Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
Costa Rica - Tambor

Tambor

0
Reslängd 14 Nätter
Kommer snart

På rundresan i Costa Rica färdas vi på Tortugueros amazonasliknande floder som slingrar sig fram alldeles intill den karibiska kusten. Vid den mäktiga Arenalvulkanen kopplar vi av i de varma källorna och den dimhöljda molnregnskogen i Monteverde fascinerar oss med sin frodiga grönska. Allt detta kombineras med bekymmersfri avkoppling vid det glittrande Stilla havet i Tambor.

Exempel på vad du upplever under rundresan Tambor
• Flodfärder och vandring i Tortugueros tropiska skog – se apor, ödlor och mängder av fågelarter i den grönskande omgivningen
• Besök på Sea Turtle Conservancy – skydd för havssköldpaddor som lever i området
• Vandring i Monteverdes fantastiska molnskog – vackert, storslaget och praktfullt
• Besök i en kolibriträdgård – de färgglada fåglarnas paradisResan omfattar en 16 dagars rundresa i Costa Rica 
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Båttur genom Tortugueros nationalpark
 • Bad i vulkanen Arenals hetvattenpooler
 • Vandring i Monteverdes molnskog
 • Besök i kolibriträdgård
 • Besök på Sea Turtle Conservancy
Se hela listan här

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien – San José
 • Transfer flygplats tur/retur
 • Buss under hela rundresan
 • En natt på fyrstjärnigt hotell i San José
 • Två nätter på trestjärnigt hotell (alternativt tvåstjärnig lodge) i Tortuguero
 • Två nätter på trestjärnig lodge i Arenal
 • Två nätter på trestjärning lodge i Rincon de la Vieja
 • Två nätter på fyrstjärnigt hotell i Monteverde
 • Fem nätter på fyrstjärniga Barcelo Tambor Beach med all inclusive i Tambor
 • Frukost alla dagar
 • Lunch dag 2, 3 och 4
 • Middag dag 2, 3, 8 och 9
 • Två flodutfärder och en vandring i Tortugueros nationalpark
 • Besök på Sea Turtle Conservancy i Tortuguero
 • Spa-eftermiddag med bad i Arenals hetvattenpooler
 • Utflykt till Rincon de la Viejos
 • Vandring i Monteverdes molnregnskog och besök i kolibriträdgård
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande guide

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien – San José
Skandinavien – San José

Flyget landar på San Josés flygplats och Solresors reseledare står redo i ankomsthallen för att välkomna oss till ett av Centralamerikas vackraste länder. Transfern tar oss till vårt hotell och vi passar på att ta igen oss efter den långa flygresan.

Hotell för dag 1 är Barcelo San Jose Palacio med reservation för eventuell ändring.

Dag 2
San José – Tortuguero
San José – Tortuguero

Tidigt på morgonen hämtas vi med buss för vidare färd mot Tortuguero och det Karibiska havet. Vi bjuds på en stor costaricansk frukost i naturskön miljö längs vägen. Resan går bland annat genom nationalparken Braulio Carrillo och senare förbi såväl Chiquitas som Del Montes bananplantager. Trots sin ringa storlek rymmer Costa Rica en fantastiskt skiftande natur med regnskogar, vulkaner och vidsträckta sandstränder. Vid floden Caño Blanco byter vi färdmedel och går ombord på en båt som tar oss på en resa genom kanalerna. Apor, gröna ödlor och mängder av olika fågelarter lever i djungeln som vi passerar på vår färd mot Tortuguero, som brukar kallas för Costa Ricas Amazonas. Efter den fantastiska båtturen i Costa Ricas djungel når vi slutligen vår lodge.

Resten av dagen är fri för avslappning vid poolen och middag på lodgen.

Hotell för dag 2 är Pachira Lodge med reservation för eventuell ändring.Dag 3
Tortuguero
Tortuguero

Vi gör en tidig utfärd längs Tortugueros vattendrag i den stora nationalparken. I en betagande vacker atmosfär upptäcker vi Costa Ricas enorma växt- och djurliv. Under vår båttur på floderna genom regnskogen ser vi olika apor, sengångare, kajmaner och otaliga fågelarter. Det är en stor chans att vi får se hägrar, kungsfiskare, aror och tukaner. Här lever även sju arter av landsköldpaddor. Vi har med oss en naturguide som berättar om områdets ekosystem och alla spännande djur. Efter lunch besöker vi Sea Turtle Conservancy som arbetar för att bevara stammen av områdets sköldpaddor. Vi återvänder till lodgen när det dags att äta middag.

Hotell för dag 3 är Pachira Lodge med reservation för eventuell ändring.

Dag 4
Tortuguero - Arenal
Tortuguero - Arenal

Vi lämnar lodgen i Tortuguero med båt och därefter buss för vidare färd mot vulkanen Arenal. Vi tar oss genom ett bildskönt och varierande tropiskt landskap. Fruktplantager och charmiga byar kantar vår väg till byn La Fortuna, nära vulkanen Arenal. Vår bekväma lodge ligger i Arenals naturskyddsområde. Lodgen har ett fint poolområde med sköna möjligheter till avkoppling och njutning. Den numera vilande vulkanen Arenal är en spektakulär syn med sin majestätiska siluett och spännande historia. Under eftermiddagen besöker vi de naturliga hetvattenpoolerna med mineralhaltigt vatten för bad i en omgivning av trädgårdar, djungelbarer och spaavdelningar.

Hotell för dag 4 är Eco Arenal med reservation för eventuell ändring.

Dag 5
Arenal
Arenal

I och runt La Fortuna, vid foten av Arenalvulkanen, finns många intressanta och äventyrliga aktiviteter att prova på. En heldagstur med Arenalområdets största sevärdheter ingår i upplevelsepaketet som kan bokas som tillval. Det finns även möjlighet att paddla kajak på Arenalsjön, rida till La Fortuna-vattenfallen eller vandra i regnskogen och området runt vulkanen. Adrenalinnivån kan skruvas upp ännu ett snäpp på floder som Arenal och Pacuare, som räknas till de bästa i hela världen för forsränning. Det här är ett urval av utfärder som kan bokas på plats. Själva byn La Fortuna är både vacker och ytterst trivsam. Här finns möjlighet att njuta av det äkta costaricanska vardagslivet på nära håll i en behaglig atmosfär.

Hotell för dag 5 är Eco Arenal med reservation för eventuell ändring.

Dag 6
Arenal - Rincon de la Vieja
Arenal - Rincon de la Vieja

Efter frukost lämnar vi den ståtliga vulkanen Arenal för att ta oss till en annan vulkan, Rincon de la Vieja. På vägen stannar vi till vid en by för att uppleva omgivningen en kort stund. Vår väg fortsätter genom de tropiska skogarna och leder så småningom fram till vårt hotell. Vi bor i ett rustikt paradis med heta källor som lockar till bad och avkoppling.

Hotell för dag 6 är Borinquen med reservation för eventuell ändring.

Dag 7
Rincon de la Vieja
Rincon de la Vieja

Idag ska vi utforska Rincon de la Viejos nationalpark och det aktivitetsutbud som erbjuds här. Testa på att fira ner dig från ett vattenfall, prova på hästridning, ta en vandringstur eller bada i de heta vulkaniska källorna. Runtomkring i den tropiska skogen finns det gott om vilda djur, här finns till exempel pumor, jaguarer, spindlar, skrikapor, veckelbjörnar, sengångare och tapirer. Många av stigarna leder till fantastiska vattenfall och om du tänkt att ge dig ut på vandring kommer du att ha en heldag i en förtrollad tropisk atmosfär. Alla aktiviteter bokas på plats och det går även bra att stanna på lodgen för att njuta av faciliteterna.

Hotell för dag 7 är Borinquen med reservation för eventuell ändring.

Dag 8
Rincon de la Vieja - Monteverde
Rincon de la Vieja - Monteverde

Med flera underbara naturupplevelser i bagaget tar vi oss nu mot nästa anhalt: Molnskogen i Monteverde. På vår väg upp mot de gröna bergen får vi en makalös utsikt över landskapet. Här i den molndisiga regnskogen finns bland annat över 100 olika däggdjur, 30 sorters kolibrier och 2500 växtarter! Vårt hotell har en oslagbar utsikt över molnskogen och efter att vi checkat in är det bara att insupa mångfalden av exotiska djurläten runtomkring. För alla kaffeälskare blir eftermiddagens besök på en kaffeplantage en smakrik upplevelse (ingår i upplevelsepaketet).

Hotell för dag 8 är El Establo med reservation för eventuell ändring.

Dag 9
Monteverde
Monteverde

Vi inleder dagen med en vandring i naturreservatet Santa Elena för att komma nära det rika djur- och växtliv som finns här. Därefter besöker vi en trädgård där olika sorters färgglada kolibrier flyger omkring. Den bergiga regionen med regnskog bland molnen är hem åt Sydamerikas vackraste fågel praktquetzal. Passa på att bekanta dig mer med reptiler och fjärilar eller färdas högt uppe bland trädkronorna under en tur i linbanan. Det är bara att välja vad som känns roligast att hitta på resten av dagen. Eftermiddagens övriga utfärder bokas på plats. På kvällen, när mörkret har lagt sig, arrangeras en vandring för att se nattaktiva djur och insekter. (Kvällsturen ingår i upplevelsepaketet.)

Hotell för dag 9 är El Establo med reservation för eventuell ändring.

Dag 10
Monteverde - Tambor
Monteverde - Tambor

Från Monteverde tar vi oss med buss och båt ner mot Stillahavskusten och våra sol- och badhotell i Tamborområdet. Nicoyahalvön i Guanacasteprovinsen vid Stilla Havet rymmer flera av Costa Ricas mest undangömda platser. Kontrasten mellan höglandet, med sin bergiga regnskog, och de vidsträckta sandstränderna ute vid kusten är slående. Området har länge varit isolerat och oexploaterat på grund av ålderdomliga vägar, men de har nu förbättrats liksom transporterna hit. Här finns idag moderna semesterhotell med alla bekvämligheter du kan tänka dig. Dagarna vid Stilla Havet är först och främst reserverade för en avkopplande sol- och badsemester i vacker och inspirerande miljö. Vi bor på fullservicehotellet Barcelo Tambor Beach med All inclusive. Naturligtvis erbjuds också utfärder och aktiviteter som bokas på plats.

Dag 11
Tambor
Tambor

Tambors stränder är kantade av klippformationer med ett inbjudande blått och lugnt hav. Om du tar dig upp på någon av klipporna får du en fantastisk utsikt över den hästskoformade bukten. Tillbringa en härlig dag på stranden som skuggas av palmer och mandelträd med tjattrande papegojor som sällskap.

Dag 12
Tambor
Tambor

Njut av lata dagar vid poolen eller gå på upptäcktsfärd. På spetsen av Nicoyahalvön ligger reservatet Cabo Blanco, som vi varmt rekommenderar som utflyktsmål. Här kan du vandra i den tropiska skogen fram till en strand där pelikaner sveper över klipporna. Förutom pelikaner finns andra vilda djur som hjort, tvättbjörn och vildkatter. Kom tidigt på morgonen för störst chans att se djurlivet här.

Dag 13
Tambor
Tambor

Tillbringa dina dagar med allt vad hotellet kan erbjuda eller utforska det marina livet. Alla sorters vattenaktiviteter är omåttligt populära och du kan snorkla eller dyka om du har certifikat. Ta en båttur ut till den lilla paradisön Tortuga för att njuta av det kristallklara vattnet och de uppradade palmerna på den kritvita stranden. Har du tur kan du se delfiner leka i vågorna under båtfärden.

Dag 14
Tambor
Tambor

Ett annat tips är att besöka reservatet Curu. Här kan du se var havssköldpaddorna lagt sina ägg längs stranden och reservatet är även hem för den sällsynta spindelapan. Är du fågelskådare så har du kommit till rätt reservat, här finns 232 fågelarter att upptäcka.

Dag 15
Tambor – San José
Tambor – San José

Efter att ha avnjutit frukosten, och kanske tagit ett sista dopp under förmiddagen, är det dags för återresa mot San Jose.

Dag 16
Skandinavien
Skandinavien

Åter på skandinavisk mark har vi massor av nya intryck och upplevelser med oss hem.
Trevlig resa och välkommen tillbaka!


Solresors rundreseguide Caroline


Caroline har arbetat som guide för Solresor i flera år och har tagit hand om våra gäster på en mängd olika destinationer. På er rundresa till Costa Rica är ni därmed i goda händer när ni får uppleva detta fantastiska land tillsammans med Caroline. Några av Carolines goda omdömen från våra tidigare gäster kan ni ta del av här.

 

 

 


”Reseledaren Caroline var helt suverän. Så kunnig, proffsig och omhändertagande. Hon gjorde mer för oss än vad man kan förvänta sig av en guide och hon gjorde vår resa till ett minne för livet. Vi hoppas hon får fortsätta som guide i Costa Rica och dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.”


”Vår reseledare Caroline var helt outstanding. Begåvad, strukturerad, påläst, social en person med stor potential för större uppgifter. Vi önskar henne lycka till i hennes framtida karriär.”


" Vi är så jättenöjda med vår reseledare Caroline. Hon förgyllde vår resa! Alltid glad, intresserad och omtänksam. Dessutom förmedlade hon sin stora kunskap på ett mycket bra sätt."


Superresa! Fina, duktiga Caroline vi trivdes så bra med dig ❤️ 
/ Kerstin K


Era guider är alltid duktiga och pålästa på rundresorna! 👌 
/ Anna-Karin F


Vi har varit med Solresor i Costa Rica för några år sedan. Den resan var toppen liksom guiderna!
/ Christina L


Den resan hade man gärna upplevt igen. Helt fantastiskt.
/ Titti O


En fantastisk resa, omväxlande och vi fick se allt från små gröna grodor till en stor vulkan. Jag fick åka zipline också, kom över min höjdrädsla.
/ Monica B

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Karta

Utflyktspaket - Tillval

Heldagstur Arenal & La Fortuna
Under den här utflykten bekantar vi oss med några av Arenalområdets största sevärdheter. Dagen inleds med en vandring på Arenals hängbroar högt uppe bland trädtopparna. Här kommer vi nära regnskogens artrika flora och fauna.

Innan lunch (ingår) besöker vi vattenfallet i La Fortuna med möjlighet till ett uppfriskande dopp. Vandringen ner till vattenfallet (ca 15 min) går i kuperad terräng och kräver god rörelseförmåga. På eftermiddagen vandrar vi i Arenal Volcano National Park och dess lavadelta som täckte marken så sent som på 90-talet. Från vandringens slutpunkt kan du njuta av den mäktiga vulkanen på närmre håll.

Coffee tour
Under ett guidat besök på en kaffeplantage i Monteverdeområdet får vi veta hur den ”gyllene bönan” odlas, skördas och förädlas. Rundturen inleds i de frodiga kaffefälten där vi får en beskrivning över vad som skiljer de olika kaffesorterna åt. I fabriken sorteras bönorna upp efter kvalitet och de skickas sedan till soltorkning och så småningom rostning. Givetvis bjuds vi även på ett utsökt smakprov och får möjlighet att handla costaricanskt kaffe med oss hem.

Kvällsvandring i Monteverde
När solen går ner är det många nattaktiva djur som vaknar till liv i regnskogen. Tvättbjörnar, bältdjur och sengångare är några av de djur som kommer ut för att leta efter mat. Det finns även möjlighet att se spindlar, grodor och många olika sorters insekter. Följ med på en guidad vandring där vi får se regnskogen i en annan skepnad.

Pris: 1500 kr per person

Hotel Barcelo Tambor Beach

De fem avslutande nätterna på rundresan bor du på det fyrstjärniga hotellet Barcelo Tambor Beach. På hotellet kan du koppla av under rundresans sista dagar och njuta av solens värmande strålar. Här kan du exempelvis spendera dagarna vid hotellets inbjudande poolområde eller på stranden i skuggan av en palm tillsammans med en bra bok. 

För den som vill aktivera sig erbjuder hotellet flera fantastiska faciliteter såsom spa, gym och mycket mer. Hotellet är dessutom en bra utgångspunkt om du på egen hand vill upptäcka området. På spetsen av Nicoyahalvön ligger exempelvis reservatet Cabo Blanco, som vi varmt rekommenderar som utflyktsmål. Här kan du vandra i den tropiska skogen fram till en strand där pelikaner sveper över klipporna. 

Barcelo Tambor Beach är onekligen den perfekta platsen för att avsluta vår fantastiska rundresa på bästa sätt. Spendera dagarna på hotellet som du själv vill och njut av våra sista gemensamma dagar i landet med den rika kusten - Costa Rica. 

Dela nuvarande URL via E-mail