Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Kenya – Sol, strand och safari

0

Kombinera sol och bad med safari! Följ med på en fantastisk resa till Kenya med safari och avkopplande strandliv i Mombasa. Du kommer få möjlighet att se Afrikas vilda djurliv på nära håll när vi besöker Taita Hills och Tsavo nationalpark. Tre game drives tar dig ut i de natursköna landskapen och chansen att får se ”The Big Five” är stor. Under sex nätter får du njuta av det goda semesterlivet vid Mombasas stränder med boende på fyrstjärniga Voyager Beach Resort med All inclusive. På den här resan kommer du få vara med om unika upplevelser, till exempel bo på Salt Lick Lodge – en safarilodge upphöjt på styltor med elefanter som lugnt lunkar under dig. Du kommer att få se det magiska landskapet i Tsavo så förbered dig på ett fantastiskt safariäventyr i Kenya!

Exempel på vad du upplever under resan Kenya – sol, bad och safari 
• Flera möten med Afrikas vilda djur – möjlighet till att se ”The Big Five”
• Mombasas sagolikt vackra stränder
• Kenyas böljande landskap i nationalparken Tsavo
• Unik safariupplevelse i Taita Hills

Resan omfattar en 14 dagars rundresa
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Flera möten med Afrikas vilda djur – möjlighet till att se ”The Big Five”
 • Mombasas sagolikt vackra stränder
 • Kenyas böljande landskap i nationalparken Tsavo
 • Unik safariupplevelse i Taita Hills
Se hela listan här

Pris och datum

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien-Istanbul-Mombasa med Turkish Airlines
 • Transfer flygplats tur/retur
 • Buss under hela rundresan
 • Möjlighet att se ”The Big Five”!
 • Bada vid Mombasas paradisstränder
 • Tio nätter på hotell Voyager Beach Resort med All inclusive
 • En natt på Salt Lick Lodge i Taita Hills med helpension
 • En natt på Ashnil Aruba Lodge i Tsavo nationalpark med helpension
 • Alla parkavgifter
 • Tre game drives (Ett game drive i Taita Hills, två game drives i Tsavo nationalpark
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien – Istanbul
Skandinavien – Istanbul

Vår resa mot Kenya har påbörjats och vi lyfter mot Istanbul där vi byter flyg med slutdestination Mombasa.

Dag 2
Istanbul - Mombasa
Istanbul - Mombasa

Efter en lång flygresa från Skandinavien till södra Kenya blir vi välkomnade av vår guide som tar oss till vårt Hotel Voyager Beach Resort vid Mombasas vita sandstränder. Här får vi en välbehövlig vila och kan njuta av de fina faciliteterna som hotellet erbjuder. Ta en simtur i poolen eller passa på att doppa fötterna i Indiska Oceanens turkosa vatten. 

Dag 3
Mombasa
Mombasa

Här i södra Mombasa vaknar vi upp till ljudet av vågorna som sakta rullar in. Den här dagen är till för avkoppling och välbefinnande. Njut av den lena sanden på hotellets privata strand eller planera in en spännande utflykt för dagen. Vårt safariäventyr startar i morgon så se till att vakna utvilad. 

Dag 4
Mombasa – Taita Hills
Mombasa – Taita Hills

En tidig frukost väntar oss och sedan checkar vi ut från vårt hotell i Mombasa för att bege oss mot savannen*. Här ute fanns tidigare en övergiven agaveplantage och idag är det en fantastiskt vacker och grönskande fristad för vilda djur. Taita Hills är känd för sina skogar liksom sin unika flora och fauna. Vårt boende för en natt kommer bli en annorlunda upplevelse. Stugorna som vi ska bo i är byggda på stenpelare, som liknar styltor och nedanför kan elefanter komma lunkandes medan du sitter på en höjd med Afrikas vilda djur under dig. Vid ankomst äter vi först lunch och låter landskapet göra sina första intryck på oss. Mot eftermiddagen beger vi oss ut på vårt första game drive. Förutom elefanter har vi chans att se zebror, impalor, bufflar, gaseller, giraffer, apor, lejon, schakaler och flera fågelarter. Efter en händelserik eftermiddag samlas vi för en gemensam middag medan den afrikanska solen sänker sig i horisonten. 

* Observera att hotellet förvarar mesta delen av vårt bagage under vår tvådagarssafari. När vi återvänder till hotellet blir vi tilldelade nya rum.

Dag 5
Taita Hills – Tsavo nationalpark
Taita Hills – Tsavo nationalpark

Efter en härlig frukost är det dags för oss att checka ut och lämna Taita Hills. Vår resa går mot en av Kenyas äldsta och största nationalparker – Tsavo. Här öppnar ett väldigt vackert landskap upp sig med frodig grönska och den säregna röda jorden som bildats av lava från vulkaner. Här kommer du att få se elefanter med ett rödaktig utseende, de gillar nämligen att använda den röda jorden som hudvård. Vi gör oss hemmastadda på vårt nya boende för natten, innan det är dags för att ge oss ut på ett game drive. Nu har du möjligheten att se ”The Big Five”! I den stora parken håller noshörningar, bufflar, lejon, leoparder, giraffer, zebror och antiloper till. Medan vi hoppas på att få se så många djur som möjligt kör vi runt i ett vackert och dramatiskt landskap. Här ligger Yattaplatån som har ett av världens längsta lavaflöden (290 km) och efter en eftermiddag i den natursköna miljön beger vi oss till hotellet för middag och vila.

Dag 6
Tsavo nationalpark – Mombasa
Tsavo nationalpark – Mombasa

Innan vi lämnar den vackra stäppen kring Tsavo ger vi oss ut på ett game drive. Kanske får vi se något djur som vi inte redan sett? Eller så lyckas vi se ”The Big Five” ännu en gång. Strax innan lunchtid lämnar vi Tsavo för att ta oss tillbaka till vårt strandparadis i Mombasa. På eftermiddagen är vi åter på hotellet där vi njuter av det goda semesterlivet med sol och bad.

Dag 7
Mombasa
Mombasa

Ta dagen som den kommer, här finns inga måsten eller bestyr. Paradisstränder, vajande palmer, goda drycker och en bra bok är allt du behöver här på Hotel Voyager Beach Resort.

Dag 8
Mombasa
Mombasa

Fortsätt bara att njuta av Kenyas strandparadis. Hotellet har gott om aktiviteter i fall andan faller på. Boka en utflykt, var med i någon av hotellets aktiviteter eller så latar du dig bara under palmernas skydd. Valet är ditt. 

Dag 9
Mombasa
Mombasa

Visste du att det finns flera intressanta och historiska sevärdheter i staden Mombasa? Vi kan varmt rekommendera en utflykt in till den livliga kuststaden. Här finns imponerande monument (om en del jämför med templen i Grekland) liksom historiskt viktiga platser

Dag 10-13
Mombasa
Mombasa

Vi fortsätter att spendera de fyra kommande dagarna precis som vi själva vill. Vi fortsätter att njuta av Kenya och insupa atmosfären med alla våra sinnen – oavsett om vi gör det avkopplandes vid poolen eller på små mindre upptäcktsfärder.  

Dag 14
Mombasa
Mombasa

Tidigt på morgonen ger vi oss av mot flygplatsen för vår hemresa till Skandinavien.  Väl på skandinavisk mark kan vi glädja oss åt de fina minnen som Kenya gett oss.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!


Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.


Emmie har arbetat för Solresor flera säsonger och har tagit hand om våra resenärer på olika destinationer bland annat på charterklassikern Mallorca och den spektakulära Kanarieön La Palma. Under vintern kommer Emmie vara stationerad i Mombasa och vara er rundreseguide på rundresan Kenya - sol, strand och safari. Ni kan därmed känna att ni är i väldigt trygga händer och kommer få en fantastisk resa när ni upptäcker underbara Kenya tillsammans med Emmie. 

Emmie skulle beskriva sig som en glad, utåtriktad och positiv tjej - något som vi på Solresor kan instämma i. Vi kan även instämma i de lovord som Emmie har mottagit från tidigare resenärer: "Emmie är en mycket trivsam och välkomnande guide med service som ledstjärna". Därtill har Emmie ett stort intresse för djur, natur och att se samt uppleva nya saker. Tillsammans med Emmie kan ni därmed se fram emot en upplevelserik, trevlig och minnesvärd rundresa.  

Hotell

Voyager Beach Resort - Här bor du 10 nätter vid Mombasas kust

Bo i en oemotståndligt vacker miljö vid Mombasas kust.
Se hotellet här >

Salt Lick Lodge i Tahita Hills - En oförglömlig natt i naturen 

En av nätterna på savannen spenderas på spektakulära Salt Lick Lodges mitt bland vilda djur.
Läs mer om hotellet på deras egen hemsida >

 

Ashnil Aruba i Tsavo East - En spektakulär natt bland unik flora och fauna 

En natt få du bo i hjärtat av Tsavo East Nationalpark på det luxuösa och Ashnil Aruba Lodges.

Läs mer om hotellet på deras egen hemsida >

 

Fakta

Huvudstad: Nairobi Valuta: Shilling, förkortas KES. 1000 KES = ca 93 SEK (april 2015) Tid: Svensk vintertid + 2 timmar, sommartid + 1 timme Officiellt språk: Swahili, Engelska Invånarantal: ca 33 miljoner
Medeltemperatur
25°C - 32°C januari
26°C - 32°C februari
25°C - 33°C mars
24°C - 31°C april
23°C - 29°C maj
22°C - 29°C juni
21°C - 28°C juli
21°C - 28°C augusti
24°C - 29°C september
25°C - 30°C oktober
23°C - 31°C november
23°C - 32°C december

Dela nuvarande URL via E-mail