Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf

Premium - Santo Cristo-festival på Azorerna

4

Azorernas största folkfest med unika upplevelser 

Följ med till Azorerna
under en helt speciell period – nämligen veckan då årets största folkfest firas i Ponta Delgada! Santo Cristo-festivalen är den äldsta och viktigaste festivalen på Azorerna och 2019 firas den för 319:e gången på huvudön Sao Miguel.

Vi är
naturligtvis med och firar den gamla folkfesten och under veckan får du möjlighet att delta när festivalen skjuts igång och väcker staden till liv med musik och sång. De blomsterklädda gatorna kantas av människor som vill beskåda tillställningen och det anordnas marknader i staden. Under kvällen lyses staden upp av tusentals tända ljus.

Azorerna är känt för att erbjuda semester- och naturupplevelser i världsklass. Här väntar ett överflöd av vackra intryck och naturscener utöver det vanliga.
Upplev naturen på nära håll när vi åker ut på en spännande ö-tur då vi bland annat besöker de vackra Tvillingsjöarna. 

 

Resans höjdpunkter
 • Utflykt: Stadspromenad i Ponta Delgada inklusive spännande smakprov av det azoriska köket.
 • Utflykt: Ötur med besök vid Tvillingsjöarna
 • Gruppmiddag på lokal restaurang
 • Upplev Santo Cristo-festivalen
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst till Azorerna
Ankomst till Azorerna

Ankomst till Azorerna
Vi landar på magiska Azorerna och har en hel vecka med spännande upplevelser att se fram emot. 

Dag 2
Stadspromenad och smakprov på Azorerna
Stadspromenad och smakprov på Azorerna

Stadspromenad och smakprov på Azorerna
Idag startar vi semestern med att lära känna öns huvudstad - Ponta Delgada. Staden ligger vackert beläget vid en bukt och det bästa sättet att uppleva den är till fots. Vi besöker bland annat två av stadens vackra kyrkor varav den ena är Santo Cristo-kyrkan som är högst aktuell under denna vecka. Vi gör även ett stopp i den östliga delen av staden - vid frukt- och grönskasmarknaden. 
Medan vi går längs de smala gatorna dekorerade med blommor får vi lära oss mer om vad som format Ponta Delgada genom tiderna. Vi får även möjlighet att lära känna öns matkultur när vi får smaka på azoriska specialiteter som fisk- och kötträtter, lokal öl, vin och läsk samt lokalproducerad ost. Eftermiddagen är fri att spendera som du vill. 

Idag kan det vara bra att ha med sig: Kamera, en extra tröja, vatten, snacks, bra skor att gå i.

Dag 3
När ljusen tänds och festen startar
När ljusen tänds och festen startar

När ljusen tänds och festen startar
Dagen är fri att spendera som du vill. Kanske vill du njuta vid hotellets pool, upptäcka mer av staden eller gå till det närliggande shoppingcentret?
När kvällen kommer möts vi upp på en trevlig restaurang för att avnjuta en god lokal middag innan folkfesten börjar senare på kvällen. När mörkret faller på runt kl. 21.00 tänds staden upp av tusentals ljus och kyrkor och viktiga monument smyckas ut. Bara Santo Cristo-kyrkan lyses upp av ca 165.000 lampor. Officielt börjar festivalen efter den sista gudstjänsten (vespere) kl. 18.00, men när ljusen tänds börjar det på riktigt. Små marknadsstånd öppnar upp och det är ofta en konsert vid torget utanför kyrkan. 

Till middagen ingår en öl, vatten eller en halv flaska vin. 

Dag 4
Möjlighet för val- och delfinsafari
Möjlighet för val- och delfinsafari

Möjlighet för val- och delfinsafari
För många lokalbor börjar denna dag med en morgonmässa i Santo Cristo-kyrkan. Ta gärna en tur in till torget för att uppleva den lokala traditionen. Resten av dagen fortsätter firandet med koncerter framför kyrkan och avslutas vid 23.00 med fyrverkerier. 

Idag finns det möjlighet att tillbringa eftermiddagen på havet för att se delfiner och valar i sin naturliga miljö (utflykten ingår inte). I havet runt Saõ Miguel lever många av världens valarter samt 8 av världens 12 delfinarter. Följ med på ett oförglömligt äventyr och  upplev havets mest imponerande djur! Delfinerna håller sig ofta i stora flockar med huntratals individer i varje och havet fullkomligt kokar när de simmar längs med båten. Känslan när en gigantisk val befinner sig nära går inte att beskriva med ord - det måste helt enkelt upplevas. 
Självklart råder ingen över naturens lagar och det är ingen garanti för att se djuren, men chansen är mycket stor. 


