Indiska Oceanens smaragd med Maldiverna

Reslängd 13 Nätter
Frånpris per person 30749 kr
30999 kr
Se alla avgångar

Vår rundresa går genom underbar, varierande natur från kustens heta stränder, över böljande gröna landskap av djungel och upp till svalkande högland med vackra teplantager. Vi upplever öns största sevärdheter, vilda djur och spännande kultur. Resan avslutas vid paradisliknande sandstränder där snorkling bland korallrevens färgrika undervattensvärld lockar. Följ med till det många kallar Edens lustgård, Sri Lanka!

Maldiverna förknippas med rena paradiset för de flesta. Här i norra Indiska oceanen finns nästan 1200 öar varav 200 är bebodda. Upptäck ett undangömt paradis där solen stiger mot himlen i rika orange toner och mjuka vågor smeker stranden. Tänk att ligga här under en palm och bara njuta – nu har du chansen! Efter rundresan i Sri Lanka kan du avsluta med några sköna dagar i lugn avskildhet på Maldiverna och hotell Adaaran Select Hudhuranfushis fina Beach Villas. Hudhuranfushi är en paradisö som tillhör North Male Atoll. Ön är välsignad med en blomstrande vegetation, orörda vatten och stränder av vitguld.


Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Göteborg (GOT)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Guidad stadsrundtur i Colombo, Nuwara Eliya och Galle
 • Besök i Dambulla
 • Besök i Sigiriya
 • Hantverksuppvisningar
 • Kandydansuppvisning
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Colombo
Skandinavien - Colombo

Flyget tar oss från Skandinavien till staden Colombo i Sri Lanka. Vår färdledare möter upp och tar oss till hotellet för incheckning och möjlighet till avkoppling efter flygresan.

På eftermiddagen startar vi vår upptäcktsfärd med en stadstur i Colombo, den kommersiella huvudstaden i Sri Lanka. Här finner vi en av Asiens största hamnar, där också den största delen av Sri Lankas handel går igenom. Breda avenyer, moderna byggnader, kolonialhus och smala krokiga gator blandas med kristna katedraler, muslimska moskéer och buddistiska tempel. Vår färdledare visar oss stadens alla sevärdheter och berättar dess historia. Efter denna kontrastrika start på rundresan återvänder vi till hotellet där middag serveras på kvällen.

Dag 3
Dambulla
Dambulla

Vår resa går åt nordost och vi färdas in i djungeln på lätt slingrande vägar under trädkronorna. Husen ligger tätt bredvid vägen hela resan och vi kan följa det dagliga livet på nära håll. 

Dambulla sägs vara den centrala punkten i Sri Lanka. Staden är byggd kring ett isolerat granitberg. Här får vi uppleva ett av Unescos världskulturarv. I berget gömmer sig ett imponerande buddistiskt grottsystem med hela 80 grottor i olika nivåer. Här hittar vi fem helgedomar och fyra kloster, allt utsmyckat med ett stort antal statyer, bilder av både Buddha och kungligheter och väggarna är även täckta med muralmålningar.


Vår guide tar med oss på en visning av detta fascinerande grottkomplex och vi får möjlighet att vandra runt på egen hand innan vi tar oss mot hotellet och checkar in för de kommande två nätterna.

Dag 4
Sigiriya
Sigiriya

Vi färdas mot Sigiriya, lejonets berg, som en gång var huvudstad i ett kungarike på norra Sri Lanka. Under 200-talet fungerade bergets grottor som kloster för buddistiska munkar. Kung Kasyappa upptäckte dock berget och lät under sista delen av 400-talet uppföra ett fantastiskt palatskomplex. Detta är idag ett av Sri Lankas största turistmål och upptaget som världskulturarv av Unesco. Vår guide berättar historien samtidigt som vi gör en vandring i palatset, från de skickligt utförda vallgravarna, förbi utmejslade lejontassar och upp på toppen. I det övre palatset finns fortfarande kungatronen och dåtidens swimmingpool kvar. Vi får tid att ströva runt på egen hand innan vi tar oss tillbaka till hotellet. Eftermiddagen är fri för att på egen hand koppla av eller delta i olika aktiviteter som hotellet erbjuder.

Dag 5
Kandy
Kandy

Vi färdas i ett böljande grönt landskap söderut mot Kandy och allt högre upp där de vackra teplantagerna avlöser varandra ett efter ett. Vi passar på att både göra fotostopp och fördjupa oss i traktens hantverkstradition som träsnideri och batik samt odling av kryddor och örter. Kandy grundades på 1300-talet och blev på 1500-talet huvudstad i kungariket med samma namn. Kandy lyckades behålla sitt oberoende som sista kungarike men föll sedan till britterna 1815. Idag är staden Sri Lankas kulturella centrum och Sri Lankas näst största stad.

På plats i Kandy fortsätter vi på kulturens inslagna väg och får vara med om en uppvisning av kandydans. Vi avslutar sedan dagen med att checka in på vårt hotell för de två närmsta dagarna, sedan avnjuts en god middag tillsammans.

Dag 6
Royal Botanical Gardens Peradeniya
Royal Botanical Gardens Peradeniya

Idag ska dina ögon få beskåda Royal Botanical Gardens Peradeniya som är Sri Lankas största botaniska trädgård med sina 147 tunnland och över 4000 olika växtarter där du bland annat hittar 300 unika orkidéarter. I den vackra trädgården kommer du stöta på många olika fågelarter som enbart förekommer på Sri Lanka som den gulpannade barbetten, smaragdparakiten, ceylonhängpapegojan och ceylontimalian.

Dag 7
Tåg till Nuwara Eliya
Tåg till Nuwara Eliya

Kandys kanske mest kända sevärdhet är Sri Dalada Maligawa, Temple of the tooth - tandtemplet. Med sitt gyllene tak är det byggt omkring det som tros vara Buddhas ena tand. Vi beger oss till templet för en guidad tur och morgonens Puja, en reningsritual och religiös dyrkan inom buddismen.

Vi byter denna dag ut vår buss mot tåg! Tåget tar oss från Kandy in i ett förtrollande vackert landskap där omgivningarna är fyllda med teplantager, trädgårdar och vattenfall. På eftermiddagen, strax innan vi når vårt slutmål, stiger vi av tåget där vår buss väntar på att ta oss vidare. 


Nuwara Eliya är en liten stad med en för Sri Lanka annorlunda arkitektur. Hit tog sig engelsmännen under kolonialtiden när de var lediga och värmen blev för påträngande vid kusten. Här uppe är det svalt och skönt och många av byggnaderna som möter oss är engelskinspirerade. Allt från viktorianska palats till små ”countryside cottages” med rosenträdgård framför huset. Under vår guidade stadstur får vi höra historian om de mest fascinerande byggnaderna och besöka stadens marknad. Vi checkar efter detta in på vårt hotell som är en bevarad kolonial herrgård.

Dag 8
Nuwara Eliya - Yala Nationalpark
Nuwara Eliya - Yala Nationalpark

Efter frukost lämnar vi höglandet för att ta oss ner i Sri Lankas sydöstra hörn. Vi färdas genom underbart vacker grön och skiftande natur. Givetvis stannar vi för att se på utsikten och fotografera denna magnifika vy på vår väg. På eftermiddagen är det dags för safari. Yala är den plats där man har störst chans att få se den skygga leoparden, som är det enda riktiga rovdjuret i här. Den jagar på natten och ligger oftast kamouflerad i skuggan på dagarna. Glöm inte kameran! Efter safarin åker vi och checkar in på hotellet. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 9
Koloniala Galle
Koloniala Galle

Vår rundresa fortsätter längs sydkusten av Sri Lanka och vi når staden Galle, en befäst och välbevarad kolonialstad med tydlig holländsk prägel efter ett långt styre. Staden är skyddad av Unesco som världsarv. Vår guide tar oss med på de berömda vallarna och visar oss de viktigaste byggnaderna.

Vi kör den lilla sträckan från Galle till strandorten Beruwala, som kommer att bli vår bas de närmaste dagarna. Längs med kusten kan vi om vi har tur få en skymt av de traditionella styltfiskarna som står ute i havet. Väl framme i Beruwala får vi möjlighet att smälta intrycken från rundresan, sola och bada vid de vackra stränderna, dyka och snorkla, få välgörande spabehandlingar, njuta av den goda maten och mycket, mycket mera.

Dag 10
Sol och bad Beruwela
Sol och bad Beruwela

Vistelsen på Sri Lanka avslutas på Hotel Cinnamon Bey i Beruwala, Sri Lankas kanske bästa semesterområde idag. I stadens lilla centrum finns affärer, skräddare, dykcentra, restauranger, barer med mera. Framför hotellet breder sig den finkorniga korallsandstranden ut sig jämte Indiska Oceanen, inramad av palmer som vajar i vinden. Här kan du njuta av härligt strandliv, avkoppling och god mat.

Dag 11-14
Sol och bad Maldiverna
Sol och bad Maldiverna

Vi tar oss på eftermiddagen till flygplatsen norr om Colombo för att flyga söderut mot Maldiverna. Ankomsten till Males flygplats sker sent på kvällen och en transferbåt tar oss till den atollö där vårt hotell för de närmsta dagarna ligger. Maldiverna, med sina underbara sandstränder och ljuvliga vatten, är den perfekta avslutning på vår rundresa och det finns gott om tid att reflektera över allt vi har upptäckt tillsammans. Vi checkar in på Adaaran Select Hudhuranfushi och ni bor i deras Beach villas.

Dag 15-16
Maldiverna - Skandinavien
Maldiverna - Skandinavien

Vi har fortfarande tid att avjuta Maldivernas exotiska paradis i ett par timmar innan båten tar oss tillbaka till Males flygplats för färd tillbaka hem till Skandinavien.

Priser

Allt detta ingår

 • Flyg Colombo - Male med Turkish Airlines
 • Guidad stadsrundtur i Colombo, Nuwara Eliya och Galle
 • Besök i Dambulla
 • Besök i Sigiriya
 • Hantverksuppvisningar
 • Kandydansuppvisning
 • Besök på tefabrik med provsmakning
 • Besök på Sri Dalada Maligawa
 • Eftermiddagsgamedrive i Yala Nationalpark
 • Inträden till samtliga sevärdheter enligt program
 • Svensktalande färdledning och engelsktalande lokalguide
 • Halvpension (frukost och middag) alla dagar
 • 9 nätter del i dubbelrum på utvalda hotell under rundresan
 • 4 nätter del i dubbelrum på Adaaran Select Hudhuranfushi
 • Tågresa Kandy - Nuwara Eliya
 • Flyg t/r Colombo med Turkish Airlines
 • Alla transporter enligt program

Dela nuvarande URL via E-mail