Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
Premium Azorerna

Premium Azorerna

4
Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 9699 kr
Se alla avgångar

Följ med på en spännande resa och upptäck Azorernas skönhet och kultur!
Ögruppen, mitt ute i Atlanten, består av nio magiskt vackra vulkanöar som fram till portugisernas upptäckt 1427 var obebodda. På vår skräddarsydda Premium-resa utforskar vi huvudön São Miguel som rymmer en skattkammare av sevärdheter. Under en vecka kommer du att få uppleva huvudstaden Ponta Delgadas charm och få tillfället att prova dig fram i det välsmakande azoriska köket. En av resans höjdpunkter är utflykten till Furnas, där den vulkaniska aktiviteten ständigt är närvarande i form av ångande fumaroler och naturliga källor med varmt, järnrikt vatten. Området omges av tropisk grönska och du gör ett guidat besök i den romantiska botaniska trädgården, Terra Nostra. Här ges det möjlighet till bad i "ungdomens källa" med 30-gradigt vatten!Den stora öturen tar dig till São Miguels östra del, även kallad "Edens lustgård". Här reser du igenom ett böljande landskap med grönskande kullar, vackra utsiktsplatser och stor blomsterprakt. Här gör du också ett besök på Europas enda teplantage. Du bor hela veckan på förstklassiga Hotel Marina Atlântico som ligger i direkt anslutning till Ponta Delgadas livliga marina. Dubbelrummen har modern inredning och balkong med havsutsikt.

Exempel på vad du upplever under Premium Azorerna
• Mysig stadspromenad i Ponta Delgada med kulinariska upplevelser
• Besök vid Europas enda teplantage
• Storslagen natur med fantastisk böljande grönska och vackra vattenfall
• Bad i varma källor - vi besöker ”ungdomens källa” i ett vulkaniskt och aktivt landskap
• Azoriska traditioner – besök i lokala småbyar och hästgård med tillhörande show

Vår svensktalande guide är med på utflykterna. 

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Avresor från
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Flyg tur och retur
 • Sju nätter i dubbelrum på fyrstjärniga Hotel Marina Atlântico
 • Frukost sju dagar och middag fyra kvällar inklusive dryck
 • Välkomstmiddag inklusive en dryck (vatten, öl eller halv flaska vin)
 • Utflykt: Stadspromenad i Ponta Delgada inklusive spännande smakprov av det azoriska köket. Halvdagsutflykt.
 • Utflykt: Stora öturen på São Miguel – besök i tefabrik och i det grönskande paradiset Nordest. Heldagsutflykt inklusive lunch.
 • Utflykt: Furnasdalen och Terra Nostraparken – bad i varma källor och naturupplevelser. Heldagsutflykt inklusive lunch och dryck
 • Kvällsarrangemang: Fonduemiddag och hästshow på lantgården Pico da Cruz.
 • Transport under utflykterna
 • Svensktalande guide och engelsktalande lokalguide
Se hela listan här

Priser

 • Antal resenärer

Välkomstmiddag

Vi inleder vår spännande vecka på Azorerna med en välkomstmiddag en dag eller annan. Vi träffas i en trevlig restaurang och njuter av en god middag med lokala smaker. Till middagen ingår en öl, vatten eller en halv flaska vin. Här får vi lära känna varandra under och de kommande veckans upplevelser diskuteras innan vi återvänder till hotellet. En spännande vecka ligger framför oss. Välkommen till Azorerna!

Utflykt - Stadspromenad i Ponta Delgada

Utflykt - Stadspromenad i Ponta Delgada

Dagen viger vi åt att upptäcka São Miguels vackra huvudstad Ponta Delgada till fots. Under cirka tre och en halvtimmes promenad får du bekanta dig med stadens kultur- och uteliv. I Ponta Delgada möts det gamla med det nya i en spännande blandning, från den moderna marinan till de gamla 1500-tals kyrkorna med sina utsmyckade fasader. Promenaden avslutas vid marknadsplatsen där du kan handla frukt, grönsaker och blommor.

Efter promenaden får du lära känna den azoriska matkulturen i kombination med dess spännande historia. Vad har till exempel lupinfrön, blodkorv och marmelad gemensamt? Under en och en halv timme får du prova ett urval av öns lokala drycker och specialiteter, bland dem ost, korv och taggmakrill. Ett väldigt enkelt sätt att komma i kontakt med den lokala mat- och dryckeskulturen, innan du själv beger dig ut på äventyr i den azoriska gastronomin.

Utflykt - Den stora öturen

Under den här utflykten kommer vi att utforska São Miguels vackra natur och det lokala livet. Första stoppet blir en av de två tefabriker som finns kvar i Europa. Chá Gorreana är Europas äldsta teplantage och grundades 1883. Här hittar du grönt, svart och canto te. Vi fortsätter sedan mot Pico do Ferros som ligger vid Furnas. Mäktiga och grönskade vyer möter oss när vi spanar ut över Furnas by och sjö. Färden går sedan mot den södra kusten och vi stannar för lunch i byn Provoacão. Hit kom de första bosättarna på 1400-talet och byn är en av de stora fyra kratrarna. Efter lunch fortsätter vi österut mot det grönskande distriktet Nordeste som kallas för den tionde azoriska ön på grund av sitt isolerade läge. Det är bara att imponeras av hur storslagen naturen är med sin rika grönska och blomstrande sluttningar. För många är Nordeste utflyktens höjdpunkt! Sakta men säkert börjar vi röra oss norrut och återvända till vårt hotell för en trevlig middag.

Utflykt - Furnas och Terra Nostraparken

Utflykt - Furnas och Terra Nostraparken

Få platser kan mäta sig med Azorernas dramatiska landskap och idag går turen mot Furnas, där den vulkaniska aktiviteten är påtaglig. I själva kratern syns varma källor och mullrande fumaroler, så kallade "caldeiras". Det vulkaniska landskapet för tankarna till ett tropiskt Island, med andra ord - en grönskande karghet. På stranden vid kratersjön förbereds dagens lunch ”Cozido” – en gryta tillagad i ett hål i den heta vulkaniska marken! Lunchen serveras inne i Furnas by.  Vi beger oss sedan mot São Miguels vackraste park Terra Nostra. Här har du möjlighet att bada i de varma källorna som kallas ”ungdomens källa”. Vattnet är väldigt järnrika och cirka 35 till 40 grader varmt – en ren njutning för själen! Efter vårt uppfriskande bad går vi en guidad rundtur i parken och beger oss sedan tillbaka till vårt hotell.

Utflykt - middag och hästshow

Mot kvällen beger vi oss till byn Pico da Pedra och lantgården Pico da Cruz. Här kommer du på besök hos en azorisk familj och deras hästgård som ligger i natursköna omgivningar på öns norra sida. Familjen tar emot oss med en välkomstdryck och visar oss runt på gården. På gården föder familjen upp Lustianohästar – namnet betyder Portugal på latin.  Du serveras en välsmakande fonduemiddag med flera lokala produkter som tillbehör. Från familjens veranda tar du del av hästshowen där gårdens Lusitanohingstar innehar huvudrollerna. Vi kommer att bjudas på en spektakulär show medan skymningen faller.

Boende - Hotel Marina Atlântico

 • Gratis WiFi
 • Luftkond.
 • Pool
 • Restaurang

Bo med havsutsikt alldeles intill stadens marina!

Hotel Marina Atlântico är perfekt beläget längs hamnavenyn endast 50 meter från havet. Här erbjuds ett bekvämt boende i luftkonditionerade dubbelrum med fint badrum och vacker möblerad balkong med teakgolv. Samtliga balkonger har utsikt över havet, hamnpromenaden, segelbåtshamnen och det fina friluftsbadet.

Restaurang
Frukost är inkluderad i priset och uppgradering till halvpension är möjligt (ej för gäster som bokat Premium Azorerna) Måltiderna serveras i hotellets trevliga restaurang Escuna med fokus på rätter från det portugisiska köket. I hotellbaren kan du avnjuta svalkande och uppfriskande drycker.

Aktiviteter
I hotellets hälsocentrum erbjuds bad i uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, bastu och turkiskt bad. En imponerande brokonstruktion över hamnavenyn sammanbinder hotellet med marinan och hamnpromenaden. Under sommarmånaderna erbjuds bassängbad på det fina allmänna friluftsbadet mot en liten avgift. Marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika och här finns det gott om nya och trevliga restauranger och affärer.

Rummen
Du bor i fräscha, moderna och luftkonditionerade dubbelrum med satellit-TV, WiFi, minibar, kassafack, hårtork, badrum och möblerad balkong. Havsutsikt kan bokas som tillval. 

Om hotellet
Antal rum 185
Avstånd till centrum 0 m Ponta Delgada
Avstånd till lokalt centrum 0 m
Avstånd till strand 4 km
Bar Ja
Barnpool Nej
Byggår 2004
Byte av handduk, per vecka 7
Byte av lakan, per vecka 2
Fitnesscenter / Gym Ja
Havsbad 50 m
Hiss Ja
Hårtork Ja
Hälsocentrum & Spa Ja
Inomhusbassäng Ja
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja
Kylskåp Nej
Luftkonditionering Ja
Minibar Mot avgift
Parkering Ja
Poolhanddukar Ja
Restaurang Ja
Roomservice Ja
Städning, per vecka 7
Tv i rum / lägenhet Ja
Tvättmöjligheter Mot avgift
WiFi Gratis
Våningar 7

Rumstyper
Dubbelrum för upp till två personer med balkong 
Dubbelrum för upp till två personer med balkong och havsutsikt

Mat och dryck
Frukost och halvpension
Halvpension (gäller ej för bokning av Premium Azorerna)
Frukost- och middagsbuffé i restaurangen. Dryck ingår ej vid middag. 

Övrigt
Hotellet har inomhuspool. Utomhuspoolen tvärs över gatan drivs i kommunal regi och är öppen under sommaren. Inträde kostar ca € 3/dag.

Dela nuvarande URL via E-mail