Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vietnam för alla sinnen

0
Kommer snart

Från Hanoi till Saigon tar vi oss genom Vietnams vackra natur och omskakande historia. Under två veckor får du lära känna det spännande landet som bjuder på kulinariska fröjder, rik kultur och storslagen natur. Vi besöker vackra Ha Longbukten, cyklar bland risfält, besöker den tidigare gränsen mellan nord och syd, upplever Mekongdeltat och får se flera historiska landmärken såsom Cu Chi-tunnlarna. Rundresan Vietnam för alla sinnen ger dig en fantastisk inblick i vad detta otroliga land har att erbjuda. Vi vandrar genom de fascinerande boulevarderna i Hanois gamla stadsdel, upptäcker Hoi Ans historiska charm, utforskar Saigons myllrande och kaotiska distrikt och mycket mer.

Exempel på vad du upplever under rundresan Vietnam för alla sinnen:
- Magiskt vackra Ha Long Bay
- Flera lokala och traditionella middagsupplevelser
- Spännande historia vid Cu Chi-tunnlarna.
- Pulsen i Hanoi och Saigon 
- De storslagna Phong Nha grottorna

Resan omfattar en 17 dagars rundresa i Vietnam

Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Båtkryssning i magiskt vackra Ha Long Bay
 • Flera lokala och traditionella matupplevelser
 • Spännande historia vid Cu Chi-tunnlarna
 • Pulsen i Hanoi och Saigon
 • De storslagna Phong Nha grottorna
 • Båt- och cykeltur vid Mekongfloden
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Resan börjar
Resan börjar

Flyget avgår från Stockholm och Köpenhamn. Vi flyger med Thai Airways med en kort mellanlandning i Bangkok. 

Dag 2
Ankomst till Vietnam och Hanoi
Ankomst till Vietnam och Hanoi

Efter vår flygresa över Europa och Asien blir vi upphämtade vid flygplatsen och kör mot vårt hotell i Hanoi. Vårt första möte med Hanoi blir därefter ett kulinariskt äventyr. Vi börjar med traditionell lokal lunch med ”pho” – en välsmakande vietnamesisk nudelsoppa. Under eftermiddagen ger vi oss ut på en orienterande stadspromenad. Här slår den hektiska och smått kaotiska trafiken en med häpnad, samtidigt som det är kittlande att beskåda det omlopp som utgör Hanois vägnät. I äkta lokal anda gör vi ett stopp för att smaka ”Ca phe Trung” – Egg coffee, det vill säga vietnamesiskt kaffe och vi gör oss redo för vår välkomstmiddag. På en lokal restaurang kommer vi att serveras en av Vietnams mest traditionella måltider ”Bun Cha” – grillat fläskkött eller de klassiska Spring Rolls – vårrullar. Mätta och belåtna övernattar vi i Hanoi och inväntar morgondagens aktiviteter. 

Dag 3
Hanoi och båt längs Trang An
Hanoi och båt längs Trang An

Efter gårdagens inledande rundtur i stadens myller är det nu dags att fördjupa oss mer i Hanois liv och historia. Efter frukosten får vi bevittna hur staden förvandlas från ett hektiskt trafikkaos till en mer lugn och avslappnad atmosfär. I kontrast till gårdagen visar Hanoi upp sig från en annan sida. Morgonrutinerna går i ett lugnare tempo och vi tar en promenad för att se hur staden vaknar till liv. 
Efter inandningen av Hanois morgonliv ägnar vi oss åt de monumentala sevärdheterna. Vi besöker Ho Chi Minhs hus och mausoleum och därefter reser vi vidare till Ninh Binh som vi ankommer till omkring lunch. Eftermiddagen spenderar vi i Trang An där vi upplever de enastående grönskande omgivningarna i en roddbåt. Vi fortsätter vårt äventyr på cykel och avslutar kvällen med att njuta av solnedgången över risfälten. Övernattning i Ninh Binh.  

Dag 4
Ha Long Bay
Ha Long Bay

Dagen börjar med frukost på vårt hotell innan vi beger oss vidare på en cirka 3-4 timmars busstur till det som många anser är en av Vietnams största höjdpunkter, Ha Long Bay. Med över 3000 sockertoppsöar av kalksten utspridda i Tonkinbukten utgör det ett magiskt landskap som är skyddat av Unesco. Under två dagar (en natt) ska vi segla runt i ö-havet på en kinesisk djonk. Båten glider stilla mellan öarna och det går inte att undgå förnimmelsen av magi med alla fantasifulla klippformationer. Lunch och middag serveras ombord på båten. Efter en spektakulär dag i den storslagna naturen kryper vi sedan till kojs på det stillsamma havet. 

Dag 5
Tonkinbukten
Tonkinbukten

Idag vaknar vi upp på en böljande båt och startar dagen med en god frukost i de vackra omgivningarna.
Lugnt och stilla seglar vi sedan runt i Tonkinbukten och här visar sig naturen från sin bästa sida. Framåt lunch återvänder vi till fasta land för att köra tillbaka till Hanoi. Vi äter middag på en lokal restaurang innan vi går ombord nattåget som ska ta oss till Dong Hoi. Vi övernattar på tåget i tågkupéer för 4 personer. På förfrågan och mot tillägg (900 kronor per person) finns det möjlighet att boka kupé för två personer. Förfrågan om tillgänglighet och eventuell bokning av kupé för 2 personer kan endast göras på befintliga bokningar.

Dag 6
Phong Nha grottorna
Phong Nha grottorna

Vi rullar in i Quang Binhs provinshuvudstad Dong Hoi - en oupptäckt pärla med få besökare - men som på grund av det närliggande grottsystemet Phong Nha nu fått mer uppmärksamhet. Vi byter transportmedel mot buss som tar oss till Phong Nha Lake House för frukost. Efter att vi har fyllt på våra energidepåer beger vi oss ut för att tillsammans upptäcka Phong Nha grottorna. Grottorna är en del av Phong Nha- Kè Báng National Park och är listat som ett av Unescos världsarv. Phong Nha grottorna sägs vara såväl de längsta som de vackraste i världen och med båt glider vi stilla genom mörkret helt betagna av detta naturfenomen. Vi åker sedan tillbaka till vårt hotell i Dong Hoi där vi övernattar. Längs med vägen till vårt hotell stannar vi på en lokal restaurang vid stranden. Här får vi tid till ett svalkande dopp i havet och vi får tillsammans välkomna den vackra solnedgången. 

Dag 7
Historiska Hue
Historiska Hue

Den sjunde dagen börjar med frukost på vårt hotell innan vi beger oss till den lokala fiskmarknaden som äger rum tidigt om morgonen. Vi påbörjar sedan vår bussresa mot Hue där vi längs vägen får uppleva en mängd kända och historiska platser. Provinsen Quang Binh är nämligen inte bara förknippad med Phong Nha-grottan utan är också känd för gränsen mellan dåvarande Nord- och Sydvietnam. Den demilitariserade zonen (DMZ) är en del av landet som många turister inte får möjlighet att besöka. Området DMZ sträcker sig över fem kilometer på var sida om Ben Hai-floden och det här området får vi uppleva. Vi kommer också att gå över Hien Loungbron som markerade gränsen mellan nord och syd. Vi lämnar sedan provinsen Qaung Binh och beger oss mot kejserliga Hue där vi spenderar eftermiddagen och kvällen innan vi checkar in på vårt hotell och övernattar. 

Dag 8
Hoi An
Hoi An

Efter frukost reser vi med buss till Hoi An. Vi passerar bergspassagen Hai Van Pass och det vackra strandlanskapet Lang Co Beach innan vi kommer fram till vår destination Hoi An. En gång i tiden var Hoi An en av världens största handelshamnar. Världens alla stormakter har genom tiderna lastat och lastat av varor i staden och det ligger till grund för att Hoi An finns på Unescos världsarvslista. Arabiska, kinesiska, japanska, portugisiska och även holländska handelsresande har lämnat sina spår här. Bästa sättet att upptäcka staden är till fots, så här strosar vi tillsammans och insuper atmosfären innan vi övernattar i Hoi
An.

Dag 9
Upplev Hoi An på egen hand
Upplev Hoi An på egen hand

Under vår andra dag i Hoi An ges tid åt egna aktiviteter. Vår guide tipsar gärna om utflyktsmål. Exempelvis finns en båttur till öarna längs kusten och det finns möjlighet att hyra cykel och upptäcka staden på två hjul.
Kombinationen av den gamla hamnstaden, Thu Bon-floden och stranden Cua Dai ger oss många möjligheter för olika typer utav upptäcktsfärder.

Dag 10
Ho Chi Minh och Cu Chi-tunnlarna
Ho Chi Minh och Cu Chi-tunnlarna

Efter frukost på vårt hotell reser vi mot Danang för en kortare flygtur söderut till Ho Chi Minh eller Saigon som många säger. Med över sju miljoner invånare är staden landets ekonomiska hjärta. Här väntar en spännande tur i stadens historia och kultur. Vi börjar med att besöka Cu Chi-tunnlarna som ligger i utkanten av Ho Chi-Minh-staden i Vietnam. De underjordiska tunnlarna utgör en del av det omfattande nätverk av tunnlar som finns i större delar av landet och som spelade en avgörande roll under Vietnamkriget. Under kvällen får vi sedan uppleva Saion by night. Vi genomför en stadsvandring och besöker de mest populära platserna i Saigon såsom Återförenandets palats, den grandiosa Postkontoret samt Vietnams egna Notre Dam. Efter en dag med mycket intryck övernattar vi i Saigon.

Dag 11
Mekongdeltat
Mekongdeltat

Vi äter frukost på vårt hotell för att sedan ta oss genom Saigons morgontrafik till det stora och frodiga Mekongdeltat i söder, även känt som ”the rice bowl of Vietnam”. Förr i tiden, när det inte fanns vägar, användes flytande marknader på floderna i deltat och har vi tur kommer vi få se all möjlig handel mellan båtarna. Vi äter lunch på en lokal restaurang för att sedan återvända till Saigon för ytterligare en övernattning i staden. 

Dag 12
Phan Thiet och Mui Ne
Phan Thiet och Mui Ne

Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell för att påbörja bussresan mot Phan Thiet och Mui Ne för avkopplande dagar med sol och bad. Passa på att ta in alla tidigare dagars olika sinnesintryck och njut av lugnet och omgivningarna. Hotellet för våra avslutande dagar på rundresan är ett fyrstjärnigt hotell där vi har frukost inkluderat varje dag. 

Dag 13
Ledig dag
Ledig dag

Ledig dag för egna aktiviteter. Kanske passar du på att njuta av sol och bad vid stränderna i Mui Ne som sägs vara Vietnams solsäkraste plats. 

Dag 14
Ledig dag
Ledig dag

Ledig dag för egna aktiviteter. Mui Ne har en trevlig marknad att besöka. Här finns även flera platser med dramatiska landskap att besöka för vandring. 

Dag 15
Ledig dag
Ledig dag

Ledig dag för egna aktiviteter. Passa på att njuta av de fantastiska stränderna eller tillbringa dagen på upptäcksfärd. 

Dag 16
Hemresa
Hemresa

Ledig tid för egna aktiviteter fram tills det att vår transferbuss hämtar upp oss och kör oss till Saigon för vår flygresa tillbaka till Skandinavien. När vi väl är åter på skandinavisk mark har vi förhoppningsvis tagit med oss nyfunnen kunskap och fantastiska minnen från vår resa i Vietnam. 

Dag 17
Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Priser och datum

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Karta

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur – Skandinavien, via Bangkok till Hanoi. Hemresa Saigon, via Bangkok till Skandinavien.
 • Transfer flygplats, tur/retur
 • Transport enligt program
 • Ett inrikesflyg, Danag – Saigon
 • En natt på 3+-stjärnigt hotell i Hanoi
 • En natt på 3+-stjärnigt hotell i Ning Binh.
 • En natt på en kinesisk djonk i Ha Long
 • Nattåg mellan Hanoi och Dong Hoi i luftkonditionerad fyrbäddskupé
 • En natt på 3+-stjärnigt hotell i Dong Hoi
 • En natt på 3+-stjärnigt hotell i Hue
 • Två nätter på 3+-stjärnigt hotell i Hoian
 • Två nätter på 3+-stjärnigt hotell i Saigon
 • Besök på den lokala fiskmarknaden i Dong Hoi
 • Boende på 4-stjärnigt hotell med frukost inkluderat under våra avslutande dagar på rundresan
 • Guidad stadsrundtur i Hanoi med bland annat Ho Chi Minhs hus och mausoleet
 • Besök vid den tidigare gränsen mellan nord och syd (DMZ)
 • Stadsvandring i de gamla staden Hoian
 • Saigon by Night – stadsvandring i Saigon bland stadens mest populära sevärdheter
 • Tur med roddbåt vid Trang An och cykeltur bland risfälten
 • Guidad rundtur vid och i Cu Chi-tunnlarna
 • Båtkryssning i Ha Long Bay
 • Båttur i grottsystemet Phong Nha
 • Utflykt till Mekongdeltat
 • Avkopplande dagar i Miu Ne och Phan Thiet med sol och bad
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide
 • Frukost alla dagar
 • Lunch dag 1, 3 och 10
 • Middag dag 1, 3 och 4

Dela nuvarande URL via E-mail