi går tillbaka till gården för en trevlig middag.

Dag 5
Amendolea – Pentedattilo – Bagaladi – Palizzi
Amendolea – Pentedattilo – Bagaladi – Palizzi

I dag besöker vi spökstaden Pentedattilo - en av Italiens kanske märkligaste städer, mer eller mindre utströdd över en klippa på 300 meters höjd. Från antikens Grekland fram till romarriket var Pentedattilo en blomstrande handelsstad som sedermera blev till en ordinär småstad på italienska sydkusten fram till 1783 när nästan hela staden ödelades av en jordbävning. 1960 blev Pentedattilo helt folktom och att vandra i spökstaden är som att resa tillbaka i tiden. Sedan 1980-talet har frivilliga, framför allt konstnärer och hantverkare, bosatt sig här och påbörjat restaurering. Vi lämnar spökstaden för att äta lunch i en gammal väderkvarn i Bagaladi. I Bagaladi besöker vi även ett museum innan vi beger oss till vackra bergsbyn Palizzi. Högt upp på en kulle ligger de gamla delarna av den charmiga byn Palizzi. Vi promenerar genom stan innan vi checkar in på ett pittoreskt Bed & Breakfast.

Dag 6
Palizzi – Gerace – Roccella Ionica
Palizzi – Gerace – Roccella Ionica

Vi vaknar upp i den pittoreska byn Palizzi och efter frukost ges tid att på egen hand strosa runt i de slingriga gränderna och insupa atmosfären.  Strax innan lunch kör vi till Gerace svindlande vacker småstad som ligger på toppen av 500 meter hög kulle. Vi äter lunch tillsammans och sedan gäller fria aktiviteter. Passa på att njuta av de charmiga gränderna och den genuina italienska gästvänligheten. Sent på eftermiddagen börjar färden mot det Joniska havet och vi kör till badorten Roccaella Ionica där en gemensam middag oh övernattning väntar

Dag 7
Roccella Ionica – MuSaBa – Mammola – Tropea
Roccella Ionica – MuSaBa – Mammola – Tropea

Idag besöker vi ett av världens kanske mest speciella museum – utomhusmuseet MuSaBa som är ett ständigt pågående konstverk, klätt i färgglad mosaik och som drivs av två eldsjälar – Nik Spatari och Hiske Maas. Kring ett kloster från 1100-talet och mitt inne i nationalparken Aspromonte har de skapat detta mästerverk där det även bedrivs utbildning i restauration och arkeologiska utgrävningar. MuSaBa kan inte beskrivas med endast ord utan måste helt enkelt upplevas.

Efter denna utsvävning i konstens värld som knappast lämnar någon oberörd besöker vi Mammola, som ligger i närheten. Det är en klassisk italiensk medeltidsstad där lokalborna specialiserat sig på torsk från Norge! Torsken importeras och tillreds för att bli vad vi närmast kan benämna som lutfisk, men smakar inte alls som det, och kallas på italienska kallas stocco. Stocco di Mammola sägs vara den absolut förnämsta i landet och fisken finns med på det italienska livsmedelverkets lista över traditionell italiensk matkonst. Vi äter lunch i Mammola innan vi beger oss vidare till Kalabriens pärla, Tropea. Vi avslutar rundresan på ett av de bästa sätten: med en promenad genom Tropeas gränder i den medeltida gamla staden och upplever genuint vackra italienska miljöer.

Dag 8
Tropea – Skandinavien
Tropea – Skandinavien

Det är dags att ta avsked från äventyret i Kalabriens hjärta och själ och ta oss till flygplatsen. En veckas djupdykning i den syditalienska historien, kulturen och mötet med de välkomnande lokalborna är nu till ända. Det går att förlänga din upplevelse av Kalabrien ytterligare en vecka med sol och bad vid något av våra hotell.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Karta

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats, tur och retur.
 • Buss under hela rundresan.
 • Sju nätter på hotell med frukost samt middagar på hotell eller på lokal restaurang.
 • En måltidsdryck (vin, öl, läsk eller vatten) ingår till middagen.
 • Lunch dag 2, 3, 4, 5, 6 och 7
 • Guidad rundtur i fiskebyn Scilla
 • Guidad rundtur i Reggio di Calabria med besök i det arkeologiska muséet (inträde ingår ej)
 • Tågbiljett mellan Reggio di Calabria och Bova Marina
 • Matlagningskurs med lokalbor i en gammal by
 • Besök och övernattning på en äkta ”agriturismo” (syditaliensk lantgård)
 • Besök i den lilla byn Gallicianó med tradtionell syditaliensk musik
 • Guidad rundtur i Amendolea med bland annat det normandiska slottet
 • Guidad rundtur i spökstaden Pentedattilo
 • Besök på museet i Bagaladi
 • Guidad promenad och egentid i Palizzi
 • Guidad rundtur i Gerace med egentid
 • Övernattning i semesterorten Roccella Ionica vid Joniska havet
 • Entré till spektakulära utomhusmuseet MuSaBa
 • Guidad stadsrundtur i Tropea
 • Svensktalande reseledare och engelskspråkig lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail