Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Mystikens Burma

Mystikens Burma

0
Reslängd 14 Nätter
Frånpris per person 34999 kr

Var med om en spännande rundresa i det mytomspunna landet med de vackra solnedgångarna. Upplev storstaden Rangoon och njut av 2200 pagoder i Bagan. Se Mandalay som Kipling gjorde och var med om Inlesjöns mystik. Kombinera din resa i Burma med Solresors rundresa i Vietnam eller med en veckas avkoppling vid paradisstränderna i Hua Hin, Thailand.

Exempel på vad du upplever under rundresan Mystikens Burma
• Heldag i Rangoon med bland annat det praktfulla och förgyllda templet Shwedagon
• Möt livet på Inlesjön. Vi besöker flytande byar och ser vardagslivet på nära håll.
• Betrakta soluppgången över tempelstaden Bagan i luftballong
• Vägen till Mandalay genom Burmas landsbygd.
• Besök vid den gyllene Buddha-statyn i MandalayResan omfattar en 8 dagars rundresa i Burma
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Allt detta ingår
 • Guidad stadsrundtur i Rangoon
 • Luftballongstur i soluppgången över Bagan
 • Livet på Inlesjön
 • Vägen till Mandalay
 • Guidad rundtur i Mandalay
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Rangoon
Ankomst Rangoon

Vi lämnar Skandinavien och flyger, via Bangkok, till Burmas tidigare huvudstad Rangoon eller så anländer du från vår rundresa i Vietnam. Solresors reseledare möter upp på flygplatsen och tar oss till hotellet. Med sina fem miljoner invånare är Rangoon Burmas största stad och landets kommersiella centrum. Det ges tid för avkoppling innan vi på kvällen ses och avnjuter en middag tillsammans för att ladda inför mötet med Rangoons alla sevärdheter.

Dag 2
Stadsrundtur i Rangoon
Stadsrundtur i Rangoon

Efter frukost är det dags för oss att bekanta oss med Rangoon. Vi börjar med att utforska Rangoons stadskärna längs den färgrika gatan Pansodan. Här står pampiga kolonialhus uppradade och på trottoarerna pågår försäljning av allehanda ting. Vårt nästa stopp blir den kända marknaden Bogyoke Aung San. Här finns cirka 2000 butiker som i första hand säljer hantverk. Varför inte införskaffa ett par fina tofflor som är lätta att ta av och på under alla tempelbesök eller en longyi (burmesisk sarong)?

En heldag i Rangoon är inte fulländad förrän du besökt Asiens kanske mest enastående pagoda, Shwedagon. Det magnifika templet är 2500 år gammalt, 98 meter högt och täckt med ett tjockt lager av rent guld. Det är översållat med diamanter och andra ädelstenar. Här ser vi solen gå ner innan vi återvänder till hotellet för en välbehövlig vila.

Dag 3
Inlesjön
Inlesjön

Tidigt på morgonen tar vi flyget till Heho och landar i Pindayaregionen. Regionen är känd för sina vackra bergsterrasser med planteringar av olika grönsaker och ris. När vi når Inlesjön tar vi båten ut på vattnet. Vid och på sjön bor och arbetar inthamänniskor som betyder ”söner i sjön”. Vissa lever i flytande hus och andra bor i hyddor byggda på styltor. De lever huvudsakligen på fiske men många odlar också grönsaker i sina flytande trädgårdar. Vi seglar runt mellan de små flytande byarna och vårt första besök blir på ett barnhem i en by längs sjökanten. Efter lunch fortsätter vi sedan till sjöns huvudpagod Phaungdaw U Pagod, berömd för sina fem Buddhastatyer. Om tid finns kommer vi även att få se hur den traditionella tillverkningen av en Buddhabild från torkat blompulver går till. Vi når slutligen vårt hotell vid sjön, som kommer att vara vårt hem de närmaste dagarna.

Dag 4
Vardagslivet på Inlesjön
Vardagslivet på Inlesjön

Livet på Inlesjön är en annorlunda upplevelse och efter frukost fortsätter vi att utforska sjölivet. Vi kommer att besöka flera spännande platser kring sjön och vi börjar i den vackra byn Indein. Ruinerna från en pagoda från 1600-talet har satt sin särskilda prägel här. Stuporna skjuter upp i olika former och skapar en mystisk atmosfär. En annan by specialiserar sig på sidenvävning och vi får följa hela processen. Vi fortsätter till en båtfabrik som tillverkar de traditionella båtarna och sedan får vi se hur den gigantiska burmesiska cigarren tillverkas. På Inlesjön används en unik fiskemetod som vi kommer att få uppleva på nära håll. Tekniken är något alldeles särskilt – fiskaren fångar fisk med hjälp av bara en hand, ståendes på ett ben medan fiskaren ror med den lediga armen och benet. Efter en hel dag på sjön drar vi oss tillbaka till hotellet och får möjlighet att njuta av den underbara solnedgången.

Dag 5
Bagan
Bagan

Våra dagar vid den fantastiska sjön är nu slut och vi lämnar Inlesjön för att flyga till den antika staden Bagan. Dagen ägnas åt besök i några av de mest kända av de cirka 2200 pagoderna som finns här. Tempelstaden uppfördes under 800-talet och var huvudstad i Paganriket fram tills mongolerna anföll 1287. Vi ger oss ut i de magiskt vackra omgivningarna där mängder av pagoder sticker upp överallt och det är bara att hänföras av denna arkeologiska skatt. Vi kommer att få förmånen att resa i häst och vagn medan vi ser den djupröda solen sjunka bakom pagoderna.

Dag 6
Tempelstaden Bagan
Tempelstaden Bagan

Burma är känt för sina många tempel och vackra solnedgångar. Soluppgången kan vara lika magisk och tidigt under morgonen blir vi hämtade för att beskåda soluppgången från en luftballong. Sakta svävar vi över tusenårig historia i morgonljuset i det förtrollande landskapet. Efter frukost fortsätter vi att utforska pagoderna i Bagan. Hela dagen tillbringas i den fascinerande tempelstaden. I det forna kungariket finns hur många skatter som helst att upptäcka, muralmålningar, statyer och många fantastiska historier.

Dag 7
Mandalay
Mandalay

”Vägen till Mandalay” skrev poeten och författaren Rudyard Kipling år 1892 om en brittisk soldats längtan efter det exotiska Asien. Första stoppet på vägen till den ombesjungna staden blir ett hisnande sådant – vi kommer nämligen till ett ormtempel. I templet dyrkas den burmesiska pytonormen och de slingrande djuren tvättas varje morgon i en speciell ritual. Den nyfikne och modige kan gå in för att beskåda det ovanliga templet. Vi befinner oss i staden Paleik som kallas för ”mini-Bagan”. Här finns, förutom ett ormtempel, cirka 300 antika pagoder som vi tar en kort promenad igenom. Vi gör sedan ett stopp på ett väveri där vi får se hur den traditionella sarongen, longyi, vävs. Vår resa går längs Ayeyarwady-floden som kantas av gröna kullar där pagoder och Buddhastatyer sticker upp lite här och var. Staden Sagaing är framstående inom läran om buddhism och var huvudstad i ett tidigare kungadöme. Om önskemål finns kan vi göra ett stopp i ett av klostren, för nunnor eller munkar för att bli upplysta om en buddhists plikter och sysslor.

På världens längsta teakbro, U Bein, ser vi solen gå ner innan vi fortsätter den korta biten som är kvar till Mandalay.

Dag 8
Rundtur i Mandalay
Rundtur i Mandalay

Varje morgon lämnar munkarna sina kloster för att gå genom staden och ta emot donationer. En buddistisk munk får inte äga någonting men får ta emot gåvor som mat och liknande. Är du vaken tidigt kan du följa med och kanske själv ge munkarna något att äta?

Efter frukost besöker vi det som återstår av klosterpalatset Shwenandaw känt för gamla detaljerade träsniderierna och dess vackra omgivningar. Här ligger även Mahamuni-Buddha, som är den mest respekterade Buddha i hela Burma. Den är förgylld med ett tjockt lager av rent guld och översållad med massor av diamanter, rubiner, safirer och pärlor.

Sedan är det dags att köra till Mandalays flygplats. Antingen väntar ett fortsatt äventyr i Vietnam, lata dagar vid Hua Hins stränder i Thailand.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien – Burma, Burma – beroende på tillval
 • Transfer
 • Buss under hela rundresan
 • Två inrikesflyg, Rangoon – Heho, Heho – Bagan.
 • Två nätter på fyrstjärnigt hotell i Rangoon
 • Två nätter på fyrstjärnigt hotell på Inlesjön
 • Två nätter på fyrstjärnigt hotell i Bagan
 • En natt på trestjärnigt hotell i Mandalay
 • Alla måltider inkluderade förutom dryck
 • Stadsrundtur i Rangoon
 • Besök de flytande byarna på Inlesjön
 • Guidad rundtur i Bagan inklusive luftballongtur under soluppgång
 • Besök vid väveri både på Inlesjön och i Paleik
 • Världens längsta teakbro U Bein
 • Guidad rundtur i Mandalay
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail