Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Marocko

    Marocko

Rundresor i Marocko

Makalösa Marocko
0

Vår rundresa i Marocko lämnar ingen oberörd. På resan upplevs det livliga Marrakech och det lugna bergslandskapet i öknen. Mellan toppar och dalar utforskar vi Marockos själ. Vi ger oss in bland det myllrande folklivet och besöker de färgsprakande marknaderna. Resan går genom ett spektakulärt ökenlandskap som bryts av med frodiga oaser och avslutas vid de ljuvliga stränderna i Agadir. Det här är rundresan där alla sinnen får sin njutning.

Exempel på vad du upplever under rundresan Makalösa Marocko
• Magiska Marrakechs sevärdheter och mystik
• Besök i det majestätiska fortet Aït Benhaddou
• Spännande naturupplevelser genom de mytomspunna Atlasbergen
• Saharas sanddyner i solnedgången
• En fantastisk resa genom vackra Rosornas dalResan omfattar en 8 dagars rundresa i Marocko 
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

7 Nätter 10199 kr
Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Köpenhamn (CPH)

Om Marocko

Marocko är ett land med många ansikten. Här finner man ett rikt kulturarv, fantastisk arkitektur och storslagna byggnadsverk. De färgsprakande medinorna, det vackra landskapet och den skiftande naturen i konstrast till de stora städerna, de små pittoreska oaserna och de berömda platserna, gör landet till ett förtrollande resmål.

Med en nästan obruten historia som självständig nation sedan 700-talet har Marocko ett rikt och blandat kulturarv. Främst med påverkan från det arabiska men även berbiska, andalusiska, judiska, franska och västafrikanska ursprunget.

Marocko ligger i nordvästra Afrika och är ungefär lika stort som Sverige till ytan. Landet har en fantastiskt varierat landskap. I norr går gränsen till Medelhavet och i väster till Atlanten, i öster till Algeriet och söderut till Västsahara. I det inre Marocko sträcker sig de ståtliga Atlasbergen och Rifbergen. Mellan bergskedjorna ligger högplatåer och bördiga dalgångar. Från bergen rinner floder ut mot både Atlanten och Medelhavet. Längst i söder och öster övergår landet till ökenområdet, Sahara.

Av Marockos 32 miljoner invånare lever dryg hälften i något av storstadsområdena. Landets ursprungliga befolkning var berber. Arabiskan är officiellt språk men många talar fortfarande olika berbiska dialekter som skiljer sig helt från arabiskan. Franskan har också en stark ställning i landet, främst i storstäderna och bland högutbildade.

Fakta

Huvudstad:
Rabat Invånarantal: ca 32 miljoner

Nationaldag:
30 juli

Tid:
Svensk tid -1 timme

Valuta:
Marockansk dirham (MAD)

Klimat:
Landskapet i Marocko är mycket varierat och har ett skiftande klimat i de olika delarna av landet. Det råder överlag ett Medelhavsklimat. I inlandet är det varmare och torrare än längs kusterna, i norr och väster. I bergsområdena varierar temperaturerna kraftigt mellan dag och natt.

Solresor:
Svensktalande reseledare följer med på rundresan tillsammans med engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail