Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Koh Lanta

Om Koh Lanta

Om du vill uppleva fantastiska vita sandstränder omgärdade av tropisk natur och otroliga klippformationer i kalksten är Koh Lanta det självklara valet för dig. Koh Lanta är känt som en av Thailands vackraste öar och har under flera år lockat resenärer med sin storslagna och unika natur. Koh Lantas kustlinje bjuder dessutom på en mängd otroliga stränder – alla med sin egen inbjudande charm, atmosfär och karaktär. Några av Thailands allra finaste stränder går att hitta på Koh Lanta vilket gör den grönskande ön till varje stranddyrkares paradis.

På Koh Lanta föregår allt i ett avslappnat och harmoniskt tempo. Atmosfären här är unik i sitt slag och kanske beror det på att ön är en av de platser i Thailand som fortsatt är relativt välbevarad och oexploaterad. Här är det fortsatt den majestätiska naturen som är central och vackra stränder, tropisk natur och gemytliga små landsbyar samsas om ytan på ön.

För den som söker fridfullhet och avkoppling finns det en mängd stränder att slå sig till ro på längs med kusten. Är du dock på jakt efter en plats där tid och rum nästintill försvinner och allt som existerar är där och då – då är det den sydliga delen av ön som du ska ta dig till. Väl i de södra delarna av Koh Lanta kommer du att välkomnas av en rad små älskvärda stränder som omges helt av vacker färggrann natur och grönskande djungel. Här kan du också hitta en lång, men inte allt för utmanande vandringstur som leder dig upp till det spektakulära vattenfallet vid Klong Jark Strand. Att ta sig ner till södra Koh Lanta kräver en liten färd, men det är mödan värt.

Vill du se mer av Koh Lanta ska du ta dig till östkusten och besöka den charmerande orten Sri Raya även känt som Koh Lanta Old Town. Orten är den allra äldsta på ön och anses vara Koh Lantas första centrum vilket gör orten rik på historia och thailändsk kultur. Här i Sri Raya bor det thailändska sjöfolket i små hus uppbyggt på pålar. Väl här är den en spännande upplevelse att ta sig omkring bland husen och vid ditt besök bör du dessutom passa på att äta på någon av de härliga små restaurangerna som går att hitta. Det utlovas äkta god thailändsk mat till en billig peng.

När du är på Koh Lanta kan du också ta tillfället i akt och besöka någon av de många andra närliggande öarna. De kända Phi Phi-öarna ligger exempelvis enbart en 30 minuters båttur från Koh Lanta. Du kan också passa på att ta en tur till Koh Ngai-öarna – ett besök du inte kommer att ångra. Om du vill uppleva någon av Koh Lantas alla grannöar på det mest autentiska sättet är den karaktäristika logtailbåten det rätta valet.  


Stränder
Klong Dao

Klong Dao Stranden är den mest populära familjestranden på Koh Lanta. Här kan du njuta av avkopplande dagar och när hungern infaller finns flera restauranger att välja mellan. Stranden här är stor, bred och alldeles underbar. Vid Klong Dao Stranden finns dessutom flera av öns hotell samlade vilket gör att du inte har en lång väg att färdas när du ska tillbaka till hotellet om eftermiddagen.

Long Beach

Long Beach är även känt som Phra Ae och är den näst största stranden på Koh Lanta och dessutom en av öns allra mest populära. Här möts du av en mjuk och fin strand som sträcker sig hela 4 kilometer vilket gör att det inte känns trångt på Long Beach trots dess popularitet och mängd besökare. Den långa strandremsan gör sig perfekt för härliga promenader. Väl här finns även flera små restauranger och barer. Vår rekommendation är att äta en bit mat på restaurangen Funky Fish.

Kling Nin
Kling Nin är en liten landsort belägen mitt på Koh Lanta Yai. Stranden här sträcker sig flera kilometer och har en mycket lugn och harmonisk atmosfär. Runt om på stranden och närområdet finns flera trevliga barer, lokala restauranger och ett fåtal supermarkets. Det är även här du finner de kända Bai Toey träden.

Kantiang
Här behövs ingen vidare beskrivning mer än att framföra att det utan tvekan är den bästa stranden på Koh Lanta – alla kategorier.

Upplevelser
För de som inte önskar att tillbringa hela sin semester på stranden finns det en mängd olika upptäckter att göra på Koh Lanta. Utforska exempelvis den gamla vackra byn i Koh Lanta där sjöfolket finns bosatta, lär dig konsten att yoga eller gå på vandringstur längs de vackra stigarna i Koh Lantas Nationalpark. Den som verkligen vill ha en fysisk utmaning kan ta tillfället i akt och lära sig kampsporten Muay Thai eller nöja sig med att åtminstone se en kamsportsmatch på en av fitnesscentrumen. Det är också möjligt att lära sig mer om den thailändska kokkonsten eller åka på utflykt med de lokala fiskebåtarna. Ytterligare en oförglömlig upplevelse är att åka på en kryssning i solnedgången och avnjuta vackra omgivningar, god mat och solnedgången ute på böljan den blå.

Reseledarservice
När ni reser med Solresor till Koh Lanta välkomnas ni av dansktalande reseledare från vårt danska systerbolag Bravo Tours. De bor och lever i Krabi, men ni kan alltid komma i kontakt med dem på deras servicetelefon 24 timmar och dygnet om ni har frågor eller är behov av hjälp

Transfer
Det är möjligt att köpa till transfer till och från hotellet.

Beställ er resa i god tid

Solresor flyger med några av världens bästa flygbolag till våra mer exotiska resmål. Till Koh Lanta flyger vi med Norwegian Airlines som flyger direkt från Köpenhamns flygplast till Krabi. Då många flygbolag som trafikerar asiatiska resmål väljer att stänga ner försäljningen av flygstolar en månad före avresa, ber vi er att boka er resa till Thailand i god tid. 

Säkerhetsdeposition
Många hotell i Thailand tar ut en säkerhetsdeposition i samband med incheckningen. Hotellen föredrar att du använder ditt kredit-eller kontokort. Summan kan variera från hotell till hotell och ligger oftast mellan 1000 till 2000 kr. Deposition återbetalas i samband med utcheckning från hotellet. Då återbetalningen av er deposition sker via lokala banker kan det ta mellan 4-6 veckor innan beloppet återigen blir tillgängligt på ditt aktuella kort. Betalar ni kontant återges depositionen vid er utcheckning.

Fakta om Koh Lanta
Koh Lanta ligger i Andamanerhavet söder om semesterprovinsen Krabi. Den bästa perioden att besöka Koh Lanta är i högsäsongen som sträcker sig från november till mitten av april. Under den här tiden är temperaturen härligt varm, himlen är klar och luften mer frisk. Mängden regn under den här tidperioden är dessutom mycket liten vilket gör att det är en perfekt reseperiod för den som främst vill sola, bada och spendera dagarna på någon av Koh Lantas stränder.

Kombinera flera resmål 

Dela nuvarande URL via E-mail