Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Mijas

Mijas är en riktig juvel på den spanska kusten Costa del Sol. Den världsberömda vita byn har flera gånger vunnit pris för sin unikt vackra och vita arkitektur.


Vitt och tyst

När du anländer till Mijas kommer du snart att upptäcka hur vacker, lugn och vitmålad byn är. Byn har smala vindlande gator och det är nästan helt bilfritt, endast de med tillstånd får köra in i den gamla delen av staden. Om du inte vill promenera omkring kan du med fördel ta en åsnetaxi eller hästskjuts. Just åsnorna har gjort Mijas berömt världen runt. Här hittar du fina affärer som säljer handmålad keramik.


Magnifik utsikt

Det speciella med Mijas är läget och utsikten som är helt överväldigande. Byns relativt höga läge erbjuder de bästa förutsättningarna för en fantastisk utsikt över bergen, den vackra naturen och havet. Byn ligger 428 meter över havet och härifrån får du en underbar utsikt över kusten. Vid klart väder kan du se över till Afrika och Gibraltars välkända klippa. Under dagen kommer många turister till Mijas eftersom det är ett populärt utflyktsmål men på kvällen är de borta igen.


Costa del Sols många upplevelser

Mijas är en upplevelse i sig själv men skapar också många möjligheter för dig som vill se mer av den spanska solkusten. Att hyra bil är något vi verkligen kan rekommendera. Det är enkelt att ta sig runt med bil och upptäcka vad södra Spanien erbjuder. Njut av livet längs kusten, upptäck städerna Malaga och Sevilla eller ta en tur till det imponerande arabiska palatset, Alhambra. Mijas ligger cirka åtta kilometer från Fuengirola och bussar går flera gånger om dagen till Fuengirolas busstation. Därifrån kan du även ta lokaltåget och besöka flera orter som till exempel Benalmadena eller Torremolinos, Malaga, Marbella, Ronda och Gibraltar.


Transfer

Det tar ungefär 25 minuters bilresa från flygplatsen i Malaga till det första hotellet i Mijas.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail