Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Isla Cristina

Karta

Isla Cristina

 

Res med charter till Isla Cristina, en fiskeby och semesterort på Costa de la Luz i södra Spanien. Här skiner solen nästan jämt och ofta är det högsommarvarmt redan i maj. Byns långsträckta sandstrand kantas av mjukt böljande sanddyner. I stadens lilla centrum råder andalusisk småstadsatmosfär och här har ingen bråttom.

Genuin fiskeby

Isla Cristina ligger intill en naturlig kanal av havsvatten som gjort platsen lämplig som fiskehamn. Någon kilometer längre ner mot havet breder den långsträckta stranden ut sig och här ligger de flesta av stadens semesterhotell, som inte är så många till antalet. Inne i byn finner du trånga gränder och små torg som kantas av uteserveringar och här känns atmosfären mycket spansk.

Utflykt till Sevilla
Costa de la Luz bjuder på många intressanta utflyktsmöjligheter. Till den romantiska staden Sevilla tar du dig på ca 1,5 timmes bil- eller bussresa. Sevilla är Spaniens fjärde största stad och har en välbevarad äldre stadskärna, en stor katedral, klocktornet La Giralda och det arabiska fortet Alcázar. Här finns också ett stort utbud av klassiska andalusiska tapasbarer och sofistikerad shopping längs eleganta Calle Sierpes.

Andalusien och Algarve med hyrbil
Costa de la Luz lämpar sig väl för dig som vill resa runt i hyrbil på egen hand. Vägnätet är bra och på någon timme tar du dig till några av bergstrakternas vita byar, provinshuvudstaden Huelva eller till Sevilla. Läget är också utmärkt för dagsutflykter till grannlandet Portugal och någon av Algarves fina badorter.

Dela nuvarande URL via E-mail