Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Solresors Big Five och Krugerparken

0

Upplev det fantastiska djurlivet på nära håll! På denna resa kommer du att bo mitt i centrum av den fascinerande naturen och de vackra savannerna i Sydafrika. Här bor du i bekväma lodger i Unyati Safari Lodge där vilda djur strövar fritt. Här bor endast växtätande djur så du kan lugnt promenera runt i det otroliga landskapet. Tre game drives ingår, varav två i den världsberömda safariparken Kruger National Park där ”The Big Five” - elefant, noshörning, lejon, buffel och leopard lever! Under denna resa kommer du komma så tätt inpå naturen som det bara går, du kommer under ledning av erfarna rangers uppleva naturen på nära håll, både till fots och i game drive-fordon. På resan kommer du även få uppleva magiska naturområden i världens tredje största kanjon: Blyde River Canyon. 

Exempel på vad du upplever under resan Solresors Big Five och Krugerparken
• God chans att se ”The Big Five: elefant, noshörning, lejon, buffel och leopard
• Game drives i berömda Krugerparken
• Game drive i solnedgången
• Afrikas svar på Grand Canyon: Blyde River Caynon

Resan omfattar en 10 dagars safariresa i Sydafrika.
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Möjlighet att se ”The Big Five”
 • Två game drives i berömda Krugerparken
 • Oförglömliga naturfenomen i Afrikas största kanjon
 • Bush walk i det vilda
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien – Istanbul – Sydafrika
Skandinavien – Istanbul – Sydafrika

Nu har vi packat väskorna och stiger på flygplanet som ska ta oss till Sydafrika där en magisk safariresa väntar oss.

Dag 2
Johannesburg – Kruger National Park
Johannesburg – Kruger National Park

Efter ankomsten i Johannesburg möts du av vår svensktalande guide. Vi kör mot vårt läger, som ligger nära Kruger National Park. Den privata ranchen erbjuder fina faciliteter och fantastiska vyer - och förmodligen har vi redan sett flera av Afrikas vilda djur innan incheckning. Efter ankomst till vår lodge har du eftermiddagen på dig att utforska omgivningarna eller varför inte njuta av poolen? En gemensam middag väntar under kvällen.

Dag 3
Eftermiddags game drive
Eftermiddags game drive

Vår första morgon på Unyati Safari Lodge tar vi med ro. Hela morgonen och förmiddagen är fri att utforska, här kan du bland annat promenera i de vackra omgivningarna. Runt omkring vårt boende kan du se giraffer som betar från trädkronorna och zebror som vilar i gräset. Under eftermiddagen beger vi oss ut på vår första game drive. Vi kör ut till Boulders Game Private Reserve som ligger intill den berömda Kruger National Park. Vi kommer förmodligen att möta flera av djuren som lever här och har vi riktigt tur kan vi lyckas se den skygga leoparden. Innan solen går ner kör vi in i Krugerparken för en traditionell ”sundowner”, vi tar en drink medan vi spejar ut över vattenhålen och ser solen sakta sänka sig i horisonten. På vägen tillbaka, med mörkrets inbrott som sällskap, kan vi möta flera djur som rör sig i området. När vi är tillbaka på vår lodge väntar en middag i ”boman” – vid den öppna elden kan vi luta oss tillbaka och smälta dagens alla intryck och upplevelser.

Dag 4
Safari i Krugerparken
Safari i Krugerparken

Idag ska vi utforska Krugerparken i öppna safaribilar, för att få den bästa upplevelsen. Kruger National Park är känd som ett av världens största områden för safaris.  Området är 20 000 kvadratkilometer och gränsar till Zimbabwe och Moçambique. Här upplever vi både vacker och varierad natur och inte minst ett omfattande djurliv. I området finns mer än 147 olika däggdjur och 500 fågelarter, vilket gör den till en av världens mest djurarter. Här hittar du också ”The Big Five”, inklusive ”the Big Five” som egentligen är en jägarterm och hänvisar till de fem stora och farliga djuren som bor på Afrikas savanner: lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning.

Tillsammans med vår svensktalande reseledare och våra kvalificerade lokalguider kan det här vara dagen som vi prickar in ”The Big Five” – var beredd på en oförglömlig dag i en av världens bästa safariparker!

På kvällen serveras middag i restaurangen.

Dag 5
Afrikas svar på Grand Canyon
Afrikas svar på Grand Canyon

Efter frukost beger vi oss i väg för att besöka Afrikas svar på Grand Canyon. Vi kommer att köra längs den berömda panoramavägen som inkluderar stopp vid Blyde River Canyon och Gods Window. Som namnet antyder bjuder panoramavägen en svårslagen utsikt. Ruten sträcker sig längs de mäktiga Drakensberg, som är Sydafrikas längsta och högsta bergskedja. Här kommer vi att se fascinerande formationer, imponerande vattenfall och vacker natur. Ett av dagens stopp är naturligtvis en av höjdpunkterna, nämligen Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon.  Vid kanten beundrar vi utsikten och dammen är även hem till krokodiler liksom flera fågelarter. Nästa stopp blir Gods Window, en utsiktsplats över Drakensberg på 1000 meters höjd. Härifrån får vi en spektakulär vy ända bort till Krugerparken. Vi fortsätter med att ta in det vackra och dramatiska landskapet vid Three Rondavels Lookout, klippan Pinnacle och naturfenomenet Bourke´s Luck Potholes (naturliga gropar som bildats av floden). Vår rutt avslutas med Pilgrim´s Rest, en charmig stad som lockade guldgrävare under slutet av 1800-talet. Staden har behållit den tidstypiska arkitekturen och är ett levande museum från guldruschens dagar.

Efter en spännande dag med mäktiga naturupplevelser återvänder vi till vår lodge för en gemensam middag.

Dag 6
Bush walk i Unyati Reserve
Bush walk i Unyati Reserve

På morgonen tar vi en promenad i bushen i Unyati för att se djuren när de är som mest aktiva. Detta är även det bästa sättet att uppleva naturen på eftersom du kommer nära in på djuren. Under hela promenaden kommer du vara under ledning av certifierade rangers som visar oss runt och hjälper oss att bli ett med naturen. När vi återvänder till vår lodge kan vi återvända till våra rum eller koppla av runt de trevliga omgivningarna.
Promenaden kan också genomföras under eftermiddagen och då är morgonen fri för aktiviteter istället. 

Dag 7
Game drive i Krugerparken
Game drive i Krugerparken

Idag får vi uppleva Krugerparken en sista gång och kanske saknar vi något djur som vi inte prickat in på vår lista? Oavsett om vi ser ”The Big Five” för tredje gången kan vi glädja oss åt en underbar dag i Afrikas vackra natur- och djurliv. I morgon är vår sista heldag på Unyati Safari Lodge så passa på att ta in omgivningarna!

Dag 8
Egen tid
Egen tid

Njut av en avkopplande dag på lodgen. Naturligtvis har vår reseledare många förslag på vad du kan göra om du vill hitta på något. Du kan också välja att slappna vid poolen, ta en svalkande förfriskning i skuggan och bara låta alla intryck sjunka in. 
Du kan också beställa ett extra game drive i Krugerparken eller boka en bush walk mot avgift.

Dag 9
Unyati Safari Lodge - Johannesberg
Unyati Safari Lodge - Johannesberg

På morgonen checkar vi ut från vår lodge på Unyati Safari Lodge och beger oss till Johannesburgs flygplats. Efter flera dagar av spännande upplevelser på Afrikas savann är det dags att återvända till Skandinavien.

Dag 10
Skandinavien
Skandinavien

Åter på skandinavisk mark med massor av fina minnen i bagaget.

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien – Johannesburg, flygbyte i Istanbul
 • Transfer flygplats tur/retur.
 • Sju nätter i lodge av god standard
 • Middag sju kvällar
 • Frukost sju dagar
 • Två luncher i Krugerparken
 • Svensktalande guide och engelsktalande lokalguide
 • Två game drives i Krugerparken
 • Sunset game drive med dryck och lättare tilltugg i Boulders Game Reserve
 • Dagliga aktiviteter i Unyati Safari Lodge
 • Bush walk i Unyati Safari Lodge
 • Heldagsutflykt till Blyde River Canyon med bland annat besök vid Gods Window, Three Rondavels Lookout, Lookout, klippan Pinnacle, Bourke´s Luck Potholes och guldrushstaden Pilgrim´s Rest

Inkvartering

Under hela vistelsen bor du på Unyati Safari Lodge som ligger i området Loweld, nära den södra ingången i Krugerparken. Här bor du på en privat ranch mellan Krugerparken och Swaziland med direkt närhet till unika safariupplevelser. Huvudbyggnaden har ett härligt loungeområde, matsal och en traditionell, sydafrikansk ”boma” – en uteplats för socialt umgänge, helst vid en eldstad. I den grönskande trädgården ligger en stor pool som är perfekt att koppla av vid efter de spännande möten med Afrikas vilda djurliv.
Stugorna, chalets, ligger precis vid huvudbyggnaden och här finns alla faciliteter du kan tänkas behöva så som eget badrum, telefon, WiFi och en veranda där du kan koppla av och blicka ut över djuren som betar fritt.

Observera att vi befinner oss ute i bushen och WiFi-uppkopplingen kan vara instabil.
Vistelsen är med halvpension.

Rumstyper Unyati Safari Lodge

Tält
Att bo i tält är en annorlunda safariupplevelse och här bor du på gräsmattan i komfortabla, rymliga specialtält som inrymmer två separata sängar eller en king size-säng. 

• Telefon och WiFi *
• Fullt utrustat kök, öppen spis, grill, två utomhusduschar, telefon, trådlöst internet.
Tänk på att övervåningen inte kan låsas (det tredje sovrummet på översta våningen har ingen dörr och de två nedre sovrummen har dörr med nyckel).
* Observera att det kan bli avbrott i telefon och WiFi-tjänsterna.

Dubbelrum i Chalet
Dessa dubbelrum ligger i stugor och endast möjligt vid bokning av minst tre personer. De stilrena stugorna ligger intill huvudbyggnaden. 
• Varje stuga har ett sovrum med dubbelsängar, ett badrum med dusch och separat toalett.
• Telefon och WiFi *
* Samtliga stugor har luftkonditionering
* Kylskåp/minibar 
Observera att det kan bli avbrott i telefon och WiFi-tjänsterna.

Dela nuvarande URL via E-mail