I Sydafrikas hjärta

Reslängd 11 Nätter
Frånpris per person 28749 kr
28999 kr
Se alla avgångar

Upplev Sydafrikas enastående natur och vackra vindistrikt. Låt dig fascineras av allt från landets djurliv till dess gastronomi. Runt Kapstaden färdas vi i oförglömliga omgivningar. Under den här resan får du hela essensen av Sydafrika och en komplett upplevelse av detta natursköna land.

Exempel på vad du upplever under rundresan I Sydafrika hjärta
• Godahoppsudden
• Vinprovning i Winelands
• Big Five Safari
• Stadsrundtur i KapstadenResan omfattar en 14 dagars rundresa i Sydafrika
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Godahoppsudden
 • Vinprovning i Winelands
 • Big Five Safari
 • Stadsrundtur i Kapstaden
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Kapstaden
Skandinavien - Kapstaden

Vi ankommer till Kapstadens internationella flygplats och beger oss direkt mot vindistrikten. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt fina hotell i en av Sydafrikas äldsta städer, Franschhoek.

Dag 3
Vinlandet Sydafrika
Vinlandet Sydafrika

Området som ligger både norr och öster om Kapstaden kallas Winelands, här framställs merparten av Sydafrikas vin och dagen kommer att gå i vinets tecken. Vi färdas med buss och besöker olika vingårdar som har något för alla smaker. Landskapet är magiskt vackert, med bergen i bakgrunden varvat med vidsträckta odlingar i de lägre områdena. Efter en spännande och lärorik dag i druvornas värld återvänder vi till vårt hotell under eftermiddagen.

Dag 4
Oudtshoorn
Oudtshoorn

Vi lämnar hotellet och tar oss över bergen till stäpperna runt Karoo, där naturen skiftar från gröna fruktplantager till en torrare form av bush-savann. Väl framme på en strutsfarm får vi först en guidad tur sedan bjuds vi på en sen lunch, med struts på menyn. Därefter åker vi till Oudtshoorn, som är känt som strutsfarmarnas huvudstad, där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 5
Cangogrottorna och Knysna
Cangogrottorna och Knysna

Resan går vidare och vi beger oss ner i underjorden för att uppleva de spektakulära Cangogrottorna med några av världens största stalagmitformationer. Via gångar och trappor får vi en oförglömlig visning av grottsystemet. Efteråt väntar en tur över ett vackert bergspass med 300 miljoner år gamla sandstensklippor innan vi är framme i Knysna, en väldigt vacker stad omgiven av berg och en lagun. Vi beger oss ut på lagunen för en trevlig båttur i den vackra naturen. Vi övernattar på ett hotell i Knysna.

Dag 6
Plettenberg Bay och havssafari Plettenberg Bay och havssafari
Plettenberg Bay och havssafari                Plettenberg Bay och havssafari

Tidigt på morgonen stiger vi upp och fortsätter österut mot Plettenberg Bay, en naturskön plats med fina sommarhus. Här äntrar vi Ocean Blue Adventures öppna båt och beger oss ut på Indiska oceanen. Under valsäsongen spanar vi efter sydlig rätval, delfiner och sjölejon. När det inte är valsäsong fokuserar vi på delfiner och sjölejon. Under delfinturen besöker vi en koloni med tusentals sjölejon. Vi äter lunch på egen hand med fast mark under fötterna i Plettenberg Bay. Därefter åker vi tillbaka till Knysna där vi har eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Dag 7
The Big Five i Gondwana
The Big Five i Gondwana

Vi skiftar fokus från vattendjur och tar sikte på de kända landdjuren runt Mossel Bay. Här väntar spännande dagar fulla av intryck av de djur vi kommer att se i Gondwana-reservatet. Runt lunchtid anländer vi till vår luxurösa lodge med vacker utsikt över dalen. Standarden är mycket hög och hotellet har många faciliteter. På eftermiddagen lämnar vi vår lodge och beger oss ut på vår första game drive för att se The Big Five; elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Dessutom finns det goda chanser att se zebror, babianer, giraffer och olika antiloper. I boendet ingår både lunch och middag.

Dag 8
Gondwana - fler djurupplevelser
Gondwana - fler djurupplevelser

Dagen inleds tidigt med morgonsafari i det privata reservatet som består av 11 000 hektar med ändlös utsikt över bergen och de gröna kullarna. Det är återigen goda möjligheter för att se The Big Five eller, om vi har tur, några av parkens mer blyga djur som bergszebran eller den svarta kärrhöken. Vi tar lunch och välförtjänt avkoppling på lodgen innan vi återvänder ut i parken under eftermiddagen och fortsätter vår game drive. På kvällen äter vi middag tillsammans på lodgen och pratar om allt som vi sett och upplevt under dagen.

Dag 9
Gondwana - Kapstaden
Gondwana - Kapstaden

Efter frukost är det dags att säga farväl till denna vackra plats. Vi tar oss tillbaka till Kapstaden och nu har vi en längre körsträcka framför oss. Längs vägen stannar vi till för lunch, som intas på egen hand. Väl framme checkar vi in på vårt centralt belägna hotell nere vid Waterfront och får koppla av under en ledig eftermiddag.

Dag 10
Godahoppsudden
Godahoppsudden

Vi inleder dagen med att åka till strandområdet vid Camps Bay och imponeras av utsikten från de resliga klippformationerna De tolv apostlarna, som är en del av Taffelbergets nationalpark. Vi fortsätter ner till Hauts Bay, där vi stannar till i hamnen. Här får vi möjlighet att se sjölejon, besöka en liten marknad och shoppa. Turen går sedan vidare till Godahoppsudden, där vi strax innan lunch anländer till skylten Cape of the Good Hope. Därefter tar vi oss till Cape Point och antingen promenerar eller åker med ett litet tåg upp till toppen. Här har vi lunch på egen hand innan vi fortsätter till Simons town – en av Afrikas största pingvinkolonier.

Dag 11
Dag på egen hand eller möjlighet att köpa till vithajssafari
Dag på egen hand eller möjlighet att köpa till vithajssafari

För dig som önskar att köpa till en utflykt väntar en speciell dag. Vi ska dyka ner till vithajarna. För dig som väljer att inte följa med finns det möjlighet till en förmiddag på egen hand. Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen. Efter ankomst hålls det en genomgång innan vi tar båten ut i bukten och gör oss redo för att i bur gå ner under ytan och möta vithajen. Beroende på väderförutsättningarna kan detta bli en eftermiddagstur. Vi bor fortfarande på vårt hotell i Kapstaden.

Dag 12
Kapstaden och Taffelberget
Kapstaden och Taffelberget

Idag ska vi uppleva Kapstadens sevärdheter och dess 500-åriga historia under vår stadsrundtur. Vi kommer besöka Godahoppsfästningen, Malaj-kvarteren med de färgglada husen och några av stadens stora parker. Vi rundar av stadsrundturen med att köra ner till Waterfront och ser bland annat statyerna av de fyra afrikanska nobelpristagarna. Om vädret tillåter åker vi upp till Taffelberget och tar linbanan upp till toppen. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Kapstaden.

Dag 13-14
Hemresa
Hemresa

Efter frukost har vi tid att på egen hand samla de sista intrycken innan vi checkar ut från hotellet kl. 12.00. Ett par timmar senare åker vi till flygplatsen och påbörjar vår hemresa. Med oss i bagaget har vi en komplett reseupplevelse med det bästa som Sydafrika har att bjuda på. Vi har mängder av intryck med oss hem från landskapet, gastronomin och inte minst djurens värld. En oförglömlig resa.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Allt detta ingår

 • Flyg Skandinavien – Kapstaden t/r med Emirates
 • 11 nätter på bra mellanklasshotell i Sydafrika
 • Svensktalande färdledare, engelsktalande chaufför
 • Frukost varje dag
 • Lätt frukost dag 4
 • Helpension dag 7 och 8
 • Vinprovning i Winelands
 • Besök på strutsfarm
 • Besök i Cangogrottorna
 • Båttur i Knysna
 • Linbana till Taffelberget (om vädret tillåter)
 • Val- eller delfinsafari (beroende på säsong)
 • 3 game drives
 • Big Five safari
 • Besök vid Godahoppsudden
 • Besök i pingvinkoloni
 • Stadsrundtur i Kapstaden
 • Alla inträden enligt program
 • Sådant som ej är angivet ovan ingår inte i priset. Detta berör exempelvis måltider, drycker till måltider, dricks, entréer och försäkringar.

Dela nuvarande URL via E-mail