Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Balkan

Rundresor Balkan

En resa i Illyrien
0

Åk på en rundresa till Balkanhalvön, en gång i tiden kallad Illyrien. Här upplever du det bästa som området har ett erbjuda och lär dig mer om historien som sträcker sig 6 000 år tillbaka i tiden. Du möts också av en befolkning som verkligen vill visa Balkans charm, historia och kultur. 

Resan börjar i Bosnien och Hercegovina och fortsätter till Montenegro, Kosovo, Makedonien, Albanien och avslutas i Adriatiska havets pärla Dubrovnik i Kroatien. Sammanlagt tar rundresan dig genom sex länder som sammanbinder det illyriska kulturarvet.

Exempel på vad du upplever under rundresan En resa i Illyrien:
• Vackra och anrika Dubrovnik med fina sevärdheter.
• Härliga vyer och de viktigaste monumenten i centrala Shkodra – Illyriens tidigare huvudstad
• Albaniens huvudstad Tirana med spektakulära byggnader
• Ohrid – Balkans Jerusalem – lika många kyrkor som dagar på året
• Vinprovning i ett kloster i Bosnien och Hercegovina

Resan omfattar en 8 dagars rundresa på Balkanhalvön
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Fullbokat

Balkan

Under din rundresa på Balkan, detta storslagna landområde, är historia, kultur och vacker natur din ständiga följeslagare.

En av Europas äldsta civilisationer är det antika Illyriska riket från omkring år 4000 f.Kr. Illyrien låg på Balkanhalvön och omfattades av det tidigare Jugoslavien samt Albanien. Det illyriska namnet finns med i historian på många ställen.

William Shakespeares pjäs Trettondagsafton utspelas i ”en stad i Illyrien”, i både bibeln och Iliaden omnämns Illyrien och många av de romerska kejsarna kom just från Illyrien. Ända fram till år 1849 fanns det Illyriska kungariket utsatt på europakartan innan det försvann.

Dela nuvarande URL via E-mail