Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Kenya - djur, natur och kultur

0

Följ med på en storslagen rundresa till Kenya där vi får uppleva landets unika, storslagna och fascinerande djur, natur och kultur. Under vår resa kommer vi få möjlighet att se Afrikas vilda djurliv på nära håll när vi besöker Tsavo Nationalpark och Amboseli Nationalpark. Vi får ta del av storslagna landskap och Kilimanjaros vackra silhuett samt komma tätt inpå landets kultur och lokala traditioner när vi besöker en massajby. Under rundresan får vi också njuta av det goda semesterlivet vid Mombasas kritvita stränder. Vår rundresa startar och avslutas nämligen på fyrstjärniga Hotel Voyager Beach Resort beläget vid skimrande Indiska Oceanen.

Följ med på en rundresa med upplevelser och sinnesintryck som du endast trodde att du kunde drömma om. Kom nära inpå Kenyas djur, natur och kultur tillsammans med Solresor och var med om ditt livs största äventyr! 

Exempel på vad du upplever under resan Kenya – djur, natur och kultur:

 • Flera möten med Afrikas vilda djur – möjlighet till att se ”The Big Five”
 • Mount Kilimanjaro
 • Mombasas sagolikt vackra stränder
 • Indiska oceanens varma vatten 
 • Kenyas böljande landskap i nationalparken Tsavo
 • Unik safariupplevelse i Amboseli
 • Massajernas kultur

Resan omfattar en 14 dagars rundresa
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide. Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Resans höjdpunkter
 • Flera möten med Afrikas vilda djur – möjlighet till att se ”The Big Five”
 • Mount Kilimanjaro
 • Mombasas sagolikt vackra stränder
 • Indiska oceanens varma vatten
 • Kenyas böljande landskap i nationalparken Tsavo
 • Unik safariupplevelse i Amboseli
 • Massajernas kultur
Se hela listan här

Pris och Avresor

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien-Istanbul-Mombasa med Turkish Airlines
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Buss under hela rundresan
 • Möjlighet att se ”The Big Five”!
 • Bada vid Mombasas paradisstränder
 • Åtta nätter på hotell Voyager Beach Resort med All inclusive
 • En natt på Lions bluff Lodge i Lumo med helpension
 • Två nätter på Sentrim Amboseli Lodge med helpension
 • En natt på Ashnil Aruba Lodge i Tsavo Nationalpark med helpension
 • Alla parkavgifter
 • Besök i en by tillhörande Massajer
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien – Istanbul
Skandinavien – Istanbul

Vår resa mot Kenya har påbörjats och vi lyfter mot Istanbul där vi byter flyg med slutdestination Mombasa.

Dag 2
Istanbul - Mombasa
Istanbul - Mombasa

Efter en lång flygresa från Skandinavien till södra Kenya blir vi välkomnade av vår guide som tar oss till vårt Hotel Voyager Beach Resort vid Mombasas vita sandstränder. Här får vi en välbehövlig vila och kan njuta av de fina faciliteterna som hotellet erbjuder. Ta en simtur i poolen eller passa på att doppa fötterna i Indiska Oceanens turkosa vatten. 

Dag 3
Mombasa
Mombasa

Här i södra Mombasa vaknar vi upp till ljudet av vågorna som sakta rullar in. Den här dagen är till för avkoppling och välbefinnande. Njut av den lena sanden på hotellets privata strand eller planera in en spännande utflykt för dagen. Vårt safariäventyr startar i morgon så se till att vakna utvilad. 

Dag 4
Mombasa - Lumo
Mombasa - Lumo

En tidig frukost väntar oss och sedan checkar vi ut från vårt hotell i Mombasa för att bege oss mot savannen*. Här ute fanns tidigare en övergiven agaveplantage och idag är det en fantastiskt vacker och grönskande fristad för vilda djur.

Framåt lunch ankommer vi till vår lodge Lions Bluff. Själva campen där vi ska bo är en tältlodge som är vackert belägen på en bergssida med en helt unik utsikt över savannen. På en klar dag kan vi se hela vägen till Kilimanjaro härifrån. Efter lunch finns det tid över till att njuta av den fantastiska utsikten antingen från hotellets bar, som har en 280 graders utsikt över parken, eller från våra respektive tälts privata balkong.

Mot eftermiddagen beger vi oss ut på vårt första game drive. Förutom elefanter har vi chans att se zebror, impalor, bufflar, gaseller, giraffer, apor, lejon, schakaler och flera fågelarter. Efter en händelserik eftermiddag samlas vi för en gemensam middag medan den afrikanska solen sänker sig i horisonten. 

* Observera att hotellet förvarar mesta delen av vårt bagage under vår tvådagarssafari. När vi återvänder till hotellet blir vi tilldelade nya rum.

Dag 5
Lumo - Amboseli
Lumo - Amboseli

Efter en härlig frukost är det dags för oss att checka ut och lämna Lions Bluff. Vi kör mot Kenyas gräns mot Tanzania och följer gränsen västerut. Längs hela färden har vi en trofast kompanjon hela vägen fram till vår lodge – nämligen ståtliga och grandiosa Kilimanjaro. Omkring lunchtid ankommer vi till Sentrim Lodge som är en av de lodger som ligger allra närmst Kilimanjaro. Här får vi möjlighet att se Kilimanjaro på väldigt nära håll så att vi till och med kan beskåda hennes snöbeklädda bergstopp.

När vi har avnjutit en härlig lunch är det dags för en safari i kulturens tecken där vi ger oss ut och besöker en av de lokala stammarna i området. Efter en kort körsträcka kommer vi till nationalparken Amboseli som ligger i Masai land och tar oss till en masai manyatta. Det är en lokal liten landsby där cirka 80 personer bor – alla tillhörandes en och samma stora familj. Landsbyn består av små hyddor där varje kvinna har en egen hydda där de bor tillsammans med sina respektive barn. Hyddornas byggnadsmaterial är naturligt och består i princip till helt av avföring från kor. Väl här får vi en fantastisk inblick i massajernas liv och vi får vara med när kvinnorna och krigarna utför sin traditionella dans. Vi får också berättat för oss om livet på savannen, hur massajerna lever och hur de gör upp eld. Avslutningsvis får vi också lov till att se insidan till en av deras fina hyddor. Efter detta unika och fascinerande besök återvänder vi till vår lodge och avnjuter en fantastisk middag med ännu en häpnadsväckande solnedgång över savannen. 

Dag 6
Amboseli
Amboseli

Efter att ha mättat våra magar med en härlig frukost på lodgen beger vi oss ut på äventyr i Amboseli nationalpark. Parken är cirka 392 kvadratkilometer stor och breder ut sig ända till gränsen mot Tanzania. När vi färdas inne i nationalparken kan vi se fram emot ett vackert landskap med ståtliga Kilimanjaro – Afrikas högsta berg (5895 meter), i bakgrunden av vår vy.

Amboseli är en fantastisk nationalpark med en varierande natur. Parken består till viss del av sumpmarker som bland annat härstammar ifrån smältvatten från Kilimanjaros snöbeklädda topp. Andra stora delar av parken består av nästintill ökenliknande savannområden. Den varierande naturen i parken gör att flera spännande djur trivs och lever här. Sumpmarkerna med dess frodighet är exempelvis ett sant paradis för elefanter och bufflar. Väl i Amboseli kan vi glädjas åt möjligheten att få se dessa två djur, men också lejon, zebror, geparder, gnuer och en mängd andra afrikanska djur som lever fritt på savannen. Efter en härlig morgon återvänder vi tillbaka till vår lodge för att äta lunch och därefter får vi tid till avkoppling vid poolen innan vi återvänder till parken igen under eftermiddagen.  

Dag 7
Amboseli - Tsavo East
Amboseli - Tsavo East

Idag lämnar vi vår lodge och kör cirka fyra timmar till Manyni gate där vi kör in i nationalparken Tsavo East National. Med sina 21 000 kvadratkilometer är Tsavo den allra största nationalparken i Kenya. Tsavo är känt för sina många olika djurarter och mängden djur som lever fritt i nationalparken såsom cirka 25 000 elefanter. Efter cirka 20 minuters färd inne i parken kommer vi fram till Mondana Rock som är Afrikas största sten. Vi får möjlighet att slå oss ner på stenen och äta våra medhavda matpaket samtidigt som vi njuter av djurlivet som vattenhålet nedanför oss erbjuder. Det är helt en unik och oförglömlig upplevelse.

Efter lunch tillbringar vi resten av eftermiddagen genom att köra igenom parken och fascineras av det spännande och rika djurliv som vi har runt omkring oss. Väl här kommer vi få möjlighet att se allt ifrån Dik-dikantiloper (parkens minsta antilop) till stora magnifika lejonhannar. När solen sakta börjar färga savannen röd ankommer vi till Ashnil Aruba Lodge. Här får vi checka in och göra oss hemmastadda och avnjuta en god natts sömn efter alla härliga djurupplevelser. 

Dag 8
Tsavi East - Mombasa
Tsavi East - Mombasa

Idag när vi vaknar upp väntar vår sista dag ute på savannen. Efter frukost packar vi därför ihop våra saker för att sedan få avnjuta ett par avslutande härliga timmars gamedrive. Vår färd går därefter tillbaka till vårt strandparadis i Mombasa där vi avkommer till Hotel Voyager Beach Resort och får avnjuta en sen lunch.

Dag 9
Mombasa
Mombasa

Ta dagen som den kommer - här finns inga måsten eller bestyr. Paradisstränder, vajande palmer, goda drycker och en bra bok är allt du behöver här på Hotel Voyager Beach Resort.

Dag 10
Mombasa
Mombasa

Fortsätt bara att njuta av Kenyas strandparadis. Hotellet har gott om aktiviteter ifall andan faller på. Boka en utflykt, var med i någon av hotellets aktiviteter eller så latar du dig bara under palmernas skydd. Valet är ditt. 

Dag 11-13
Mombasa
Mombasa

Vi fortsätter att spendera de tre kommande dagarna precis som vi själva vill. Vi fortsätter att njuta av Kenya och insupa atmosfären med alla våra sinnen – oavsett om vi gör det avkopplandes vid poolen eller på små mindre upptäcktsfärder. Glöm inte bort att du kan boka till någon av Solresors extra utflykter om du vill ut på en spännande färd.

Dag 14
Mombasa - Skandinavien
Mombasa - Skandinavien

Tidigt på morgonen ger vi oss av mot flygplatsen för vår hemresa till Skandinavien.  Väl på skandinavisk mark kan vi glädja oss åt de fina minnen som Kenya gett oss.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!


Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Utflykt: Det autentiska Kenya - Tillval

Följ med på en fascinerande utflykt till Kenyas inland där vi få besöka en av de små landsbyarna och se hur de lokala invånarna lever. Besöket ger en värdefull insikt och förståelse för hur stammarna lever i sina små byar och hyddor. Väl här får vi lära oss mer om den unika och säregna kultur som de kenyanska stammarna har. Vi får även möjlighet att ta del av de lokala invånarnas egna dans och vi får besöka byns hövdning samt medicinman. En av höjdpunkterna på utflykten är även vårt besök i den lokala skolan där vi får lära oss hur barnen blir utbildade i att klara av vardagen i byn och alla de olika sysslor som det innebär. Detta är en unik utflykt som gör det möjligt för dig att få upptäcka det äkta Kenya bortom alla stora hotell och turistområden. 

Exakt dag för utflykten får du information om vid ankomst till destinationen. Utflykten bokas på destinationen.

Pris:
Vuxen: ca. 400 SEK per person
Barn: ca. 200 SEK per person

Utflykt: Stadsrundtur i Mombasa - Tillval

Följ med på en utflykt där vi får uppleva Mombasas hjärta - stadens gamla stadsdelar. Mombasa är Kenyas andra största stad med cirka 1.2 miljoner invånare. Genom århundraden har staden varit en strategisk viktig punkt och alla de olika folkslag som har varit bebodda i Mombasa har satt sin egna prägel på staden - något vi får ta del av när vi tar oss igenom staden på vår stadsrundtur. Arkitekturen ändras markant från plats till plats och det är något som gör Mombasa helt unikt. 

Under vår utflykt besöker vi även Mombasas populära frukt- och grönsaksmarknad. Vi strosar också runt genom de smala gatorna i den gamla stadsdelen fram tills det att vi ankommer till det portugisiska fortet "Fort Jesus". Monumenten byggdes år 1597 och agerade nav för handeln av varor och slavar. Idag är det en av de bäst bevarade fästningarna i Indiska Oceanen. 

Under dagen passerar vi också förbi en av Mombasas mest berömda platser - nämligen den 14 meter höga stadsporten som är formad likt elefantens betar. Dagens avslutas sedan med ett spännande besök på stadens träfabrik där med än 3000 anställda arbetar med att skapa lokala träsmiderier och konst gjord i trä.

Exakt dag för utflykten får du information om vid ankomst till destinationen. Utflykten bokas på destinationen.

Pris:
Vuxen: ca. 700 SEK per person
Barn: ca. 350 SEK per person

Rundreseguide Emmie


Emmie har arbetat för Solresor flera säsonger och har tagit hand om våra resenärer på olika destinationer bland annat på charterklassikern Mallorca och den spektakulära Kanarieön La Palma. Under vintern kommer Emmie vara stationerad i Mombasa och vara er rundreseguide på rundresan Kenya - sol, strand och safari. Ni kan därmed känna att ni är i väldigt trygga händer och kommer få en fantastisk resa när ni upptäcker underbara Kenya tillsammans med Emmie. 

Emmie skulle beskriva sig som en glad, utåtriktad och positiv tjej - något som vi på Solresor kan instämma i. Vi kan även instämma i de lovord som Emmie har mottagit från tidigare resenärer: "Emmie är en mycket trivsam och välkomnande guide med service som ledstjärna". Därtill har Emmie ett stort intresse för djur, natur och att se samt uppleva nya saker. Tillsammans med Emmie kan ni därmed se fram emot en upplevelserik, trevlig och minnesvärd rundresa.  

Boende under rundresan

Voyager Beach Resort - Här bor vi vid Mombasas kust

Boendet är beläget i en oemotståndligt vacker miljö längs med Mombasas inbjudande kust.
Se hotellet här >

Lions Bluff Resort - En oförglömlig natt mitt i naturen

Här får vi gå till sängs och vakna upp med en fascinerande utsikt över savannen och Kilimanjaro. 
Läs mer om hotellet på deras egen hemsida >

Sentrim Lodge - Boende bland fascinerande djur

Här får vi spendera en natt mitt i den djurrika och vackra nationalparken Amboseli i Masai land. 
Läs mer om hotellet på deras egen hemsida >

Ashnil Aruba i Tsavo East - En spektakulär natt bland unik flora och fauna 

Vi övernattar i hjärtat av Tsavo East Nationalpark på det luxuösa och Ashnil Aruba Lodges.

Läs mer om hotellet på deras egen hemsida >

 

Dela nuvarande URL via E-mail