Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Färgsprakande Indien

Färgsprakande Indien

0
Reslängd 13 Nätter
Frånpris per person 19299 kr

Var med om en resa genom världens näst folkrikaste land. Möt kontrasterna, färgrikedomen, mångkulturen, dofterna och den ståtliga historien. Vår rundresa i Indien tar dig genom den gyllene triangeln - den klassiska resrutten - från Delhi via Agra till Jaipur. Se Taj Mahal, underverket som fascinerat alla som någon gång rest till Indien. Imponeras av färgrika Jaipur och koppla av på Goas härliga stränder. Solresors rundresa till Indien ger dig färgstarka möten med Indiens kultur, historia och kryddiga smakupplevelser.

Exempel på vad du upplever under rundresan Färgsprakande Indien
• Delhi – både New Delhi och Old Delhi med guidad stadsrundtur till fots och även en åktur i klassisk rickshaw
• Besök i Taj Mahal – ett av världens sju nya underverk som uppkom ur en vacker kärlekshistoria
• Safari i nationalparken i Ranthambore – kanske får du möta en tiger
• Jaipur med guidad rundtur i den rosa ståtliga staden
• Avkoppling på Goas fantastiska stränder


Resan omfattar en 14 dagars rundresa i Indien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
  • Stadsrundtur i mångkulturens Delhi
  • Besök vid ståtliga Taj Mahal
  • Möjlighet att möta tigern i Ranthambore
  • Jaipur – Den rosa staden
  • Goas ljuvliga stränder
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien
Skandinavien

Vi lyfter från Skandinavien under eftermiddagen och gör ett byte i Helsingfors på vår väg till Indien.

Dag 2
Ankomst Delhi – rundtur Old Delhi
Ankomst Delhi – rundtur Old Delhi

På morgonkvisten landar vi på Delhis flygplats. Solresors reseledare möter upp i ankomsthallen och en transfer väntar på att köra dig till hotellet. I ett av världens mest folkrika storstadsområden börjar vi med en välbehövlig vila och träffas igen under eftermiddagen för en kortare rundtur i den gamla staden Old Delhi. Delhi är uppdelad i två olika delar: den nya och den gamla. New Delhi är Indiens huvudstad och här sköts de administrativa uppgifterna. Old Delhi hade ett perfekt läge under de forna handelsvägarnas dagar i norra Indien och vi får en kort introduktion av vår guide. Bland annat kommer vi att besöka Jama Masjid som är huvudmoskén i Old Delhi och även en av de mest kända moskéerna i Indien. Vi åker en klassisk rickshaw genom den livliga marknadsgatan Chandni Chowk och fascineras över trafikmyllret liksom alla dofter som slår emot oss. Mitt i marknaden finns Röda fortet, som var den moguliske kejsaren Shah Jahans palats. Vi återvänder till vårt hotell för en gemensam middag och inväntar morgondagens möte med New Delhi.

Dag 3
New Delhi
New Delhi

Vi äter frukost och beger vi oss sedan ut för att stifta bekantskap med New Delhis sevärdheter. Vi börjar med att ta tunnelbanan till India Gate. Triumfbågen byggdes till minne av de indiska soldater som stupat i första världskriget. Sedan 1971 brinner en evig låga kallad ”Amar Jawan Jyoti” för att markera den okände soldatens grav. Vi besöker sedan Humajuns grav, som sägs ha varit inspiration till Taj Mahal. I den palatsliknande graven, som uppfördes 1570, vilar Humajun, den andre stormogulen. Unesco har utsett graven och trädgården runtomkring till världsarv. Nästa stopp blir vid den sikhiska helgedomen Bangla Shib som tidigare var ett palats och är idag ett vallfärdsmål för sikher. Här kommer vi att få ta del av ceremonier och dessutom göra en god gärning – välgörenhetsarbete väntar oss vid helgedomen.

Resten av dagen är sedan fri att upptäcka Delhi på egen hand. Vi kan rekommendera att ta tunnelbanan till Indira Gandhis hem. Det var i närheten av bostaden som hon blev skjuten 1984 och ett monument pryder platsen.

Vi äter gemensam middag på hotellet och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4
Delhi - Agra
Delhi - Agra

Under morgonen lämnar vi Delhi och kör mot Agra, Taj Mahals hemstad. Vi börjar med en kort rundvandring i Agra innan det är dags för oss att besöka Taj Mahal, ett av världens sju nya underverk. Mausoleet stod färdigt 1643 och det var mogulen Shah Jahan som lät uppföra Taj Mahal till minne sin fru Mumtaz Mahal.
Vi går igenom den persiskinspirerade trädgården och framför oss har vi den vita välkända kupolen. För dig som är intresserad av kultur, arkitektur och som gärna hör en vacker kärlekshistoria är det en dröm att besöka Taj Mahal. Upptäck de detaljerade utsmyckningarna som både innehåller växtmotiv, kalligrafi och abstrakta geometriska mönster. Taj Mahal blev upptaget som världsarv 1983. Vi checkar sedan in på vårt hotell, äter gemensam middag och kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

 

Dag 5
Agra
Agra

Agra var en gång huvudstad i Mogulriket och här finns flera sevärdheter som vi besöker under förmiddagen. Vi börjar med ”Baby Taj”- ett mausoleum som byggdes strax före Taj Mahal och har liknande arkitektur. Här vilar Mizra Ghiyas Beg som var farfar till Mumtaz Mahal (som Taj Mahal är tillägnad) och graven beskrivs ofta som ett smyckeskrin. I mausoleet är den vita marmorn smyckad med halvädelstenar som bildar mönster av cypresser, frukt, vaser och blombuketter.

Vi fortsätter sedan till Agras fort där kejsarna bodde innan Röda fortet i Delhi uppfördes. Det halvmåneformade fortet omsluts av en 2,5 kilometer lång mur som mäter 21 meter på höjden och nedanför ligger en vallgrav. Innanför muren finns bostadskomplex, basarer och audienssalar. Vi lämnar sedan Agra för att köra mot Ranthambhore med ett lunchstopp längs vägen. Vi når nationalparken under sen eftermiddag, checkar in på vårt hotell och äter en trevlig middag tillsammans. I morgon är det dags för ett spännande möte med Indiens vilda djur.

 

Dag 6
Ranthambhore
Ranthambhore

Vid gryningen ger vi oss ut på safari och vi ser hur skogen vaknar till liv. Många djur lever här i nationalparken och den indiska regeringen startade 1973 ett projekt för att ge tigern en fristad. Antalet tigrar är väldigt stort här men det betyder i sin tur inte att det är enkelt att se det stora kattdjuret. Tigrar är skygga men vår chans är stor att vi faktiskt kommer att få träffa det randiga rovdjuret. Innan vi äter lunch tar vi en välbehövlig paus och under eftermiddagen ger vi oss ut på en till game drive. Förutom tiger finns krokodil, björn, panter och ett väldigt rikt fågelliv. Vi återvänder till vår lodge efter skymningen för att äta en gemensam middag och dela med oss av dagens upplevelser.

Dag 7
Ranthambhore – Jaipur
Ranthambhore – Jaipur

Idag lämnar vi de vilda djuren och börjar köra mot Jaipur ”den rosa staden”. Vid ankomst ser vi varför just färgen rosa har fått symbolisera Jaipur. Varje byggnad i de historiska kvarteren är målad i en rosaaktig terrakottafärg. 1876 skulle kronprins Albert besöka Jaipur och Maharajan ville imponera på den brittiske tronarvingen och lät därför måla hela staden rosa. Färgen symboliserar gästfrihet och anses välkomnande. Efter att vi checkat in på hotellet ger vi oss ut på en stadsrundtur i den smått kaotiska trafiken. Vi börjar med Maharajans palats som ligger i hjärtat av Jaipur och fortsätter till nästa ståtliga palats – Hawa Mahal. Den unika fasaden med 950 fönster gjorde det möjligt för kvinnorna att beskåda livet på gatorna nedanför utan att bli sedda. Sedan besöker vi observatoriet Jantar Mantar, som är upptaget som världsarv av Unesco. Givetvis är alla sevärdheterna färgade i rosa. Fyllda av intryck återvänder vi till vårt hotell för en välsmakande middag.

Dag 8
Jaipur
Jaipur

Efter frukost fortsätter vi att utforska den färgrika stadens sevärdheter. Strax utanför stadskärnan, högt upp på en kulle, ligger fortet Amber. Fortet är vida känd för den konstnärliga hinduiska dekoren och blev nyligen upptaget som världsarv av Unesco. När vi äntrar fortet öppnar sig flera gångar och gårdsplaner. Dekorationerna på marmorväggarna är otroligt vackra och detaljerade. Medan vi snirklar oss igenom på de kullerstensbelagda gatorna kommer vi fram till ett hantverksmuseum som vi besöker. Här finns samlingar med fantastiskt vackra handgjorda textiler som görs enligt den traditionella indiska hantverkskonsten. Efter lunch återvänder vi till Jaipur och under eftermiddagen beger vi oss till basarerna. Här ges tid att på egen hand botanisera bland allt som erbjuds. Vi tar oss tillbaka till hotellet när det är dags för middag.

Dag 9
Jaipur – Goa
Jaipur – Goa

Nu är det dags för att lämna den färgglada rosa staden och bege oss till flygplatsen. Vi flyger till semesterparadiset Goa, med ett byte i Mumbai. När vi väl är framme tar vi oss till vårt fyrstjärniga hotell där vi checkar in och njuter av solnedgången vid havet. De kommande dagarna tillbringas på egen hand och det är bara att koppla av vid stranden eller göra utflykter till spännande platser.

Dag 10
Goa
Goa

Förutom att vara ett semesterparadis som lockar sol- och badtörstiga har Goa en väldigt fängslande historia och längs kusten kan du besöka flera intressanta platser. Vasco da Gama var förste europé som landsteg i Goa 1498. Kryddhandeln var den största anledningen till att portugiserna stannade här och Goa var en portugisisk provins fram till 1961. Spåren syns tydligt i arkitekturen och portugisiska pratas av den del av invånarna som är katoliker. Ge dig ut på ett äventyr i historiens fotspår eller bara ta det lugnt och njut av det mysiga paradiset.

Dag 11
Goa
Goa

Har du inte hunnit med att titta på de olika världsarven och se fantastiskt utsmyckade kyrkorna kan du passa på att göra det nu. Eller så besöker du fler stränder, ta med en bra bok att läsa under palmernas skydd eller varför inte ett yogapass?

Dag 12
Goa
Goa

Fortsätt att njuta av Goas fantastiska stränder och härliga semesterliv. 

Dag 13
Goa
Goa

Fyll dagen med det bästa som Goa erbjuder. Ta ett dopp i Arabiska havet, ät en kryddstark curry, drick en svalkande lassi, och insup det sista av Goas gästvänlighet för imorgon lämnar vi det fantastiska paradiset.

Dag 14
Skandinavien
Skandinavien

Med många nya intryck och minnen för livet befinner vi oss åter på skandinavisk mark.
Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Allt detta ingår

  • Flygresa tur/retur Skandinavien – Delhi, Goa – Skandinavien
  • Transfer flygplats tur/retur
  • Buss under hela rundresan
  • Inrikesflyg Jaipur – Goa (med byte i Mumbai)
  • Två nätter på fyrstjärnigt hotell i Delhi med frukost och middag
  • En natt på fyrstjärnigt hotell i Agra med frukost och middag
  • Två nätter på fyrstjärnigt lodge i Ranthambore med frukost och middag
  • Två nätter på fyrstjärnigt hotell i Jaipur med frukost och middag
  • Fem nätter på fyrstjärnigt hotell i Goa med frukost
  • Lunch dag 6
  • Guidad stadsrundtur i Delhi med Röda Fortet, Humjans grav och Qutab Minar
  • Besök vid Taj Mahal, inklusive inträde och guidning
  • Guidad stadsrundtur i Agra med Agra fort och ”Baby Taj Mahal”
  • Två gamedrives i Ranthambhore nationalpark
  • Guidad stadsrundtur i Jaipur med Maharajans slott, Hawa Mahal och fortet Amber
  • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail