Klassiska Irland

Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 12249 kr
12499 kr
Se alla avgångar

Blunda och föreställ dig Irland. Se de vidsträckta landskapen med böljande gröna kullar där vallhundarna skickligt ringar in fåren, vänd blicken mot de vindpinade klipporna och de vackra medeltida borgarna som vittnar om fornstora dar. Kanske går tankarna nu även till den hjärtliga stämningen på de lokala pubarna i varenda liten byhörna. När vill du åka? Vi tar dig dit.

Välkommen till rundresan Klassiska Irland där du upplever den smaragdgröna ön tillsammans med Solresor.

Exempel på vad du upplever under rundresan Klassiska Irland:
• Den världsberömda irländska whiskeyn.
• Benediktinerklostret Kylemore med den vackra muromgärdade trädgården.
• De branta klipporna Cliffs of Moher.
• Wicklows ljungbeklädda kullar.
• En uppvisning av en riktig vallhund i traditionell miljö.
• Staden Kilkenny och den imponerande fästningen Rock of Cashel.
• Dublins kullerstensgator, färgglada ”Doors of Dublin" och berömda Trinity College.
• En rejäl irländsk frukost varje dag.Resan omfattar en 7 dagars rundresa på Irland.
Vår svensktalande reseledare är med på hela rundresan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Flygresa, tur och retur.
 • Svensk reseledare under hela resan och engelsk lokalguide under dagen i Dublin.
 • Den världsberömda irländska whiskeyn.
 • Benediktinerklostret Kylemore med den vackra muromgärdade trädgården.
 • De branta klipporna Cliffs of Moher.
 • Wicklows ljungbeklädda kullar.
 • En uppvisning av en riktig vallhund i traditionell miljö.
 • Staden Kilkenny och den imponerande fästningen Rock of Cashel.
 • Dublins kullerstensgator, färgglada ”Doors of Dublin" och berömda Trinity College.
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst, Tullamore Distellery och klosterbesök – mot Galway
Ankomst, Tullamore Distellery och klosterbesök – mot Galway

Rundresan börjar direkt efter att du anlänt till Dublins flygplats på morgonen, och vi börjar resan västerut mot Galway-området. På vägen stannar vi till vid ett destilleri - Tullamore Distillery - för att bevittna hur irländsk whiskey produceras - ett fint hantverk på allra högsta nivå. Tullamore Dew är ett av Irlands mest kända märken och är en klassisk ingrediens i Irish coffee.  Den härliga upplevelsen avslutas med ett smakprov av destilleriets berömda produkt.

Resan fortsätter sedan mot Galway och nästa stopp blir vid det berömda klostret Clonmacnoise, där en promenad i en rofylld miljö bland stenruiner gör det enkelt att framkalla bilder av de helgon och lärda som verkade här. Klostret, som grundades av Saint Ciaran i mitten av 500-talet, blev så småningom ett stort centrum för såväl religion som utbildning. Många historiska skrifter, inklusive 1000-talets Annals of Tighernach och 1100-talets The Book of Dun Cow, har skrivits här.

Idag lever Clonmacnoise vidare som en bevarad ruin och du kan här se en katedral, sju kyrkor, tre höga kors och två runda torn. De vackert bevarade strukturerna av katedralen samt de tre templen Temple Doolin, Temple Hurpan och Temple Melaghlin, är imponerande och ger dig garanterat en autentisk känsla av den irländska historien att bära med dig på resan. Efter besöket fortsätter vi sedan till hotellet i Galway-området för middag och övernattning.

Dag 2
Connemara och klostret Kylemore med trädgårdar
Connemara och klostret Kylemore med trädgårdar

Dagen börjar med en härlig irländsk frukost på hotellet. Sedan reser vi norrut för att njuta av en rundtur i den vackra Connemararegionen, som har ett landskap av sjöar och floder, mossar och berg. Området består också av små byar där inte mycket har förändrats sedan de en gång uppstod och språket som talas här är fortfarande gaeliska. Connemara är utan tvekan den vildaste och mest romantiska delen av Irland.

I närheten av Connemara besöker vi det andlöst vackra klostret Kylemore, ett benediktinerkloster grundat 1920 med en fantastisk muromgärdad viktoriansk trädgård. Ursprungligen byggdes klostret 1867, då som ett privat hem åt en förmögen politiker från Manchester och hans familj. Senare öppnade benediktinernunnorna en internationell internatskola här samt en dagskola för flickor från trakten, en skola som hade öppet fram till juni år 2010. På Kylemore får du chansen att upptäcka klostrets restaurerade rum, den muromgärdade trädgården och den gotiska kyrkan.

Efter klosterbesöket reser vi vidare till Connemara Heritage Center – en bondgård som vigts åt traktens historia. Bondgården har bevarats i samma anda som när husets ägare, Dan O´Hara tvingades lämna för att emigrera till Amerika 1840. Under vår guidade rundtur kommer vi, bland annat, att få se tillverkningen av det traditionella irländska sodabrödet och vi bjuds även på ett smakprov.

Dag 3
Från Burrens stenlandskap till höga klippor – mot Kerry
Från Burrens stenlandskap till höga klippor – mot Kerry

Efter en stärkande frukost är det dags för en dag helt i naturens tecken innan du anländer till kvällens övernattning i Kerry-området. Först besöker vi Burren, som betyder "stora stenar", ett passande namn på denna märkliga och unika region i Europa som består av en högplatå med porös kalksten. Inga träd växer här och ingen mark täcker den nakna stenen. Men Burren är inte så öde som man kan tro - i sprickorna finns olika typer av blommor som växer där under hela året.

Efter Burren beger vi oss ut mot kusten och Cliffs of Moher - de mest majestätiska klipporna på hela Irland, som når 215 meter ovanför Atlanten och sträcker sig sju kilometer längs med kusten. Härifrån kan du beundra Aranöarna, Connemarabergen och de många sjöfåglar som koloniserar denna plats under vårens häckningsperiod.

Resan fortsätter sedan söderöver mot grevskapet Kerry med området Killarney/Tralee, där middag och övernattning på ditt hotell väntar. På vägen dit tar vi bland annat färjan från Killimer till Tarbert och får en vacker tur när vi korsar mynningen till floden Shannon - Irlands längsta flod.

Dag 4
The Ring of Kerry
The Ring of Kerry

Idag beger vi oss ut på en av Irlands mest populära och vackra turer, kallad the Ring of Kerry, som tar dig runt hela Kerrys grevskap. Du åker från Killarney och passerar staden Killorglin, känd för sin Puck Fair - en av Irlands äldsta marknader. Du fortsätter sedan din resa längs kusten på den breda halvön Iveragh, genom städerna Glenveagh, Cahirciveen, Waterville och Sneem. Landskapet är spektakulärt där vindpinade klippor, lugna sjöar, vackra dalar och klippiga berg blandas i en fantastisk skönhet.

Från Sneem åker vi vidare tillbaka till Killarney via "Ladies View", en utsiktsplats som fått sitt namn av att Drottning Victorias sällskapsdamer besökte, och tyckte om, platsen år 1861. Längs vägen stannar vi sedan till vid Kells Sheep Centre där du får se en traditionell uppvisning av en vallhund i arbete. Dagen avrundas på hotellet i Killarney/Tralee-området dit vi återvänder för middag och övernattning.

Dag 5
På besök i Irlands historia – mot Kilkenny
På besök i Irlands historia – mot Kilkenny

Idag går resan till Kilkenny och på vägen besöker du Rock of Cashel, förmodligen en av Irlands mest fotograferade platser, som bland annat består av en borg, en katedral, ett kloster och ett kapell med en lång mur runtomkring. Cashel är det gaeliska ordet för fästning och denna tornar upp sig på en häll av kalksten 110 meter över havet, med staden Cashel nedanför. Platsen har en spännande historia – det var en gång säte för kungarna av Munster, Sankt Patrik besökte berget år 450 och här kröntes Brian Boru till Irlands kung år 1002. På 1100-talet blev Rock of Cashel dessutom säte för ärkebiskopen av Cashel.

Efter detta historiska besök fortsätter du till den medeltida staden Kilkenny, som är huvudstad i grevskapet med samma namn. Det är den mest intressanta och bäst bevarade av Irlands medeltida städer, som till stor del präglas av olika imponerande monument. Staden är liten nog att utforska till fots, men ändå full av fascinerande historiska byggnader och moderna butiker, designgallerier och restauranger. Vi promenerar genom staden tillsammans med en lokal guide och besöker också slottet Kilkenny Castle, som byggdes av normanderna på 1100-talet.

Vid dagens slut väntar middag och övernattning på hotell i Kilkenny.

Dag 6
Genom vackra Wicklow till slottet Powerscourt och Dublin
Genom vackra Wicklow till slottet Powerscourt och Dublin

Efter en rejäl irländsk frukost reser vi idag tillbaka till den irländska huvudstaden Dublin. På vägen får du se Wicklow, även kallat Irlands trädgård, och vi beger oss mot de ljungbeklädda kullarna i Wicklow Mountains. Njut av vägar som slingrar sig genom bergspass och över höga dalgångar, på väg mot kustens sandstränder.

Första stoppet på dagens resa är det magnifika slottet Powerscourt och dess trädgårdar som sägs vara några av Irlands absolut vackraste. Redan i den kilometerlånga allén, som kantas av 2 000 bokträd och leder fram till den stora huvudbyggnaden, upplever du en glimt av prakten som är signifikant för dessa omfångsrika ägor. De vackra trädgårdarna, som började ritas och planeras redan 1731, sträcker sig över stora ytor och kombinerar storslagna parker med fina detaljer och olika teman, bland annat hittar du en italiensk och en japansk del här.

På eftermiddagen njuter du av staden Dublin och rundturen inkluderar stora sevärdheter som de eleganta georgianska torgen och Europas största stadspark Phoenix Park. Du får också se de vackra färgglada dörrarna som pryder de georgianska gathusen och som blivit något av Dublins signum, även kallade Doors of Dublin. En annan höjdpunkt är besöket på Trinity College - det äldsta universitetet på Irland, grundat 1592 av Drottning Elisabet I. Innanför murarna beundrar du bland annat Parliament Square och dess byggnader från 1700-talet. Här besöker vi även det anrika och praktfulla biblioteket som innehåller över 20 000 manuskript, bland annat vackra Book of Kells – en utsmyckad keltisk avskrift av evangelierna på latin, skapad omkring år 800 efter Kristus.

På kvällen äter vi sedan middag och övernattar på ett hotell i Dublinområdet.

Dag 7
Upptäck ditt Dublin
Upptäck ditt Dublin

Idag upptäcker du Dublin på egen hand. Exempelvis kan du promenera längs med floden Liffey som flyter genom staden, strosa på kullerstensgatorna eller släntra in på en pub och uppleva den irländska atmosfären. Det var faktiskt i Dublin som den mörka ölen Guiness, tillika stouten, uppfanns år 1759 och här finns också bryggeriet Guiness Storehouse. Besöksdelen i bryggeriet är en hyllning till den svarta drycken och högst upp i byggnaden hittar du en bar med panoramautsikt över staden.

I Dublin finns även ett rikt kulturliv – både Dublin City Gallery med konst i världsklass och Nationalmuseets arkeologiutställning är populära besöksmål. Du kan också ta en trevlig shoppingtur på stadens omtyckta gågator Henry Street och Grafton Street. På kvällen återvänder du till samma hotell som dagen före och får en god middag serverad där.

Dag 8
Hemfärd
Hemfärd

Idag är det dags att ta farväl av Irland, den smaragdgröna ön, som gett dig mängder av nya intryck att ta med dig hem. Passa på att inta en sista rejäl irländsk frukost innan bussen tar dig till Dublins flygplats och hem igen.

Välkommen tillbaka!

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Busservice, bland annat upphämtning på flygplats och transport till hotell samt under hela resans gång.
 • Svensk reseledare under hela resan och engelsk lokalguide under dagen i Dublin.
 • Entré till Tullamore Distillery.
 • Entré till klostret Clonmacnoise.
 • Entré till klostret Kylemore med den viktorianska trädgården (Kylemore Abbey and Victorian Walled Garden).
 • Entré till Cliffs of Mohers besökscenter.
 • Entré till Rock of Cashel.
 • Entré till Kilkenny Castle.
 • Entré till slottet Powerscourt med trädgårdar (Powerscourt House and Gardens).
 • Entré till Trinity College med tillhörande bibliotek och Book of Kells.
 • Uppvisning av hund som vallar på Kells Sheep Center.
 • Två nätter på ett trestjärnigt hotell i Dublin-området, exempelvis White Sands Hotel, Portmarnock, Courtyard Hotel, Leixlip, Bracken Court Hotel, Balbriggan eller liknande. Övernattning, middag och frukost ingår.
 • Två nätter på ett trestjärnigt hotell i Galway-området med orterna Oranmore, Claregalway, Athenry, Tuam, Oughterard, Kinvara. Exempel på hotell är Maldron Galway, Oranmore Lodge, Merriman Hotel eller liknande. Övernattning, middag och frukost ingår.
 • Två nätter på ett trestjärnigt hotell i Killarney/Tralee-området, exempelvis Kenmare Bay Hotel, Whitesands Hotel, Ballyroe Heights Hotel eller liknande. Övernattning, middag och frukost ingår.
 • En natt på ett trestjärnigt hotell i Kilkenny-området, exempelvis Aspect Kilkenny, Kilkenny Inn Hotel, Kilkenny House Hotel eller liknande. Övernattning, middag och frukost ingår.
 • Enkel resa med färja mellan Killimer och Tarbet.
 • Transport till flygplats vid hemresa.
 • Vägtullar, skatter och bussparkering ingår också.

Dela nuvarande URL via E-mail