Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf

Indiens gyllene triangel, tigrar och Taj Mahal

0
Reslängd 8 Nätter
Pris per person 15999 kr
16999 kr
Se alla avgångar
Frånpris per person 15999 kr
16999 kr

Förbered dig – Indien väntar med en våg av intryck, färger och sevärdheter. Landet är helt unikt och liknar inget du tidigare sett!

Följ med när vi lättar från marken på väg mot vårt stora Indien-äventyr! Vi startar storslaget i storstaden New Delhi med ett besök vid världsarvet Taj Mahal. Platsen trollbinder de allra flesta och det finns inga tvivel om att Taj Mahal är en av världens vackraste byggnader. Vi får även besöka naturreservatet Ranthambhore där vi åker på safari i den vilda naturen. Förhoppningsvis stöter på den indiska tigern och får se dess skönhet och kraft. Under resan kan du även se fram emot ett besök i Jaipur – Indiens rosa stad - samt landets tidigare huvudstad Agra.

Välkommen till Indien – välkommen till ett land med kontraster, upplevelser och färgglada intryck!

*Rundresan är med skandinavisktalande guide och arrangeras tillsammans med vårt danska systerbolag Bravo Tours. 

Avresor från
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Se vackra Taj Mahal
 • Möt de indiska tigrarna i Ranthambhore
 • Upplev storstaden Delhi
 • Besök spännande platser i Agra
 • Vandra genom den rosa staden Jaipur
 • Skandinavisktalande reseledare
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Avresa från Sverige
Avresa från Sverige

Idag börjar vår resa mot Indien. Vi flyger med Air India från Köpenhamn eller Arlanda och sätter kurs mot Delhi i Indien. Under hela vägen kan vi njuta av flygets underhållningssystem samt mat och dryck. Luta dig tillbaka och förbered dig - imorgon startar äventyret!

Dag 2
Ankomst till Delhi
Ankomst till Delhi

Vi landar i Delhi tidigt på morgonen och välkomnas av guiderna. Tillsammans kör vi till hotellet och får redan här en känsla av vad rundresan kommer att bjuda på. Under vägen kan vi se myllret av människor, färgsprakande kläder, känna nya dofter och kanske till och med skymta en helig ko. När vi kommer fram till hotellet checkar vi in och äter frukost. Det finns tid till att packa upp och ta det lugnt innan eftermiddagens rundtur.

Vi besöker huvudstaden New Delhi, som är knutpunkten i landet. Både när det gäller handel och transport, men även när det kommer till spännande sevärdheter. Vi startar rundturen på bästa sätt när vi blir mottagna av den 42 meter höga ”Arc – de Triomphe” som ofta sammanliknas med triumfbågen i Paris. Härifrån fortsätter vi en tur i staden och går bland annat förbi regeringsbyggnaden, innan vi går tillbaka mot hotellet med våra första upplevelser från Indien.
Övernattning i Dehli.

Dag 3
Dehlis gamla stadsdel
Dehlis gamla stadsdel

Idag fortsätter vi vår upptäcksfärd i Dehli, men går i motsatt riktning till den gamla stadsdelen. Här ser vi moskéer, fort och basarer som alla vittnar om stadens historia. Mitt emellan marknadsstånd och barberare hittar vi till exempel det vackra Sikh Templet Bangla Sahib. Vi besöker även stadens berömda kryddmarknad som säljer färggranna kryddor med spännande smaker och dofter.
Upplevelserna fortsätter vid Humayun´s Tomb, vilken var platsen som inspirerade byggandet av den storslagna byggnaden Taj Mahal!
Övernattning i Dehli.

Dag 4
Världsarvet Taj Mahal
Världsarvet Taj Mahal

Dagen startar tidigt med att vi sätter kurs mot världsarvet Taj Mahal - en av rundresans absoluta höjdpunkter. Taj Mahal ligger i Agra – en körtur på ca 4 timmar. Men det är det värt, för väl framme i Agra blir vi mötta av upplevelser vi aldrig kommer att glömma. Taj Mahal är även känt som den ”ultimata kärleksförklaringen”. Det blev nämligen byggt 1631 som en gåva av Mogulrikets härskare Shah Jahan till hans hustru Mumtaz Mahal. När vi står framför världsarvet är det lätt att förstå att byggnaden kallas för världens vackraste!
Övernattning i Agra.

Dag 5
Baby Taj Mahal och Agra
Baby Taj Mahal och Agra

Idag upptäcker vi Agra på närmre håll. I Agra, som tidigare var landets huvudstad, besöker vi bland annat ”Baby Taj” eller Itimad-ud-Daulah som mausoleumet egentligen heter. Det kanske inte helt lever upp till det riktiga Taj Mahal som vi besökte igår, men det är vackert på sitt helt eget sätt. Vi besöker även världsarvet Agra Fort som är byggt helt i röd sandsten. Här är utsikten över det indiska landskapet och Taj Mahal helt magisk!

Efter besöket på Agra Fort fortsätter turen söderut mot Ranthambhore där fler spännande upplevelser väntar. Vi åker tåg Baby Taj Mahal och Agragenom vackra landskap och på kvällen checkar vi in på vår lodge i Ranthambhore. 

Dag 6
Ranthambhore Nationalpark
Ranthambhore Nationalpark

Idag ska vi på safari i Ranthambhore Nationalpark! Naturreservatet är speciellt känt för de indiska tigrarna som lever tillsammans med leoparder, krokodiler, vildsvin och massor av andra vilda djur. Vi startar dagen på de stora grässlätterna medan solen går upp och djurlivet vaknar. Det är ett helt speciellt tillfälle att vara i Ranthambhore och vi håller tummarna för att vi får möta djuren redan på morgonen. Förhoppningsvis får vi en skymt av nationalparkens huvudpersoner – tigrarna.
Efter morgonens game drive kör vi tillbaka till vår lodge där vi kopplar av med en lunch innan vi kör på jakt efter fler safariupplevelser under eftermiddagen. På kvällen bjuds det på en god middag innan sängen kallar. 

Dag 7
Ranthambhore - Jaipur
Ranthambhore - Jaipur

Innan vi säger farväl till Ranthambhore och sätter kurs mot Jaipur äter vi en god frukost tillsammans. Väl i Jaipur ska vi sedan uppleva stadens spännande höjdpunkter. Jaipur kalls för ”Den rosa staden” och även om färgen idag har falnat lite bjuder staden på färgrika upplevelser. I Jaipurs centrum ligger ”City Palace” som består av flera mindre palats som tillsammans nästan bildar en egen stad. Vi besöker en av rundresans höjdpunkter Hawa Mahal – Vindarnas Palats. Palatset är bland annat känt för sin röda färg och form samt att byggnaden inte har någon ingång på framsidan. Vi besöker även världsarvet Jantar Mantar som är ett observatorium från 1700 talet med 14 arkitektritade instrument. Instrumenten används fortfarande idag för att förutspå vädret för de lokala bönderna.
Övernattning i Jaipur.

Dag 8
Jaipur
Jaipur

Idag fortsätter vi vår rundvandring runt Jaipur. Vi börjar med att besöka Amber Fort som ligger en bit utanför staden. Fortet – eller palatset – är byggt i rosa och gul sandsten samt vit marmor. En mycket vacker kombination. Vi besöker även ett museum som visar hur människorna för hand printade och kopierade texter förr i tiden. Eftermiddagen tillbringas på egen hand och det finns möjlighet att bland annat besöka Jaipurs basar.
Övernattning i Jaipur. 

Dag 9
Den lokala marknaden och Aptempel
Den lokala marknaden och Aptempel

Morgonen tillbringas i Jaipur där du får möjlighet att besöka den lokala marknaden eller stadens kända ”aptempel” Galta Ji. Två intressanta och spännande upplevelser som för oss nära stadens lokala liv. Efter en trevlig morgon och förmiddag sätter vi kurs mot New Delhi där resan började. Å ena sidan är det nu svårt att förstå att tiden har gått så snabbt men å andra sidan har vi nu upplevt riktigt mycket. Vi åker buss och kan njuta av den fina utsikten när vi kör igenom flera av Indiens lantbruksområden. Vi ankommer till Dehli och checkar in på vårt hotell för en sista natt i Indien.

Dag 10
Hemresa
Hemresa

Idag checkar vi ut från hotellet med massor av fantastiska minnen. Vi kör till flygplatsen och sätter kurs mot Sverige igen. 

Dag 11
Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige

Vi landar i Köpenhamn efter en spännande rundresa. 

Tack för besöket och välkommen åter!

Datum och priser

 • Antal resenärer
 • Antal resenärer

Allt detta ingår

 • Direktflyg tur/retur till Delhi med Air India + inkluderat bagage (25 kg + 8 kg)
 • Skandinavisktalande reseledare
 • Halvpension under dag 2-8
 • Transport i egen buss
 • Rundtur i Delhi, Agra och Jaipur
 • Safari i Ranthambore
 • Utflykter och entréer efter program
 • Alla kända skatter och avgifter

Följande ingår ej

 • Turistvisum till Indien
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Dryck under resan
 • Andra måltider än nämnt
 • Dricks - beräkna ca 45 kr per dag

Dela nuvarande URL via E-mail