Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Rundresor

Rundresor till hela världen

Solresor erbjuder ett tjugotal rundresor runt om i världen. Upplev exotiska djur, vacker natur, nya smaker och möten med landets befolkning. Våra svensktalande guider tar dig med på en oförglömlig resa – följ med!

  • Intresseanmälan

    Är din önskade resa fullbokad eller ännu inte bokningsbar? Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart det finns lediga platser.

Afrika

Kenya

Masai Mara i Kenya är kanske världens mest kända plats för att se stora vilda djur på nära håll under en klassisk safari. Här möts du av ett rikt djurliv i mäktiga landskap - allt från snöklädda bergstoppar och brusande floder till lummig regnskog och en nästan oändlig grässavann. Få naturupplevelser för livet på en rundresa i Kenya!

Marocko

Res till färgstarka Marocko i nordvästra Afrika - ett land med ett intressant kulturarv, fantastisk arkitektur och storslagna byggnadsverk. Här hittar du också färgsprakande marknader och storstäder samt en varierad natur med såväl bergskedjor och ökenlandskap som frodiga oaser och fina stränder. Boka din resa idag och låt äventyret börja.

Sydafrika

På en rundresa i Sydafrika märker du snart att det är ett mycket stort land med en slående vacker natur och mycket att uppleva. Höga berg, otaliga prunkande vingårdar och en underbar kuststräcka gör din upplevelse här komplett. Bland annat ingår den så omtyckta staden Kapstaden i Sydafrikas största upplevelser - en vistelse i Mother City är ett absolut måste när du här och Johannesburg ingår i Sydafrikas Big 5. 

Kalender - Afrika

Rundresa Avresor från 2018 Reslängd
Karen Blixen Safari Stockholm, Köpenhamn 6/2 28/2 14 dagar
Makalösa Marocko Stockholm, Köpenhamn 17/3 8 dagar
Sydafrikas Big Five Stockholm, Köpenhamn 31/1, 28/2 10 dagar
       

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Asien

Indien

Under Solresors rundresa i Indien upplever du en färgexplosion av kontrastrika möten med det indiska samhället. Följ den ”Gyllene triangeln” och imponeras av maharajapalatsen och ståtliga Taj Mahal. Få byggnadsverk kan mäta sig med den detaljerade arkitektur som finns i Indien. Upptäck Djungelboken i äkta Kipling-anda i Ranthambore – tigerns land och rundresan avslutas med lata dagar vid Goas paradisstränder.

Indonesien/Bali

Bali är Indonesiens enda ö där majoriteten av befolkningen är hinduer och på en rundresa hit upplever du balinesisk kultur, natur, religion och vardagen på landsbygden. Boka din resa redan idag och få allt du kan önska dig av en riktig drömsemester - magiska tempel, gröna risfält, ljuvliga stränder, vulkaner och vackra kratersjöar som är en fröjd för ögat.

Kambodja

I hjärtat av Sydostasien ligger en oexploaterad juvel – Kambodja – och lockar med den mytomspunna tempelstaden Angkor. Kliv in i en förtrollad värld av grönska, vackra tempel och genuin värme från det kambodjanska folket. Under Solresors rundresa i det lilla landet med stort hjärta får du uppleva landsbygden, huvudstaden Phnom Penh och du får även en stark inblick i den omvälvande nutidshistorien.

Vietnam

Res till Vietnams spektakulära natur och många kulturupplevelser - på en rundresa hit kombinerar du imponerande landskap, lokala traditioner och vackra farvatten med ren avkoppling - dessutom i Sydostasiens underbara klimat. Hanois gamla kvarter och Halongbuktens smaragdgröna vatten är några exempel på vad som ingår under en rundresa hit.

Kalender - Asien

Rundresa Avresor från 2018 Reslängd
Färgsprakande Indien Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 30/1, 20/2 14 dagar
Magiska Bali Stockholm, Köpenhamn 2/2, 16/2 17 dagar
Kambodja - Indokinas juvel med Vietnam eller Thailand Köpenhamn 28/2 17 dagar
Klassiska Vietnam med Thailand Stockholm, Köpenhamn 7/2 17 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Centralamerika

Costa Rica

Trots landets ringa storlek ryms en fantastiskt skiftande natur. Från Stilla Havets vita ensliga stränder och mangroveområden upp mot höglandet med vulkaner och regnskog till de vidsträckta bananodlingarna och de karibiska stränderna. Som resenär är det lätt att bli ödmjuk inför Monteverdes vegetation med sina hängande broar över djupa djungelfåror, en miljö som tagen ur National Geographic.

Kuba

Kritvita stränder, det varma vattnet, högklassiga hotell och den goda maten i all ära, men den största upplevelsen kanske ändå är att åka runt på Kuba. Känslan infinner sig snabbt att göra en tidsresa 60 år tillbaka i tiden. Man får möta det vänliga folket och fylla sina sinnen med dofter, klingande musik, uppleva vackra naturscenerier och se de mest märkliga transportsätt man inte trodde fanns!

Avresor Centralamerika

Rundresa Avresor från 2018 Reslängd
Tambor Stockholm,
Köpenhamn
26/1, 9/2, 23/2 16 dagar
Cuba Libre Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
14/1, 11/2, 25/2, 11/3 15 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Europa

Balkan

När du besöker Balkan är historia, kultur och vackra miljöer din ständiga följeslagare. En av Europas äldsta civilisationer låg en gång i tiden här – det Illyriska riket från omkring år 4000 f.Kr. Upptäck områdets höjdpunkter på en rundresa, du får bland annat resa genom flera länder och städer, se hänförande vyer, anrika kloster och lära dig mer om den spännande historien.

Italien

Säg Italien och väldigt många får något drömskt i blicken - det långsmala landet vid Medelhavet har under århundraden lockat besökare från hela världen. Med sina ovärderliga sevärdheter och konstskatter, ett behagligt klimat med ljuvliga stränder och inte minst det berömda italienska köket, är Italien utmärkt för en rundresa. Och det finns många att välja på.

Grekland

Vår rundresa Antikens underverk knyter samman de antika världsarven med det moderna Grekland. Här besöker vi Akropolis och världsarven på Peloponnesos genom natursköna omgivningar – ett måste för dig som vill få en djup inblick i det klassiska Grekland.

Kalender - Europa

Rundresa Avresor från 2018 Reslängd  
En resa i illyrien Stockholm 5/6, 4/9 8 dagar  
Kalabriens hjärta och själ Stockholm, Göteborg 15/5, 4/9, 18/9 8 dagar  
Antikens Underverk Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 10/5, 13/9, 4/10 7 dagar  

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Sydamerika

Argentina/Brasilien

De två största länderna i Sydamerika, Argentina och Brasilien, erbjuder en variation av sällan skådat slag. Från det arktiska klimatet i södra Argentina till de tropiska regnskogarna i Brasilien och Andernas mäktiga bergsmassiv till Pampas gräsbevuxna slätter. Ett naturens underverk är gemensamt för länderna med vattenfallen i Iguazú och kärleken till musik och dans.

Avresor Sydamerika

Rundresa Avresor från 2018 Reslängd
Från tango till samba Stockholm, Göteborg, 
Köpenhamn
Fullbokad 15 dagar

Vi reserverar oss för ändringar samt att valda datum kan vara fullbokade.

Dela nuvarande URL via E-mail