Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Mexiko

Rundresor i Mexiko

Från aztekerna till maya
0

Under rundresan färdas vi från storstadsmetropolen Mexiko City och aztekernas högborg via oslagbara naturscenerier till mayakulturens fascinerande djungelstäder. Rundresan ger dig historia, kultur, natur och inte minst det underbara mexikanska köket. Efter tio dagars rundresa njuter vi av de sista dagarna i vid Cancúns stränder med bekväm all inclusive.

Exempel på vad du upplever under rundresan Från aztekerna till maya
• Stadsvandring i Mexiko City med aztekernas viktigaste tempel, Templo Mayor, samt utflykt till Teotihuacán – med mån- och soltemplet
• Besök vid Monte Albán – zapotekcivilisatonens högsäte
• Fantastiska naturupplevelser i ravinen Sumidero vid floden Grijalva
• Guidad rundtur i mayaområdet Palenque
• Yucután – mayafolkets högborg. Guidade besök i Uxmal, Mérida och givetvis Chichen ItzaResan omfattar en 15 dagars rundresa i Mexiko 
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

13 Nätter 24999 kr

Mexiko

En rundresa i det stora landet i Mellanamerika med de många sevärdheterna.

Mexiko är väldigt stort, fjortonde största landet i världen. Här finns en lång historia med högt stående kulturer som utvecklades under förcolumbianska Mesoamerika, vilket betecknar tiden innan Columbus upptäckte den amerikanska kontinenten. Framförallt är det ett stort antal indiankulturer som Maya, Zapotekerna, Aztekerna med flera som har lämnat efter sig storslagna sevärdheter. Reser du till Mexiko förstår du direkt att dessa kulturer präglar landet än idag.

1521 erövrade och koloniserade Spanien landet. Under kolonialtiden byggdes flera städer upp som än idag finns bevarade med en vacker och särpräglad arkitektur. 1821 blev Mexiko självständigt och en utländsk intervention, inbördeskrig och två inhemska diktaturer ledde till den mexikanska revolutionen 1910. Den nya konstitutionen som republik lades fram 1917.

Genom den långa historian och de många olika civilisationerna som funnits inom landets gränser finns det ett mycket stort antal intressanta platser att besöka. Detta har gjort att turismen är en stor inkomstkälla. Det behagliga klimatet i söder har skapat kända badorter dit soldyrkare vallfärdar för att njuta av det mexikanska vädret. De många lämningarna från de olika civilisationerna är idag välbesökta resmål. Här finns en underbar natur med stort regnskogsområde och tät djungel som skapar vackra paradis med naturliga vattenfall, perfekt omgivning för en rundresa. Höglandsområdena bjuder på storslagna scener.

På de amerikanska kontinenterna är det inte konstigt att det är Mexiko som har flest platser som UNESCO valt att skydda som kultur- och naturarv i världen. Hela 31 stycken finns det! När sedan omröstningen om de nya sju underverken stod klar så finns även ett av dessa i Mexiko. Mayastaden Chichen Itza på Yucatanhalvön blev en av de utsedda och denna stad får inte missas på en resa till Mexiko!

Fakta

Huvudstad:
Mexico City

Invånarantal:
112 miljoner

Nationaldag:
16 september

Tid:
-7 timmar

Valuta:
Pesos (MXN)

Klimat:
Mexiko är stort och med ett varierat klimat beroende på var i landet man befinner sig. Landets södra delar ligger i tropisk zon och de norra delarna i subtropisk zon, vilket gör att det generellt är ganska varmt i Mexiko. Till exempel i januari månad är det över 20 grader i södra Mexiko medan norra delarna har strax över 15 grader. Dock gör fuktigheten att det känns varmare. Juli månad är temperaturen på de flesta ställena i Mexiko 20 till 25 grader förutom södra delarna där det är över 30 grader. Under sommaren juni till augusti faller det mycket regn, vintrarna faller nästan inget regn.

Solresor:
Svensktalande färdledning under rundresan.

Dela nuvarande URL via E-mail