Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Rundresor i Bali

Magiska Bali
0

Nytt program för 2018/2019

Grönskande toppar och dalar, puttrande vulkaner, gnistrande hav och vackra paradisstränder. Bali erbjuder en härlig blandning av naturunderverk, spaanläggningar, storslagna tempel och färgglad kultur. På vår rundresa blandar vi paradisstränder med spännande historia och mäktiga naturupplevser. Vi reser från Kuta, når Belambing uppe på risterrasserna, tar oss ner till kusten vid Pemuteran där snorkling och besök på en pärlfarm väntar. Vi fortsätter genom Lovina, hänförs av vattenfall och cyklar ”The Batur trail” utanför Ubud. Via tempel och möten med Balis urinvånare kommer vi fram till Sanur och du väljer själv vilket av våra förstklassiga hotell som du vill avsluta rundresan på.

Exempel på vad du upplever under rundresan Magiska Bali
• Bad i varma källor, omslutna av en vacker trädgård
• Båttur för att se delfiner på nära håll i deras egna miljö 
• Besök i byn Tenganan där Agafolket lever, Balis urinvånare
• Cykla ”The Batur trail” – fantastisk utsikt över vulkanen Batur
• Avkoppling på några av Balis härligaste stränder


Resan omfattar en 9 dagars rundresa på Bali. Kombinera med en veckas sol och bad.
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

14 Nätter 18149 kr

Bali

Balis enorma utbud av upplevelser har gjort att besökare återkommer år efter år. Här finns allt du kan önska dig av en riktig drömsemester, och mer därtill. Öns varierande natur med böljande risfält, kilometerlånga stränder, vulkaner och vackra kratersjöar är en fröjd för ögat. Bali erbjuder något för alla resenärer och passar såväl dig som vill sola, bada och ta lugna promenader längs stranden, som dig som önskar en mer aktiv semester.

Bali är Indonesiens enda hinduistiska ö. Dyrkan av naturen och andar är stark och ceremonier, seder och ritualer kännetecknar ön. Här får du ofta uppleva när lokalbefolkningen anordnar vackra offerceremonier. Ön är full av magiskt vackra tempel och det imponerande havstemplet Tanah Lot är en av öns viktigaste.

Aktiv semester
Balis inland kan med fördel upptäckas på cykel. Att cykla runt bland bergsbyar, bevattningskanaler, frodiga terrassodlingar och tempel är en upplevelse utöver det vanliga. Här upplever du det riktiga Bali, endast en kort resa från turistorterna längs kusten. Bali är också känt för sina utmärkta möjligheter till surfing i världsklass. Indiska oceanens perfekta vågor i kombination med det sköna klimatet, lockar surfare från hela världen. Snorkling och dykning är en annan populär aktivitet på ön. Bästa dykplatsen hittar du bland korallreven och skeppsvraken vid ön Menjangang utanför den nordvästra kusten.

Fakta

Huvudstad:
Jakarta

Invånarantal:
Ca 4 200 000

Språk:
Indonesiska. På Bali pratas bahasa indonesia och balinesiska.

Nationaldag:
17 augusti

Nationellt valspråk:
Enighet i mångfald

Tid:
Svensk vintertid +7 timmar, sommartid +6 timmar

Valuta:
Indonesiska rupier och förkortas internationellt IDR. 1000 IDR är ca 60 öre (maj 2015).

Klimat:
Bali ligger nära ekvatorn och har ett tropiskt klimat med hög luftfuktighet och med en medeltemperatur på 28-29 grader året om. Regn förekommer året om men från december till mars är luftfuktigheten som högst och man får då räkna med kraftiga och plötsliga skurar varje eftermiddag, främst längs den västra delen av ön, och ofta följt av strålande solsken. Mellan maj och september är luftfuktigheten lägre, kvällarna något svalare, vågorna mindre och vattnet något klarare. Vattnet håller en medeltemperatur på ca 25-26 grader året om.

Solresor:
Resan till Bali sker på egen hand. Engelsktalande guide möter upp på flygplatsen och finns tillhands under hela vistelsen. Kontaktuppgifter får du vid ankomst till Bali Svensk färdledning och engelsktalande lokalguide på rundresan på Bali

Dela nuvarande URL via E-mail