Rundresor

Kalabriens hjärta och själ

Följ med på rundresan Kalabriens hjärta och själ och upplev en skönhet av sällan skådat slag. Kalabrien har den kanske bäst bevarade italienska genuiniteten och här hittar vi bland annat bergsområden, djupa skogar, magiskt vackra kustlinjer, särpräglad kultur, långa traditioner och sist men inte minst - det smakrika kalabriska köket!

Exempel på vad du upplever under rundresan Kalabriens hjärta och själ:
• MuSaba - det oförglömliga utomhusmuseet i mosaik.
• Romantiska staden Pizzo med sin berömda chokladtryffelglass.
• Mullbärsskogar och sidenproduktion enligt gamla traditioner.
• Spökstaden Pentedattilo, spektakulärt belägen på en klippa.
• Vin- och olivoljeprovning hos producenten Statti.

Resan omfattar en åtta dagars rundresa i Kalabrien.
Vår svensktalande reseledare är med på hela rundresan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

7 Nätter 14149 kr
14699 kr
Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Göteborg (GOT)
  • Malmö (MMX)

Italien

Säg Italien och väldigt många får något drömliknande i blicken. Det långsmala landet vid Medelhavet har under århundraden lockat besökare från hela världen. Med ovärderliga sevärdheter och konstskatter, ett behagligt klimat med ljuvliga stränder och inte minst det berömda italienska köket och det välkomnande folket är Italien utmärkt för en rundresa.

Italiens vackra landskap bjuder på många sagolika vyer som tagna från vykort, som till exempel Amalfikusten som anses vara en av världens vackraste kuststräckor.

Oräkneliga böcker och tv-program har lovordat de goda vinerna och den fantastiska maten. Italienarna är stolta över sina lokala delikatesser och minsta lilla by har sin egen specialitet. Numera är pasta och pizza i det närmaste husmanskost även för oss, men med en rundresa till Italien får du möjligheten att upptäcka ursprungslandet.

Musikvärlden har gett oss hyllade stjärnor som Enrico Caruso, Maria Callas, Pavarotti och senare de moderna Andrea Bocelli och Eros Ramazotti. Från filmvärlden har vi fått klassiker som La dolce vita, En prinsessa på vift och La vita é bella. Få länder har gett så mycket livsnjutning till världen som Italien genom kulturen och köket.

Fakta

Huvudstad:
Rom

Invånarantal:
ca 61 miljoner

Språk:
Italienska

Nationaldag:
2 juni

Tidsskillnad:
Ingen

Valuta:
Euro (EUR)

Solresor:
Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail