Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Islantilla

Karta

Islantilla

Res med charter till badorten Islantilla på Costa de la Luz i Spanien. Här bor du på högklassiga hotell med bästa tänkbara läge nära stranden. Badsäsongen sträcker sig från april till oktober och de flesta av årets dagar skiner solen. Om du tröttnar på sol och bad, finns flera intressanta utflyktsmål, både i Andalusien och i grannlandet Portugal. 

Långsträckt sandstrand

Islantilla ligger vid havet, två mil från Spaniens gräns mot Portugal. Detta är en modern badort som byggts upp längs en flera kilometer lång och fin sandstrand. Här kretsar den huvudsakliga aktiviteten kring havet, stranden och den långa strandpromenaden som sträcker sig 2,5 km bort till den genuina fiskebyn La Antilla.

Moderna hotell med hög komfort
De flesta hotell i Islantilla har byggts under 1990- eller 2000-talet, vilket ger ett modernt och många gånger högklassigt boende. Hotellen ligger oftast i direkt anslutning till den breda sandstranden, så att du bara behöver korsa den vackra strandpromenaden för att ta ett dopp i havet. Det går alltså utmärkt att kombinera poolhäng med bad i Atlantens vågor. 

Spela golf på semestern
Mitt i byn ligger Golf Islantilla, en fin bana med 27 hål. Om du framför allt vill spela golf på semestern, ska du boka Solresors greenfeepaket med boende på Hotel Islantilla Golf Resort. Då bor du på ett högklassigt hotell i direkt anslutning till banan och har ett antal greenfees inkluderade i resans pris.

Utflykt till Sevilla
Costa de la Luz bjuder på många intressanta utflyktsmöjligheter. Till den romantiska staden Sevilla, tar du dig på ca 1,5 timmes bil- eller bussresa. Sevilla är en storstad (Spaniens fjärde största!) med en bevarad äldre stadskärna, en gigantisk katedral, klocktornet La Giralda och det arabiska fortet Alcázar. Här finns också ett stort utbud av klassiska andalusiska tapasbarer och sofistikerad shopping längs eleganta Calle Sierpes.

Upptäck Andalusien och Algarve med hyrbil
Costa de la Luz lämpar sig väl för dig som vill resa runt i hyrbil på egen hand. Vägnätet är bra och på någon timme tar du dig till Andalusiens s.k. vita byar, provinshuvudstaden Huelva eller till Sevilla. Läget lämpar sig även för dagsutflykter till grannlandet Portugal och någon av Algarves fina badorter.

Dela nuvarande URL via E-mail