Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
 • Marmariskusten

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Kreta.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell på Kreta.
Se våra hotell här >

Marmariskusten

Res med charter till Marmaris och Içmeler och möt Turkiet från sin allra vackraste sida. Här bor du vid Egeiska havet med azurblå vatten, en fantastisk skärgård och samtidigt med ett kuperat, grönt och frodigt landskap. Marmaris är den livfulla hamnstaden som lockar med såväl sol och bad som ett stort nöjesutbud. Lugnare grannorten Içmeler är en familjevänlig och stillsam ort med en vacker och grovkornig sandstrand. Visste du att Turkiet dessutom är ett av sommarens mest prisvärda resmål? Här får du mer för pengarna under semestern – res till Marmariskusten idag!

Turkiets vackraste kust


Längs Egeiska havets kust, i vackra Marmarisbukten, ligger resmålen Marmaris och Içmeler sida vid sida. Marmaris är den större av syskonorterna och längs stranden kan du promenera mellan orterna. Marmaris lockar årligen mängder av besökare, såväl inhemsk som internationell, med sköna bad längs vackra grovkorniga sandstränder, en charmig marina och en trevlig stad med ett tilltalande folkliv. I marinan trängs klassiska gulet-båtar med lyxiga segelbåtar och när solen sänker sig ner för kvällen blir folkmyllret mer intensivt. Marmaris är ingen storstad men här finns allt du kan önska dig av shopping, restauranger, kaféer och barer. Utbudet av mat och dryck är stort och här ryms allt från enklaste snabbmat till väsentligt mer eleganta anrättningar. Den gamla stadsdelen, med medeltidsborgen ständigt vakande över sig, lockar till egna upptäcktsfärder liksom basarområdet för den som önskar prova prutlyckan. Marmaris har också ett erkänt bra nöjesliv, i såväl gamla stan som på bargatan. 

Lugnt och behagligt i Içmeler

 
Systerorten Içmeler har ett lugnare tempo än Marmaris och passar förträffligt bra för barnfamiljer. Här finns en strandpromenad, en populär långgrund, grovkornig sandstrand och givetvis också ett trevligt utbud av restauranger, barer och kaféer. Nöjeslivet är mer begränsat och de som önskar nattsudd beger sig med fördel till grannorten. Avståndet till Marmaris är cirka sju kilometer och många väljer att gå längs med den fina strandpromenaden mellan orterna. Içmeler är vackert omgivet av gröna, frodiga kullar och i närområdet finns det mängder av mysiga badvikar som uppmanar till båtutflykter. Det som främst lockar besökare till Içmeler är den behagliga atmosfären, de fina stränderna, de gröna, kuperade omgivningarna – alltihop bildskönt inramat av den fantastiskt vackra skärgården. 

På upptäcktsfärd längs Marmariskusten


Ett berömt och populärt utflyktsmål är den vackra hamnstaden Dalyan. Här finns bland annat den härliga Sköldpaddsstranden som många anser är en av Turkiets bästa. Passa även på att göra en båttur i Gökovabukten med Medelhavets kanske klaraste vatten, tillbringa en fartfylld dag i vattenlandet Marmaris Aquapark eller ta in mäktig historia i romerska ruinstaden Efesos. På Marmariskusten finns något som passar alla! 

Välkommen till Marmaris och Içmeler!

Resor till Marmariskusten

 • Marmaris

  Stad och strand i skön förening med ett brett utbud att erbjuda

 • Içmeler

  Lugn och familjevänlig semesterort

Hitta din resa till Marmariskusten

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 3
 • 4
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 14
 • 15