Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Cartaya

Res med charter till Cartaya på Costa de la Luz, beläget på den spanska Atlantkusten. Här möts du av långsträckta sandstränder och bra hotell - både för golfälskare och familjer som vill ha en extra rolig semester. På en dryg timmes bil- eller bussresa når du dessutom romantiska Sevilla eller Algarvekusten i grannlandet Portugal.

Cartaya är en region som ligger i Costa de la Luz, där bland annat floden Piedras flyter fram och mysiga badorten El Rompido är belägen. I El Rompido, som också är en fiskeby, finns restauranger med bland annat goda fiskrätter och tapas, möjlighet till shopping i centret El Faro samt ett trevligt torg med uteserveringar och en fin vitkalkad kyrka.

Stränder och golf i Cartaya
I Cartaya får du sol, bad och sköna dagar på den kilometerlånga gyllene sandstranden i El Rompido. Stranden skyddas dessutom från det öppna havet av en landtunga, som sträcker sig framför kusten och floden Piedras mynning. Fler stränder i området är bland annat Playa de San Miguel och Playa de Nuevo Portil. I Cartaya, och på Costa de la Luz, finns också fantastiska möjligheter att spela golf, med flera bra banor i vackra miljöer – bland annat på Golf El Rompido och Golf Nuevo Portil.

Utflykt till Sevilla

På en resa till Costa de la Luz och Cartaya finns många olika utflyktsmöjligheter. Till den romantiska staden Sevilla tar du dig på ca 1,5 timmes bil- eller bussresa. Sevilla är Spaniens fjärde största stad och har en välbevarad äldre stadskärna, en stor katedral, klocktornet La Giralda och det arabiska fortet Alcázar. Här finns också ett stort utbud av klassiska andalusiska tapasbarer och sofistikerad shopping längs eleganta Calle Sierpes.

Andalusien och Algarve med hyrbil
Costa de la Luz lämpar sig väl för dig som vill resa runt i hyrbil på egen hand. Vägnätet är bra och på någon timme tar du dig, förutom till Sevilla, till några av bergstrakternas vita byar och provinshuvudstaden Huelva. Läget är också utmärkt för dagsutflykter till grannlandet Portugal och någon av Algarves fina badorter.

Hotell i Cartaya och El Rompido
Ta en titt på våra trevliga hotell i Cartaya, i närheten av El Rompido, och boka din resa redan idag!

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail