Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Kontrasternas Vietnam

0
Reslängd 12 Nätter
Pris per person 21699 kr
Se alla avgångar
Frånpris per person 21699 kr

Från Hanoi till Saigon tar vi oss genom Vietnams vackra natur och omskakande historia. Under två veckor får du lära känna det spännande landet som bjuder på kulinariska fröjder, rik kultur och för den som vill ges chansen att krypa ner Cu Chi-tunnlarna. Vi besöker vackra Ha Longbukten, cyklar vid Mekong och besöker den tidigare gränsen mellan nord och syd. Rundresan Kontrasternas Vietnam ger dig en fantastisk inblick i vad detta otroliga land har att erbjuda. Vi vandrar genom de fascinerande boulevarderna i Hanois gamla stadsdel, upptäcker Hoi Ans historiska charm, utforskar Saigons myllrande och kaotiska distrikt och mycket mer.

Exempel på vad du upplever under rundresan Kontrasternas Vietnam:
• Magiskt vackra Ha Long Bay
• Middagsupplevelse hemma hos en vietnamesisk familj i Hanoi
• Spännande historia vid Cu Chi-tunnlarna.
• Pulsen i Hanoi och Saigon
• Cykeltur vid Mekongdeltat

Resan omfattar en 15 dagars rundresa i Vietnam
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Båtkryssning på kinesisk djonk i Ha Long Bay
 • Guidade rundturer i Hanoi och Saigon
 • Besök vid Cu Chi-tunnlarna
 • Världens längsta grottsystem i Phong Nha
 • Cykeltur vid Mekongfloden
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien – Hanoi
Skandinavien – Hanoi

Planet lämnar Skandinavien och flyger mot Vietnams huvudstad Hanoi.

Dag 2
Hanoi
Hanoi

Efter ett flygbyte i Bangkok blir vi upphämtade vid flygplatsen och vi kör mot vårt hotell.  Vårt första möte med Hanoi blir ett kulinariskt äventyr. Vi börjar med traditionell lokal lunch med ”pho” – en välsmakande vietnamesisk nudelsoppa. Under eftermiddagen ger vi oss ut på en orienterande stadspromenad. Här slår den hektiska och smått kaotiska trafiken en med häpnad, samtidigt som det är kittlande att beskåda det omlopp som utgör Hanois vägnät. I äkta lokal anda gör vi ett stopp för att smaka ”Ca phe Trung”, vietnamesiskt kaffe, och vi gör oss redo för vår välkomstmiddag. På en lokal restaurang kommer vi att serveras ”Cha Ca”- grillad fisk. Mätta och belåtna inväntar vi morgondagens aktiviteter. 

Dag 3
Hanoi
Hanoi

Efter gårdagens inledande med en kort stadsrundtur i stadens myller är det nu dags att fördjupa oss mer i Hanois liv och historia. Efter frukosten får vi bevittna hur staden förvandlas från ett hektiskt trafikkaos till en mer lugn och avslappnad atmosfär. I kontrast till gårdagen, visar Hanoi upp sig från en annan sida. Morgonrutinerna går i ett lugnare tempo och vi tar en promenad för att se hur staden vaknar till liv.
Efter inandningen av Hanois morgonliv ägnar vi oss åt de monumentala sevärdheterna. Vi besöker Ho Chi Minhs hus, mausoleet, presidentpalatset och One Pillar Pagoda. Lunch äter vi på egen hand och träffas sedan åter under eftermiddagen för en gemensam promenad till en vattendockteater. Till middag är bjudna hem till en vietnamesisk familj som kommer bjuda oss på lokala specialiteter. Vi återvänder sedan till vårt hotell för övernattning.

Dag 4
Hanoi – Ha Long
Hanoi – Ha Long

Vi lämnar Hanoi och tar bussen till det som många anser är en av Vietnams största höjdpunkter, Ha Long Bay. Med över 3000 sockertoppsöar av kalksten utspridda i Tonkinbukten utgör det ett magiskt landskap som är skyddat av Unesco. Under två dagar ska vi segla runt i ö-havet på en kinesisk djonk. Båten glider stilla mellan öarna och det går inte att undgå förnimmelsen av magi med alla fantasifulla klippformationer. Vi äter fisk och skaldjur ombord och kryper till kojs på det stillsamma havet. 

Dag 5
Ha Long – Dong Hoi
Ha Long – Dong Hoi

Idag vaknar vi upp på en böljande båt. Om du vill kan du ta ett skönt morgondopp innan frukost. Lugnt och stilla seglar vi runt i Tonkinbukten och här visar sig naturen från sin bästa sida. På färden besöker vi bland annat vackra grottor. Framåt lunchtid återvänder vi till fasta land och äter på en lokal restaurang innan vi kör tillbaka till Hanoi. Väl i Hanoi beger vi oss till tågstationen och går ombord på tåget som ska ta oss till Dong Hoi. Vi övernattar på tåget.

Dag 6
Dong Hoi – Phong Nha
Dong Hoi – Phong Nha

Vi rullar in i Quang Binhs provinshuvudstad Dong Hoi, en oupptäckt pärla med få besökare som på grund av det närliggande grottsystemet Phong Nha nu fått mer uppmärksamhet. Phong Nhas grottsystem sägs vara de längsta i världen. Det bästa sättet att ta sig in i grottorna är med båt och stilla glider vi genom mörkret, helt betagna av detta naturfenomen. I det vackra landskapet tar vi också en cykeltur. Vi bjuds även på vietnamesisk brunch och kör sedan till vårt hotell i Dong Hoi. 

Dag 7
Gränsen mellan nord och syd
Gränsen mellan nord och syd

Provinsen Quang Binh är inte bara förknippad med Phong Nha-grottan utan är också känd för gränsen mellan dåvarande nord - och sydvietnam. Den demilitariserade zonen (DMZ) är en del av landet som många turister inte får möjlighet att besöka. Området DMZ sträcker sig över fem kilometer på var sida om Ben Hai-floden. 1954 förlorade Frankrike vid Dien Bien Phu och drog sig sedan ut ur Vietnam. Många krigsscener har utspelats på denna plats och vi gör ett stopp vid General Giaps barndomshem. Han var en av landets största hjältar då han var med vid slaget mot Frankrike. Fransmännen brände ner hans hus men det blev sedan uppbyggt igen. Vi kommer också att gå över Hien Loungbron som markerade gränsen mellan nord och syd. Vi lämnar sedan provinsen Qaung Binh och beger oss mot kejserliga Hue för lunch. Under eftermiddagen fortsätter vår resa mot semesterorten Hoi An där vi checkar in och övernattar.

Dag 8
Hoi An
Hoi An

En gång i tiden var Hoi An en av världens största handelshamnar. Världens alla stormakter har genom tiden lastat och lastat av varor i staden och det ligger till grund för att Hoi An finns på Unescos världsarvslista. Arabiska, kinesiska, japanska, portugisiska och även holländska handelsresande har lämnat sina spår här. Bästa sättet att upptäcka staden är till fots. Kombinationen av den gamla hamnstaden, Thu Bon-floden och stranden Cua Dai ger oss många möjligheter för upptäcktsfärder de näst kommande dagarna som ska tillbringas här. Vi sänker nu tempot för att få möjlighet till avkoppling. Resten av dagen och kvällen är fri.

Dag 9
Hoi An
Hoi An

Under tre dagar i Hoi An ges tid åt egna aktiviteter. Vår guide tipsar gärna om utflyktsmål. Exempelvis finns en båttur till öarna längs kusten. På egen hand kan du också hyra cykel, ta en flodbåttur, passa på att shoppa eller helt enkelt koppla av vid stranden. Eftersom vistelsen i Hoi An sker till mesta del på egen hand är möjligheterna många. 

Dag 10
Hoi An
Hoi An

Våra sköna dagar i Hoi An fortsätter och vi kan tipsa om att besöka de historiska delarna av staden som är utnämnda som världsarv av Unesco. För att besöka Gamla stan behöver du köpa biljett och av de 800 historiska byggnaderna är 18 öppna för besökare. Här finns flera muséer, restauranger och affärer.

Dag 11
Hoi An
Hoi An

Vi fortsätter njuta av Hoi Ans utbud av aktiviteter och avkoppling. Har du upptäckarlust kan vi rekommendera ett besök i huset Tan Ky. Ett väldigt vackert och historiskt hus som behållit sin charm genom sju generationer. Huset är utsmyckat med både japanska och kinesiska inredningsdetaljer som till exempel 150 år gamla paneler med vackra handmålade fåglar. Passa på att fånga dagen på ditt vis – i morgon ger vi oss av igen.  

Dag 12
Hoi An – Saigon
Hoi An – Saigon

Efter de härliga dagarna i Hoi An flyger vi söderut till Ho Chi Minh, eller Saigon som många säger. Med över sju miljoner invånare är staden landets ekonomiska hjärta. Här väntar en spännande tur i stadens historia och kultur. Vi börjar med att besöka Cu Chi-tunnlarna som ligger nordväst om 

Dag 13
Saigon – Mekong
Saigon – Mekong

Genom Saigons morgontrafik tar vi oss till det stora och frodiga Mekongdeltat i söder. Förr i tiden, när det inte fanns vägar, användes flytande marknader på floden och har vi tur kommer vi få se frukthandel mellan båtarna. Vi får även möjlighet att ta en cykeltur i det här klassiska trakterna av Vietnam. Innan vi tar oss tillbaka till Saigon äter vi lunch på en lokal restaurang och vi kommer till vårt hotell under eftermiddagen. Dagen avslutats med en trevlig gemensam avskedsmiddag – imorgon är det dags att ta farväl av Vietnam.

Dag 14
Saigon – Skandinavien
Saigon – Skandinavien

Efter frukost får vi tid att på egen hand insupa det sista av atmosfären i Saigon. Vårt flyg lyfter inte förrän till kvällen och vi har nästan hela dagen på oss att njuta av shopping och god mat. Kanske hinner du även med någon sevärdhet? Bussen väntar sedan på att ta oss till flygplatsen för hemfärd.

Dag 15
Skandinavien
Skandinavien

Åter på skandinavisk mark har vi förhoppningsvis tagit med oss nyfunnen kunskap och fantastiska minnen från vår resa i Vietnam.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Priser

 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer

Karta

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur/retur – Skandinavien, via Bangkok, till Hanoi. Hemresa Saigon, via Bangkok, till Skandinavien
 • Transfer flygplats, tur/retur
 • Ett inrikesflyg, Hoi An – Saigon
 • Transport enligt program
 • Två nätter på trestjärnigt hotell i Hanoi
 • En natt på en kinesisk djonk i Ha Long
 • Nattåg mellan Hanoi och Dong Hoi i luftkonditionerad fyrbäddskupé*
 • En natt på fyrstjärnigt hotell i Dong Hoi
 • Fem nätter på fyrstjärnigt boutiquehotell i Hoi An
 • Två nätter på trestjärnigt hotell i Saigon
 • Frukost alla dagar
 • Lunch dag 2, 4, 5, 7 och 13
 • Brunch dag 6
 • Middag dag 2, 3, 4 och 13
 • Guidad stadsrundtur i Hanoi med bland annat Ho Chi Minhs hus, mausoleet, presidentpalatset och One Pillar Pagoda.
 • Vietnamesisk vattendockteater i Hanoi
 • Båtkryssning i Ha Long Bay med besök i grottor och möjlighet till bad
 • Båttur i grottsystemet Phong Nha
 • Cykeltur både vid Phong Na och vid Mekongfloden
 • Besök vid den tidigare gränsen mellan nord och syd (DMZ)
 • Besök i General Giaps hem samt Hien Loungbron
 • Avkopplande dagar i Hoi An med sol och bad
 • Guidad rundtur vid och i Cu Chi-tunnlarna
 • Utflykt till Mekongdeltat
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide
 • *Kupé för en eller två personer mot förfrågan och tillgänglighet. Förfrågan och prisuppgift kan endast göras/fås på befintlig bokning.

Dela nuvarande URL via E-mail