Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Jordaniens höjdpunkter

0
Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 10998 kr
11298 kr
Se alla avgångar

Följ med på en resa genom Jordaniens fascinerande ökenlandskap! Möt beduinerna i Wadi Rum, se den magiska klippstaden Petra och prova på att flyta i Döda havet. Under en vecka får du uppleva flera historiska platser såsom Mount Nebo, Madaba och Shobak. Rundresan tar dig också till huvudstaden Amman som är uppbyggd på sju kullar, precis som Rom. Här finns fantastiska efterlämningar från flera epoker och stadens myllrande liv är en härlig mix av antikt och modernt. Det ges också egen tid i semesterstaden Aqaba vid Röda havet – ett perfekt sätt avsluta en spännande vecka med Jordaniens höjdpunkter!

Exempel på vad du upplever under rundresan Jordaniens höjdpunkter
• Petra – ett av världens sju nya underverk 
• Testa flytförmågan i Döda havet
• Wadi Rum – det dramatiskt vackra ökenlandskapet
• Amman – Jordaniens huvudstad

Resan omfattar en 8 dagars rundresa i Jordanien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Det arkeologiska underverket Petra
 • Möte med beduinerna i Wadi Rum
 • Sol och bad vid Döda havet
 • Rundtur i vackra huvudstaden Amman
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien - Aqaba
Skandinavien - Aqaba

Flyget tar oss från Skandinavien till Aqaba. Vi välkomnas av Solresors guide som möter upp vid flygplatsen och tar oss till vårt hotell. Efter incheckning vilar vi upp oss inför äventyret som väntar.

Dag 2
Aqaba – Wadi Rum
Aqaba – Wadi Rum

Vi lämnar den myllrande hamnstaden Aqaba och börjar färden genom ett fascinerande och dramatiskt ökenlandskap. Vårt mål är Wadi Rum, beduinernas ökendal. Öknen i Wadi Rum beskrevs som vidsträckt, ekande och gudalik av Thomas Edward Lawrence, mer känd som Lawrence av Arabien. Här spelades filmen med samma namn in. Området är sedan 1998 naturskyddat och lokalbefolkningen ansvarar för skötseln och bevarandet av den unika miljön. Vi får se den märkliga naturens skiftningar på närmare håll när vi kör runt i jeepar. Längs vägen stannary vi i ett beduinläger där vi blir bjudna på te.
I det månliknande ökenlandskapet stannar vi för natten. Vi bor och äter med beduiner samtidigt som vi njuter av den spektakulära solnedgången.

Dag 3
Wadi Rum – Shobak – Petra
Wadi Rum – Shobak – Petra

Under morgonen lämnar vi beduinerna och styr norrut. Idag ska vi besöka Petra och dessförinnan gör vi ett stopp i korsriddarfästningen Shobak. Borgen, som kallas Mont Real eller Mons Regalis, byggdes år 1115 av kung Baldwin. Sultan Saladin erövrade fästningen 1187 och idag lyser den upp, mitt i öknen, som ett minne från fornstora dagar. Vi beger oss sedan till en av resans största höjdpunkter, Petra – en av de mest fascinerande platser i Jordanien och ett av världens sju nya underverk. Petra är även utnämnt till världsarv av Unesco. Det som gör Petra så mystiskt är dess läge djupt inne i ett smalt bergspass mellan branta klippor. Klippstaden, som grundades av det arabiska nomadfolket nabatéerna för mer än 2000 år sedan, imponerar med sin fantastiska arkitektur. Sidenvägen passerade här vilket gjorde att Petra var en av de mest välmående av de antika städerna. Tack vare den stora rikedomen genom handeln med varor gavs möjlighet att bygga de många monumenten. Staden föll i glömska när nabatéernas inflytande avtog och återupptäcktes 1812 av upptäcktsresenären J.L. Burckhardt. Slutet av filmen ”Indiana Jones och det sista korståget” utspelar sig här och vi utforskar detta arkeologiska underverk tillsammans med vår guide. Vi övernattar på ett hotell i närheten där vi även bjuds på en välsmakande middag.

Dag 4
Petra – Amman – Döda havet
Petra – Amman – Döda havet

Efter gårdagens spännande möte med Petra är dags att ge sig av mot Amman. Jordaniens huvudstad bjuder på många kontraster med historiska sevärdheter, moderna faciliteter och välkomnande invånare. Staden byggdes, liksom Rom, på sju kullar och i den äldre stadsdelen dominerar det gamla citadellet. Det är här vår rundtur börjar. Härifrån får vi en fantastisk vy över den gamla romerska teatern som byggdes 151 e. Kr. Vi kommer även att besöka arkeologiska museet liksom folkmuseet som båda rymmer fantastiska samlingar från Jordaniens historia.
Vi lämnar sedan Amman för att bege oss mot Döda havet. Här väntar både övernattning och middag. 

Dag 5
Döda havet – egen tid
Döda havet – egen tid

Den här dagen kan du antingen tillbringa på egen hand vid Döda havet eller följa med på en spännande utflykt till Jerusalem.*

I Döda havet får vi möjlighet att prova på hur det känns att flyta som en kork! Insjön ligger mer än 400 meter under havsnivån och är därmed jordytans lägsta punkt. I Döda havets vatten finns en otrolig flytkraft tack vare den höga salthalten som är fyra gånger högre än vanligt havsvatten. Salterna ger vattnet läkande egenskaper och sägs vara välgörande. Redan under Kleopatras tid användes den tjocka leran från Döda havet som skönhetsmedel. Även drottningen av Saba sägs ha bevarat sin skönhet med hjälp av den mineralrika lerans egenskaper.

Här skiner solen i genomsnitt 330 dagar per år och det är ett behagligt medelhavsklimat med cirka 20 grader på vintern. Passa på att njuta av den vackra solnedgången innan middagen serveras på hotellet. Den här dagen är till eget förfogande, flyt i det salta vattnet, koppla av vid poolen eller vid stranden.

*Utflykten kan endast förbokas. Du bokar utflyktspaketet i samband med bokning av rundresan eller genom att kontakta oss i god tid innan avresa. 

Dag 6-7
Döda havet – Madaba – Nebo – Aqaba
Döda havet – Madaba – Nebo – Aqaba

Dag 6:
Vi lämnar Döda havet och reser mot mosaikstaden Madaba, strax utanför Amman. Huvudattraktionen är en av världens största samlingar av mosaik, varav en del är över 1400 år gamla. I den grekisk-ortodoxa St. George kyrkan finns den mest berömda mosaiken; den palestinska kartan som föreställer det heliga landet. Ursprungligen bestod den av två miljoner färgade mosaikstenar och var 25 gånger 5 meter stor. Idag återstår ungefär en fjärdedel. Färden fortsätter sedan mot Mount Nebo. På bergets topp sägs Moses ha stått och blickat ut över det förlovade landet. Vid klart väder kan du se ända till Jerusalem och Betlehem. Häruppe ligger en kristen kyrka som anses vara den mest värdefulla kyrkan i hela regionen. I kyrkan finns vackra väggar och golv i mosaik. Det sägs även att Moses är begraven här.

Vår rundtur fortsätter sedan mot ”Jordaniens fönster mot havet”, Aqaba. Med sitt strategiska läge, mellan tre kontinenter, har staden historiskt sett spelat en viktig roll. Hamnstaden var en viktig knutpunkt för handelsvägarna mellan Egypten, Indien och Kina. Numera lever staden av handel, turism och kultur. Här stannar vi i två nätter och njuter av vad semesterstaden har att erbjuda.

Dag 7:
Dagen är fri för att upptäcka Aqaba på egen hand. Varför inte testa dina färdigheter i prutningens konst med ett besök på den lokala marknaden eller botanisera bland alla handvävda beduinmattor, vattenpipor, silversmycken, sjalar och souvenirer som erbjuds? Passa på att ta en fika på ett av de enkla strandkaféerna vid hamnpromenaden och studera folklivet som avnjuter den klassiska vattenpipan Argeelahn under ett parti backgammon. Aqaba är även känt för sina stränder, klara vatten, vackra korallrev och ett fantastiskt rikt undervattensliv. Missa inte en hänförande solnedgång över det djupblå Röda havet med de violetta Jordanhöjdernas branta sluttningar och den röda öknen som bakgrund.

Dag 8
Aqaba – Skandinavien
Aqaba – Skandinavien

Efter en upplevelserik vecka i Jordanien är det dags för hemresa. Med nyvunna minnen av spännande platser återvänder vi till Skandinavien.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Priser

 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer

Karta

UTFLYKTSPAKET - TILLVAL

Dagsutflykt till Jerusalem
Upplev Jerusalem under en heldag! Vi lämnar Döda havet på den jordanska sidan och beger oss till. Israels gräns. En fullspäckad dag väntar oss och vi kommer att gå i Jesus fotspår samt besöka Jerusalems viktigaste sevärdheter. Efter att vi fått vårt visum börjar resan i det förlovade landet.

Vårt första stopp blir Olivberget där vi besöker Himmelfärdskapellet och Pater Noster-kyrkan. Här får vi se de olika översättningarna av ”Fader vår”. Nästa kyrkbesök är Maria Magdalenakyrkan och vi går längs Palmsöndagsvägen fram till Jesu tårars kyrka. Enligt legenden var det här Jesus grät över Jerusalem. Vi fortsätter med Alla nationers kyrka och Getsemanes trädgård, den plats där Jesus och hans lärjungar bad före Jesu korsfästelse. Därefter besöker vi Sion, en kulle i strax utanför murarna i Gamla stan. Vi kommer också att se kung Davids grav som ligger direkt under matsalen. Matsalen, eller cenacle på latin, är platsen för den sista måltiden som Jesus delade med lärjungarna. Därefter besöker vi en ortodox kyrka som är tillägnad ”Guds Moders Avsomnande”, det vill säga Jungfru Maria död.

Vi fortsätter till Gamla Staden för att besöka klagomuren, Klippdomen; den mest kända islamiska platsen i Jerusalem och Via Dolorosa. ”Smärtans väg” är en pilgrimsvandring i Jerusalem och det var här Jesus vandrade med korset upp till Golgata. Vi går till Heliga gravens kyrka på Golgata och det var här som Jesus ska ha återuppstått. Efter lunch besöker vi Födelsekyrkan i Betlehem, Jesu födelseort, fåraherdarnas fält och mjölkgrottan.
Vi lämnar Betlehem och Jerusalem för att ta oss till Jordaniens gräns och vi återvänder till vårt hotell vid Döda havet.

Information:
• Ca pris 1599 kr. Visum till Israel (50 USD per person) och gränsskatt (15 USD per person) till Jordanien tillkommer. 
• Du bokar utflyktspaketet i samband med bokning av rundresan eller genom att kontakta oss i god tid innan avresa. 
• Heldag
• Alla entréer ingår
• Lunch ingår
• Kan endast förbokas
• Upphämtning i närheten av hotellet
• Svensktalande guideAllt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien – Aqaba med Royal Jordanian
 • Transfer flygplats tur/retur
 • Buss under hela rundresan.
 • Tre nätter på femstjärnigt hotell i Aqaba med halvpension
 • Två nätter på femstjärnigt hotell vid Döda havet med halvpension
 • En natt på femstjärnigt hotell i Petra med halvpension
 • Guidad rundtur i Petra
 • Jeepsafari i ökenlandskapet i Wadi Rum
 • Stadsrundtur i huvudstaden Amman
 • Möjlighet till salta dopp i Döda havet
 • Tid att på egen hand utforska Aqaba
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail