Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Sydafrika

Rundresor till Sydafrika

Sydafrikas Big Five
0

Upplev det fantastiska djurlivet på nära håll! På denna resa kommer du att bo mitt i centrum av den fascinerande naturen och de vackra savannerna i Sydafrika. Här bor du i bekväma lodger i Kololo Game Reserve där vilda djur strövar fritt. Här bor endast växtätande djur så du kan lugnt promenera eller cykla runt i det otroliga landskapet. Endast 200 meter från din lodge hittar du Welgevonden Game Reserve där ”The Big Five” - elefant, noshörning, lejon, buffel och leopard lever! Under denna resa kommer du komma så tätt inpå naturen som det bara går, du kommer under ledning av erfarna rangers uppleva naturen på nära håll, både till fots och i game drive-fordon. På resan kommer du även få lära dig mer om Sydafrikas historia och du kommer besöka Pretoria, Johannesburg och Soweto där vi utforskar historiska landmärken och lyssnar på historier om kampen mot apartheid.

Exempel på vad du upplever under rundresan Sydafrikas Big Five
• Möjlighet att se ”The Big Five”
• Besök i Pretoria och Soweto
• Game drives i Welgevonden Game Reserve
• Game drives i Kololo game reserveResan omfattar en 10 dagars rundresa i Sydafrika.
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

7 Nätter 21998 kr
22998 kr
Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Köpenhamn (CPH)
Sydafrikas största upplevelser
0

Var med om en resa genom Sydafrikas största upplevelser! Vår rundresa i Sydafrika är kryddad med, bland annat, ett stort safariäventyr med chans att få se ”The Big Five”. Vi följer delar av den berömda Garden Route och får fascineras av den storslagna naturen. På resan besöker vi flera vingårdar och givetvis ingår flera smakprov av goda sydafrikanska viner. Vi ger oss ut på havet med förhoppningen att även se havets giganter. Resan avslutas med flera dagar i ”The Mother City” – Kapstaden som erbjuder ett oöverträffat läge vid kusten, en multietnisk atmosfär och majestätiska Taffelberget som står som en ikonisk bakgrund till staden. Upptäck detta och mycket mer på Solresors rundresa i Sydafrika.


Exempel på vad du upplever under rundresan Sydafrikas största upplevelser:
• Chans att se” The Big Five”
• The Winelands med besök på flera vingårdar samt vinprovningar
• Makalösa naturfenomen i Sydafrikas skiftande landskap
• Fantastiska och multikulturella Kapstaden
• Majestätisk utsikt på Cape Point, Godahoppsudden

Resan omfattar en 17 dagars rundresa i Sydafrika
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

14 Nätter 41098 kr
42098 kr
Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Köpenhamn (CPH)

om Sydafrika

Sydafrika är ett mycket stort land, till ytan att jämföra med Frankrike och Spanien tillsammans. Många är de som rusar fram från plats till plats, frustrerade över att aldrig få grepp om varje del man besöker. Vi vill erbjuda detta fantastiska land i en takt där du verkligen får möjligheten att njuta av det som erbjuds med en rundresa. Vi har valt ut pärlorna i Sydafrika, såsom bl.a Garden Route, vindistrikten, Kapstaden samt Johannesburg, Krugerparken och Graskop. Kapstaden ingår i båda våra resor, då vi nämligen anser att en vistelse i Mother City är ett absolut måste under Sydafrikabesöket.

Kapstaden är en behaglig plats med en stark själ. Underbart klimat, rik och blandad historia med urbefolkning som zulu och xhosa, européer och indier. Vi besöker en kåkstad, möter starka och inspirerande människor och njuter av svängig Cape-musik på vår resa genom Kapstaden. Nationens store hjälte Nelson Mandela blev världsberömd med sitt försoningsarbete för en jämlik och stolt nation som lever i relativt stor harmoni i dag. Nobels fredspristagare, ärkebiskopen Desmond Tutu, är en annan karismatisk personlighet som symboliserar landets gemensamma mod och framtidstro.

Ta nu chansen att tillsammans med oss uppleva Sydafrika! Boka din rundresa för ett oförglömligt besök på Afrikas södra spets.

Fakta

Huvudstad
Pretoria (Även Kapstaden och Bloemfontein). 

Invånarantal
44 miljoner. 

Nationaldag
27april, Freedom Day Nationellt. 

Valspråk
Olika folk förenade. 

Tid
Svensk vintertid +1, sommartid ingen tidsskillnad. 

Valuta
Rand, förkortas ZAR. 100 ZAR är ca. 60 SEK. (feb 2014) 

Klimat
Halvtorrt i större delen av landet med en subtropisk del längs östkusten. Vid kusten svalkar havet oftast medan inlandet har varmare och torrare klimat. Vintertid maj-september ca. 20ºC och sommartid oktober-april 25ºC (+/- 5-8ºC). 

Solresor
Svensktalande färdledare.

Dela nuvarande URL via E-mail