Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Sydafrikas största upplevelser
  • Sydafrikas största upplevelser
  • Sydafrikas största upplevelser

Sydafrikas största upplevelser

0
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Reslängd
Reslängd
Avbryt Resenärer

Om rundresan

Vi ger oss ut på ett stort safariäventyr, där vi får njuta av naturen och förhoppningsvis se The Big Five - lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. Chansen är stor att vi får se dem allihop! Efter att ha sett The Big Five styr vi mot Kapstaden som erbjuder ett oöverträffat läge vid kusten, en multietnisk atmosfär och majestätiska Taffelberget som står som en ikonisk bakgrund till staden. Upptäck detta och mycket mer på Solresors rundresa i Sydafrika.

En 17-dagars rundresa i Sydafrika, pris fr. 27 995 kr.
Enkelrumstillägg: Pris fr. 5 500 kr.

Ladda ner PDF.

Allt detta ingår i resans pris

• Flyg t/r Skandinavien - Johannesburg och Kapstaden – Skandinavien med Qatar Airways via Doha
• Inrikesflyg i Sydafrika
• Mat och dryck ombord på flyget
• 14 nätter på bra mellanklasshotell i Sydafrika
• Frukost varje dag
• Lunch dag 7
• Helpension dag 3-5
• Vinprovningar i Winelands
• Besök på strutsfarm
• Besök vid Cangogrottorna
• Val- och delfinsafari
• Big Five Safari
• Besök vid Godahoppsudden
• Svensktalande färdledning och engelsktalande lokalguider under rundresan
• Alla skatter
• Alla nämnda inträdesavgifter
* Alla transporter enligt progamAvresor från Stockholm och Köpenhamn
2016
20 november

2017
22 januari
5 februari

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Johannesburg
Vi reser från Skandinavien, via Doha, till Johannesburg för att utforska Sydafrika. När vi landat tar vår svensktalande guide emot oss på flygplatsen. Äventyret startar direkt och vi beger oss mot Greenway Woods Resort, en tur på cirka fyra timmar, genom ett förtrollande vackert landskap. Vår lodge ligger på stranden av Mpumalanga River. Vi checkar in och njuter av en avkopplande dag i den afrikanska lodgen, samtidigt som vi laddar för morgondagens safaritur.

Dag 3
Karongwe Game Reserve
Idag fortsätter vi norrut till Karongwe Game Reserve, där vår safari börjar. När vi anländer avnjuter vi en god lunch. Området är ett av de mindre till storlek och inte lika känd som andra safariparker i Sydafrika, men det är en riktig juvel! Här finns fyra floder som bidrar till att skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt djurliv. Drakensbergen, de högsta bergen i Sydafrika (på zulu-språket heter de ”barriären av spjut”) utgör en förtrollande bakgrund och kombinerat med savannen blir det helt fantastiskt. Nu hoppas vi att vi får se The Big Five: lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. Här bor också massor av andra djur som vi har stor chans att se flodhästar, giraffer, gaseller, antiloper och många fågelarter. Vi tillbringar dagen på savannen och håller utkik efter alla djur.När skymningen nalkas drar vi oss tillbaka till vår lodge där vi intar en välförtjänt middag.

Dag 4-5
Safari på savannen
De närmaste dagarna går i safarins tecken. Varje dag kommer att bjuda på nya äventyr ute på savannen och vi får se vad naturen har att erbjuda för spännande upplevelser. Det finns helt enkelt inget bättre och mer hänförande än att få uppleva djuren i sin naturliga miljö.

Dag 6
Mot Kapstaden
Efter några händelserika safaridagar beger vi oss mot flygplatsen och flyger tvärs över landet till Kapstaden. Direkt vid ankomst åker vi med den väntande bussen till vårt hotell i Stellenbosch. Vi anländer sent på dagen, men det finns fortfarande tid att ta en promenad i den historiska staden och känna atmosfären. Arkitekturen berättar en mycket säregen historia om den tidigare holländska kolonin. Idag är området också känt för sin produktion av mycket goda viner. Du kan också välja att ta det lite lugnt och vila ut på hotellet.

Dag 7
Oudtshoorn
Tidigt på morgonen lämnar vi hotellet och vi kör över bergen till Karoo, de stora höglandsslätterna. Vi ser hur landskapet förändras från frodiga odlingar av grönsaker och vinrankor till torka, buskar och savann. Strax utanför Oudtshoorn stannar vi på en strutsfarm. Här får vi en guidad tur på gården samt lunch med bland annat struts på menyn. Vi kör vidare till staden Oudtshoorn, känd som strutsfarmernas huvudstad. Från 1880-1910 emigrerade ett antal judiska köpmän från Östeuropa och bosatte sig här för att driva jordbruk. På den tiden var strutsfjädrar värda lika mycket som guld, och strutsbönderna gjorde en förmögenhet på att exportera dem till modemedvetna européer. Idag är det kött och läder som står högt i kurs.

Dag 8
Knysna
Vi säger god morgon till Oudtshoorn och njuter av en god frukost innan vi fortsätter vår resa till Cangogrottorna med några av världens största stalagmitformationer. Via gångar och trappor får vi en oförglömlig rundvisning av grottsystemet. Efteråt väntar en tur till Knysna, vägen går över ett vackert bergspass med 300 miljoner år gamla sandstensklippor. Knysna ligger vackert beläget, omgiven av berg och en lagun. Vi checkar in på vårt hotell som ligger direkt vid vattnet. Här ges en god möjlighet att njuta av naturen runt omkring.

Dag 9
Båtsafari - Plettenberg Bay
Vi går upp tidigt och beger oss mot Plettenberg Bay. Staden ligger bara 30 kilometer bort och området har en lyxbetonad karaktär. Här har de rika och berömda sina sommarhus vid bukten. Vi inleder turen i en av buktens öppna båtar och får njuta av en lite annorlunda safari än tidigare, en båtsafari. Beroende på säsong kan vi ha tur att träffa valar, delfiner eller sjölejon. Till lunch är vi återigen tillbaka på land. Njut av en god lunch på någon av de många restaurangerna (ingår ej) eller ta en promenad i den vackra staden. Efter lunch kör vi tillbaka till Knysna, där eftermiddagen är fri.

Dag 10
Franschhoek
Idag lämnar vi kusten och kör in i vinområdena, känt som ”The Winelands”. Turen är obeskrivligt vacker och på eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell i Franschhoek, kallat ”fransmännens hörna. Franschhoek är en av Sydafrikas äldsta städer. Vårt hotell ligger i hjärtat av staden och är det perfekta utgångsläget för våra kommande upplevelser. Området kallas i dagligt tal för Vinlandet, The Winelands. Här framställs den största delen av Sydafrikas viner. Det populära smeknamnet kom från de franska hugenotterna som på 1700-talet flydde religiös förföljelse i Frankrike. Med sig på flykten smugglade de vinstockar som de hade turen att få till att växa i Sydafrika.

Dag 11
Upplev vindistriktet
Under dagen kommer vi att uppleva olika vingårdar i vindistriktet. Vi besöker en av de stora vinproducenterna och smakar på de goda dryckerna. En sak är säker, det finns något för alla smaker. Vindistriktet är magiskt vackert och landskapet ser mest av allt ut som ett fotografi. Bergen i bakgrunden och de stora vingårdarna skapar en idealisk miljö för goda upplevelser. Efter en spännande dag i vinets värld, beger vi oss tillbaka till hotellet.

Dag 12
Kapstaden
Vi lämnar vindistriktet bakom oss och sätter kurs mot Kapstaden. Vi bor på City Lodge V & A, som ligger precis vid vattnet nere vid Seafront. Resten av dagen är ledig tid att njuta av livet i den vackra staden.

Dag 13
Kapstadens höjdpunkter
Idag tittar vi på den förtrollande staden, Kapstaden. Vi börjar vid strandområdet i Camps Bay där vi njuter av utsikten över de imponerande klippformationerna, De tolv apostlarna, som är en del av nationalparken Taffelberget. Turen fortsätter till Hauts Bay där vi gör ett stopp i hamnen, här är det möjligt att få se sjölejon. Vi fortsätter vidare till Godahoppsudden och tar alla de klassiska bilderna som ger oss minnen från Sydafrika, innan vi styr mot den mest kända punkten, Cape Point. Här är det möjligt att njuta av en god lunch (ingår inte). Vi besöker också Simons Town, där en av de största pingvinkolonierna i Afrika håller till.

Dag 14-15
På egen hand i Kapstaden
De kommande två dagarna tillbringas på egen hand i Kapstaden. Ta en tur till Robben Island där Nelson Mandela tillbringade 18 år av sitt liv eller ta en tur till toppen av Taffelberget. Sist men inte minst är det också möjligt att besöka en av de många kåkstäderna eller simma med vithajar i False Bay.

Dag 16
Hemresa till Skandinavien
Efter några upplevelserika dagar fyllda med safariminnen, magnifika naturupplevelser, vinprovningar och sevärdheter i Kapstaden beger vi oss tillbaka hem till Skandinavien.

Dag 17
Ankomst till Skandinavien
Vi landar hemma igen efter en förtrollande rundtur i Sydafrika. En resa som garanterat har fått dig att bli förälskad i det vackra landet - och upplevt hur mycket Sydafrika har att erbjuda.

Värt att veta

Observera
För att kunna bekräfta bokningen till vår agent i Sydafrika behöver vi få in en kopia av ditt pass senast 60 dagar innan avresa. Passkopian kan mailas till passuppgifter@solresor.se. Vänligen uppge bokningsnummer och avresedatum.


Bekvämlighet

Denna rundresa kräver att man på egen hand i vissa fall skall kunna ta sig fram till fots där höjdskillnader och trappor kan förekomma. Resenären ansvarar själv för att följa med gruppen vid dessa tillfällen, eller bekosta annan egen transport om detta inte kan ske. Vid allvarligare rörelsehinder bör ledsagare medfölja.


Deltagare
Rundresan genomförs vid minimum 18 anmälda deltagare. Vid händelse av en inställd resa meddelar Solresor samtliga anmälda deltagare snarast möjligt, dock senast 14 dagar före avresedagen. Solresor ska även, om möjlighet till detta finns, erbjuda anmälda deltagare alternativa avresor.


Dricks
Det har i många länder blivit kutym att lämna dricks och som resenär får man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricksen, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagande av god service. Vi kan inte avskaffa drickssystemet men våra färdledare ger råd om vilken summa som är lämplig för olika tjänster. Av kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service.

En fingervisning för rundresa i Sydafrika är 200 ZAR/person i dricks till lokalguide och chaufför. Vid taxiresor och restaurang är det brukligt att ge ca 10 % i dricks. Beloppet är en rekommendation och givetvis frivilligt


Flygresan

Flyg i ekonomiklass inklusiove mat och dryck ombord med Qatar airways via Doha till Sydafrika. Utresa sker till Johannesburg och hemresa från Kapstaden. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i resrutten.
För mer bagageinformation läs här!
Observera reglerna för vätskor i handbagaget. Se www.transportstyrelsen.se för mer information. Viktiga mediciner och ömtåliga eller stöldbegärliga saker ska du ta med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Bagageutrymmet i bussen under rundresan är begränsat. Vi rekommenderar därför mjuka resväskor eller väska av modell ”sportbag”.


Försäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en heltäckande reseförsäkring. De rundresor vi erbjuder innebär andra förutsättningar jämfört med en resa till en traditionell charterdestination. Genom en heltäckande reseförsäkring som Solresor erbjuder har du en försäkring som innehåller de moment som är viktiga på den typen av resa och som kan vara mindre täckt i en hemförsäkring, såsom:

* Täckning av privat sjukvård - utan att försäkringsbolaget behöver godkänna i förväg. Den allmänna sjukvården kan vara bristfällig på en del av de platser vi besöker.
* Täckning av alla våra aktivitetsmoment, såsom paddling, safari och annat.
* Invaliditetsskydd. Kontakta gärna oss då vi har ett nära samarbete med Gouda reseförsäkring.
Om du som redan har bokat Gouda reseförsäkring skulle behöva kontakta dem, nås de på +46 8 615 28 00.

Ditt försäkringsnummer är detsamma som bokningsnumret som du finner på ditt resebevis.


Klimat & klädsel
Halvtorrt i större delen av landet med en subtropisk del längs östkusten. Vid kusten svalkar havet oftast medan inlandet har varmare och torrare klimat. Vintertid maj-september ca. 20ºC och sommartid oktober-april 25ºC (+/- 5-8ºC).
Oömma, lättvättade kläder passar bra under dagsturer. En jacka och varm tröja kan ibland behövas tidiga morgnar och kyliga kvällar. Ombyte för kvällsbruk. Bekväma och praktiska skor vid promenader i natur och städer. Solhatt, solglasögon, kikare under safariturerna, kamera med plats för många bilder. Glöm ej badkläder, de flesta hotell har pool. Ett regnplagg och paraply kan också komma väl till pass.


Pass, visum och vaccinationer
Kontrollera i god tid att ditt pass är giltigt minst 30 dagar efter planerat hemkomstdatum. Visum till Sydafrika krävs inte för svenska medborgare. För medborgare i annat land kan aktuella visumregler kontrolleras på Sydafrikas ambassad på telefon 08 – 24 39 50.

Barn som är under 18 år måste förutom giltigt pass även medbringa ett fullständigt födelsebevis. För svenska medborgare gäller det att ta med sig ett utdrag från folkbokföringen (på engelska) stämplat och underskrivet av Skatteverket som visar vem som är barnets föräldrar. För mer information gå in på sydafrikanska ambassadens hemsida

Krav och rekommendationer rörande vaccination är föränderlig information. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral angående nödvändiga vaccinationer inför resan.


Solresor i Sydafrika
Svensktalande färdledning under rundresan. Under delar av rundresan och vid vissa utfärder kan lokala engelsktalande guider att stå för guidning på grund av nischkunskap och lokala lagar.

 

Speciella önskemål
För reguljärflyg gäller särskilda regler vid graviditet, handikapp samt specialmat och platsbokning. Förfrågan om specialmat eller flygplatsservice vid handikapp skall göras vid bokningstillfället eller snarast efter erhållen bokningsbekräftelse. Klar specifikation över handikapp skall lämnas.


Valuta
Valutan i Sydafrika heter rand och förkortas ZAR. 100 ZAR motsvarar cirka 70 kronor (okt 2016). Valutan kan köpas i Sverige. Uttagsautomater (Visa och Mastercard) finns i de felsta städer och vanligtvis går det bra att betala med kort på restauranger och i butiker.

 

Öppet köp
För dig som bokar Solresors avbeställningsskydd gäller öppet köp fram till 90 dagar innan avresa på rundresor och resor med reguljärflyg till ordinarie pris.

Dela nuvarande URL via E-mail