Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Rundresor

Kalabriens hjärta och själ
0

Följ med på rundresan Kalabriens hjärta och själ och upplev pittoreska bergsbyar och värmen från det syditalienska folket. Kalabrien har den kanske bäst bevarade italienska genuiniteten och här hittar vi bland annat bergsområden, djupa skogar, magiskt vackra kustlinjer, särpräglad kultur, långa traditioner och sist men inte minst - det smakrika kalabriska köket!

Under rundresan får du en unik inblick i det syditalienska livet – både genom den spännande historien och genom den traditionella kalabriska kokkonsten. Bland annat får du en matlagningskurs i hemmagjord pasta och får prova flera lokala delikatesser längs vägen.

Exempel på vad du upplever under rundresan Kalabriens hjärta och själ
• MuSaBa - det oförglömliga utomhusmuseet i mosaik.
• Gör din egen pasta – en matlagningskurs med lokalbor
• Sagolika Scilla – den mytologiska fiskebyn vid Messinasundet
• Spökstaden Pentedattilo – spektakulärt belägen på en klippa
• Möte med den syditalienska landsbygden – med boende på en äkta AgriturismoResan omfattar en 8 dagars rundresa i Italien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Fullbokat
Sicilien och syditalienska pärlor
0

Sicilien är den vackra och mytomspunna ön som lockat besökare från när och fjärran sedan urminnes tider. Med sitt behagliga klimat, kulinariska specialiteter och inte minst ovärderliga arkeologiska skatter i form av teatrar, monument och kyrkor etsar sig Sicilien fast som en italiensk dröm.

Under vår rundresa i Sicilien och Kalabrien får vi uppleva många stora sevärdheter som till exempel Sankta Lucias Syrakusa, barockstaden Catania och storslagna Etna. Vi bjuds på naturens skiftande skådespel från karga solsvedda kullar och ödsliga vulkanområden till frodiga olivlundar och sagolika kuster. Vi får även ett smakprov av den charmiga atmosfären i Kalabrien med flera besök i pittoreska italienska byar.


Exempel på vad du upplever under rundresan Sicilien och syditalienska pärlor
• Siciliansk charm i Gudfaderns fotspår – besök i byn Savoca
• Kulturella skatter i Syrakusa och Catania
• Besök vid majestätiska Etna
• Kulinariska möten med sicilianskt vin, kalabrisk `njuda och andra lokala delikatesser
• Pittoreska miljöer i syditalienska byar

 

Resan omfattar en 8 dagars rundresa i Italien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Fullbokat

Italien

Säg Italien och väldigt många får något drömliknande i blicken. Det långsmala landet vid Medelhavet har under århundraden lockat besökare från hela världen. Med ovärderliga sevärdheter och konstskatter, ett behagligt klimat med ljuvliga stränder och inte minst det berömda italienska köket och det välkomnande folket är Italien utmärkt för en rundresa.

Italiens vackra landskap bjuder på många sagolika vyer som tagna från vykort, som till exempel Amalfikusten som anses vara en av världens vackraste kuststräckor.

Oräkneliga böcker och tv-program har lovordat de goda vinerna och den fantastiska maten. Italienarna är stolta över sina lokala delikatesser och minsta lilla by har sin egen specialitet. Numera är pasta och pizza i det närmaste husmanskost även för oss, men med en rundresa till Italien får du möjligheten att upptäcka ursprungslandet.

Musikvärlden har gett oss hyllade stjärnor som Enrico Caruso, Maria Callas, Pavarotti och senare de moderna Andrea Bocelli och Eros Ramazotti. Från filmvärlden har vi fått klassiker som La dolce vita, En prinsessa på vift och La vita é bella. Få länder har gett så mycket livsnjutning till världen som Italien genom kulturen och köket.

Fakta

Huvudstad:
Rom

Invånarantal:
ca 61 miljoner

Språk:
Italienska

Nationaldag:
2 juni

Tidsskillnad:
Ingen

Valuta:
Euro (EUR)

Solresor:
Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail