Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
Magiska Bali

Magiska Bali

0
Reslängd 14 Nätter
Frånpris per person 19349 kr

Nytt program för 2018/2019

Grönskande toppar och dalar, puttrande vulkaner, gnistrande hav och vackra paradisstränder. Bali erbjuder en härlig blandning av naturunderverk, spaanläggningar, storslagna tempel och färgglad kultur. På vår rundresa blandar vi paradisstränder med spännande historia och mäktiga naturupplevser. Vi reser från Kuta, når Belambing uppe på risterrasserna, tar oss ner till kusten vid Pemuteran där snorkling och besök på en pärlfarm väntar. Vi fortsätter genom Lovina, hänförs av vattenfall och cyklar ”The Batur trail” utanför Ubud. Via tempel och möten med Balis urinvånare kommer vi fram till Sanur och du väljer själv vilket av våra förstklassiga hotell som du vill avsluta rundresan på.

Exempel på vad du upplever under rundresan Magiska Bali
• Bad i varma källor, omslutna av en vacker trädgård
• Båttur för att se delfiner på nära håll i deras egna miljö 
• Besök i byn Tenganan där Agafolket lever, Balis urinvånare
• Cykla ”The Batur trail” – fantastisk utsikt över vulkanen Batur
• Avkoppling på några av Balis härligaste stränder


Resan omfattar en 9 dagars rundresa på Bali. Kombinera med en veckas sol och bad.
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Snorkelutflykt (utrustning finns att låna)
 • Bad i varma källor
 • Delfinsafari
 • Cykeltur i Ubud
 • Besök hos en Aga-stam
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien
Skandinavien

Vi lämnar Skandinavien för att flyga mot paradisön Bali. På vår flygresa gör vi ett byte i Doha innan vi landar på den indonesiska vulkanön.

Dag 2
Bali - Kuta
Bali - Kuta

Väl på Bali möter vår svenska reseledare oss i ankomsthallen. I samlad trupp åker vi till vårt hotell för natten. Hotellet ligger i hjärtat av Kuta med gångavstånd till både strand och shoppingcenter. Vi checkar in direkt för att få en god natts sömn innan vi påbörjar vår spännande rundresa.

Dag 3
Kuta – Belimbing
Kuta – Belimbing

Efter frukost är det dags för oss att börja utforska det som i folkmun kallas ”Gudarnas ö”. Vår resa går genom den balinesiska landsbygden och överallt kan vi se hur gator, hotell och hem kantas av vackra små färgglada offergåvor. Vi snirklar oss upp i grönskan och kommer till vårt första stopp, templet Tamam Ayun. Bali är känt för sina storslagna tempel och Tamam Ayun är inget undantag. Namnet betyder ”ett tempel i en vacker trädgård” och finns med på Unescos världsarvslista. Vi beger oss sedan till en traditionell marknad där vi strosar runt och insuper det lokal utbudet. Grönskan och lummigheten är det som ofta kännetecknar Bali och vi fortsätter mot de böljande risterrasserna för att få en inblick i balinesisk kultur i Belimbing. I den lugna lilla byn checkar vi in på vårt hotell. Vi tar en promenad i den lilla byn för att njuta av atmosfären och imponeras av de vackra risfälten som breder ut sig i dalen. Vårt hotell ligger inbäddad i den tropiska grönskan och här varvar vi ned. En gemensam middag serveras senare följt av egen tid till att njuta av omgivningarna.

Dag 4
Belimbing – Pemuteran
Belimbing – Pemuteran

Dagen börjar med en härlig frukost i de rogivande omgivningarna och vi checkar sedan ut för att fortsätta vår rundtur på den grönskande ön. Vi stannar till vid den stora Pulukanplantagen där vi får lära oss mer om framställningen av till exempel: gummi, nejlikor och kokos. Efter lunch fortsätter vår tur till det hinduiska templet Rambut Siwi, som byggdes under 1600-talet. Templet ligger vackert placerat vid en strand med Indiska Oceanen alldeles utanför. Det är även Balis största hinduiska tempel. Vi fortsätter sedan mot västra Bali och kommer under eftermiddagen fram till vårt hotell vid kusten i Pemuteran. Innan middagen serveras hinner vi med ett dopp i det härliga havet eller i den svalkande poolen. Medan vi äter middag ser vi hur solen sakta sänker sig i horisonten och den balinesiska kvällen är till eget förfogande.

Dag 5
Pemuteran – Lovina
Pemuteran – Lovina

Upptäck en värld under havsytan! Efter frukost går färden vidare till ett nybildat rev utanför Pemuteran och under förmiddagen finns det möjlighet till snorkling. Efter lunch får vi ta del av ett intressant projekt på Bali, nämligen odling av ostron och pärlor. Vi får höra allt om produktionens faser och har vi tur kanske vi även hittar en pärla i ett av ostronen. Innan vi når dagens slutmål Lovina, stannar vi till vid de varma källorna i Banjar. Hit kommer folk för att njuta av varma bad, som är välgörande för både kropp och själ och det finns många bassänger att välja mellan. Parken som omsluter källorna är väldigt vacker med flera sorters blommor och träd. Efter vårt avslappnande bad i de läkande källorna kör vi till vårt hotell i Lovina. Vi rekommenderar att du går ner till stranden och tittar på den fantastiska solnedgången.

Dag 6
Lovina – Ubud
Lovina – Ubud

Tidigt på morgonen seglar vi ut från stranden för att titta på delfiner. Stora flockar av de lekfulla djuren samlas ofta utanför Lovina på sin väg ut på djupare vatten. Det är fascinerande att se delfinerna hoppa upp nära båten. Efter resan till sjöss tar vi oss österut genom små byar och stannar till för en uppfriskande vandring genom vacker natur som tar oss fram till det 35 meter höga vattenfallet Gitgit. Har vi tur kan vi här få se vilda apor som söker sig till fallet för att dricka. Därefter kör vi upp mot höglandet och blickar över de dubbla sjöarna som är en del av den stora vulkankratern vid Beratansjön. Här besöker vi vattentemplet Ulun Danu som ligger precis intill sjön. Templet är tillägnat vattengudinnan Dewi Danu och byggdes 1633. Kanske kan vi även här se vilda apor längs vägen ner i kratern. Efter en god lunch beger vi oss mot Ubud, Balis konstnärliga mecka. Här bor vi centralt och har därför gångavstånd till det mesta. Innan middagen serveras för kvällen får vi uppleva en uppvisning av den speciella och berömda Kecak-dansen.

Dag 7
Ubud
Ubud

Idag ska vi cykla ”The Batur trail”. Vi använder oss av mountainbikes som passar för landskapet och som är enkla att hantera. Tidigt på morgonen cyklar vi upp mot Kintamani-kratern och njuter av utsikten på 1717 meters höjd. Efter lite förfriskningar trampar vi vidare i maklig takt genom landsbygden, vi passerar små byar och pausar flera gånger under vägen – härifrån är det mest nerförsbacke. Från cykeln kommer vi nära inpå lokalbefolkningen och får en inblick i det ”riktiga” Bali. Vi avslutar turen med en god lunch innan vi vänder tillbaka till hotellet. Resten av dagen tillbringas på egen hand i Ubud. Du kan, till exempel, besöka olika konstgallerier, få en avslappnande massage, handla träsniderier eller besöka stadens berömda marknad.

Dag 8
Ubud – Candidasa
Ubud – Candidasa

Efter frukost sätter vi kurs mot fler av öns fantastiska sevärdheter. Vi börjar med att besöka Sibetanplantagen, där frukten salak odlas. Salak växer på palmträd och kallas också för ormägg eller snake fruit på grund av sitt ormliknande skal. Vi fortsätter sedan igenom de små byarna Selat och Bebandem och når det vackert belägna vattenpalatset Tirta Gangga. Tirta Gangga betyder ”vatten från Ganges” och palatset byggdes i mitten av 1940-talet.  På en lokalrestaurang äter vi lunch för att sedan tillbringa eftermiddagen på egen hand på den vackra Virgin beach. Efter några sol- och badtimmar beger vi oss mot en lokalrestaurang för en gemensam middag.  Väl framme i Candidasa checkar vi in på hotellet och njuter av havsutsikten.

Dag 9
Candidasa – Sanur
Candidasa – Sanur

Efter frukost lämnar vi Candidasa och vårt första stopp för dagen blir ett besök hos Aga-stammen i Tenganan. Stammen är känd för sin musik och för sina fina väverier. På vår väg mot Sanur stannar vi vid Kusamba, en av de många saltfarmer som ligger här. 
Efter lunch besöker vi ett lokalt väveri och en silversmed. Framåt eftermiddagen når vi vårt sista stopp på resan, staden Sanur. Vi avslutar vår rundresa med en gemensam middag och transfer tar dig sedan till ditt valda hotell för en veckas sol och bad.Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Dag 9-15
En veckas sol och bad
En veckas sol och bad

Njut av härliga dagar på det hotell du väljer. Nu finns tid för sol och bad eller för att fortsätta upptäcka Bali på egen hand!

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien Bali
 • Transfer flygplats tur/retur
 • Buss under hela rundresan
 • En natt på trestjärnigt hotell i Kuta
 • En natt på trestjärnigt hotell i Belimbing
 • En natt på trestjärnigt hotell i Pemuteran
 • En natt på trestjärnigt hotell i Lovina
 • Två nätter på trestjärnigt hotell i Ubud
 • En natt på fyrstjärnigt hotell i Candidasa
 • Frukost alla dagar
 • Helpension dag 3 till 9, exklusive dryck
 • Pension enligt valt hotell dag 9–16
 • Guidade tempelbesök
 • Besök på olika plantager
 • Snorkelutflykt (utrustning finns att låna)
 • Besök på lokala marknad i Belimbing
 • Besök på pärlfarm
 • Bad i varma källor
 • Delfinsafari
 • Dansuppvisning
 • Cykeltur i Ubud
 • Besök i Klungkung
 • Vandringstur bland risfälten
 • Besök hos en Aga-stam
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail