Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Kambodja

Kambodja

Kambodja var länge ett isolerat land som nu har börjat öppnas upp. Detta är ett resmål som verkligen berör då tiden tycks ha stått still. Invånarna är varma och vänliga, om än ovana och lite undrande över vilka dessa gäster är som plötsligt kommer och hälsar på. Detta ger möjligheter till djupa, genuina upplevelser.

Vi startar vår rundresa i den spännande huvudstaden Phnom Penh. Detta är en gammal stad med moderna drag av fransk stadsplanering och kolonial stil och med ett kaotiskt trafikvimmel som signum. Vi ser stadens sevärdheter och hör hur Pol Pot och de Röda Khmererna förändrade och påverkade landets historia. Phnom Penh är även känt för sina färgstarka marknader som vi självklart också besöker. 

Flyget går sedan vidare mot Siem Reap och mästerverket Angkor Wat. I staden finner vi även sommarresidenset som den gamla kungen stoltserade med och strax utanför upplever vi sjön med de flytande byarna. 

Från Siem Reap fortsätter rundresan ut på landsbygden via provinsstaden Kampong Thom. Vägen här var tills för bara några år sedan en oframkomlig jordstig. Få turister har färdats denna väg som väntar med spännande upplevelser och genuina möten. Vi besöker bland annat en silkesfarm och en färgsprakande marknad. Under middagen på kvällen på Foreign Correspondent Club kan man försöka tänka sig hur det kändes att befinna sig just här, när journalister rapporterade hem om vad som hände under Vietnamkriget. 

I söder upplever vi sedan kontrasterna som detta land erbjuder när vi anländer till landets mest kända badort, Sihanukville. I närheten finner man nationalparken Ream som är hem för över 150 olika fågelarter. Att besöka Indokinas pärla, Kambodja, är som att resa i ett sagolikt land med människor, natur och sevärdheter som berör. Vi avrundar rundresan med 4 dagar i Thailand men önskar man smälta intrycken i lugn och ro lite längre, erbjuder vi även ytterligare en vecka i det vackra grannlandet.

Fakta

Huvudstad
Phnom Penh 

Invånarantal
14 miljoner. 

Nationaldag
9 november 

Nationellt valspråk
Nation, Religion, Kung 

Tid
+ 6 timmar 

Valuta
Riel, förkortas KHR. 100 KHR är ca 0,2 SEK 

Klimat
Tropiskt klimat, mycket varmt och fuktigt året runt. Regnperiod mellan maj-oktober då det faller hastiga och kraftiga regnskurar. November-april dominerar ett soligt och torrt väder. 

Solresor
Svensktalande färdledning.

Dela nuvarande URL via E-mail