Dag 5
Santo Cristo-festivalens höjdpunkt
Santo Cristo-festivalens höjdpunkt

Santo Cristo-festivalens höjdpunkt
Njut av en heldag i Ponta Delgada tillsammans med lokalbefolkningen! Idag är det nämligen festivalens höjdpunkt. Redan under natten till söndagen börjar förberedelserna inför paraden då Santo Cristo-monumentet bärs från Santo Cristo-kyrkan till São José. Massor av människor står i kö för att komma in i kyrkan och se monumentet. Vid femtiden på morgonen börjar den första morgonmässan och vid kl 06.00 startar fyrverkerierna för att väcka befolkningen. Omkring kl. 10.00 är det mässa på torget Camp São Fransisco då monumentet förs ut ur kyrkan. 

Hela förmiddagen blir staden pyntad med blommor i alla regnbågens färger och hela ön samlas för att fira högtiden tillsammans. Under dagen bärs Santo Cristo-monumentet runt i staden och cermonin varar under flera timmar. 


Dag 6
Ötur med besök vid Tvillingsjöarna
Ötur med besök vid Tvillingsjöarna

Ötur med besök vid Tvillingsjöarna
Efter den festliga gårdagen ger vi oss nu ut på utflykt för att uppleva Azorernas fantastiska natur. Vi sätter kurs mot Sete Cidades, även kallat Tvillingsjöarna, där vi utan tvivel får uppleva en av öns absoluta höjdpunkter. Vi besöker utkiksplatsen Vista do Rei som bjuder på panoramautsikt över den imponerade vulkankratern. Vägen upp till Vista do Rei är frodig och bjuder på flera magiska vyer. Efter en fika i Sete Cidades-byn kör vi sedan vidare mot havet för att beskåda utsikten över klosterklipporna utanför den nordvästliga kusten.
Under dagen gör vi dessutom ett stopp i byn Fajã de Baxio där vi besöker en av öns berömda annanasplantage och får höra om den komplicerade odlingsmedtoden för den populära frukten. 

Idag är det bra att ta med sig: Kamera, en extra tröja, vatten, snacks och bra skor att gå i. 

Dag 7
På egen hand
På egen hand

På egen hand
Efter en spännande och upplevelserik vecka finns det idag möjlighet att uppleva ön på egen hand. Hyr en bil och kör ut på äventyr, besök en av öns stränder eller ta det lugnt på hotellet. Solresors reseledare har massor av tips på saker att se och göra!

Dag 8
Hemresa
Hemresa

Hemresa
Vi reser hem igen med bagaget fullt av spänande och helt unika upplevelser från en vecka vi aldrig glömmer. 

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flyg tur/retur till Azorerna
 • Inkvartering på Hotel Azoris Royal Garden
 • Frukost - 7 dagar
 • Utflykt - Ötur med besök vid Tvillingsjöarna
 • Gruppmiddag på lokal restaurang
 • Svenska reseledare

Hotel Azoris Royal Garden

 • Barnpool
 • Gratis WiFi
 • Luftkond.
 • Pool
 • Restaurang

Högklassigt hotell i Ponta Delgada med pool i trädgården!

Hotel Azoris Royal Garden är ett modernt fyrstjärnigt fullservicehotell med fina semesterfaciliteter beläget på gångavstånd från centrum. Här erbjuds ett förstklassigt boende i mycket fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med bl.a. badrum, satellit-TV, minibar och balkong/terrass.

På Hotel Azoris Royal Garden vetter huvuddelen av balkongerna in mot den stora japanska innergårdsträdgården. Med utsikt upp mot bergen ligger Hotel Azoris Royal Garden poolområde med stor bassäng, barnpool och pool-/snackbar. Förutsättningarna för bad och välbefinnande kompletteras med en vacker hälsoavdelning med uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, gym, bastu, turkiskt bad samt möjligheter till massage (avgift). Det finns även två tennisbanor.

På Hotel Azoris Royal Garden finns såväl trevlig bar som fin restaurang och från hotellets rymliga receptionslobby är det endast några hundra meter in till Ponta Delgadas centrum med ett stort utbud av restauranger, affärer och sevärdheter.

Om hotellet
Antal rum 193
Avstånd till centrum 500 m Ponta Delgada
Avstånd till lokalt centrum 300 m
Avstånd till strand 5 km
Bar Ja
Barnpool Ja
Bastu Ja
Byggår 2004
Byte av handduk, per vecka 7
Byte av lakan, per vecka 3
Fitnesscenter / Gym Ja
Hiss Ja
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja
Kylskåp Nej
Luftkonditionering Ja
Minibar Mot avgift
Pool Ja
Poolhanddukar Ja
Restaurang Ja
Städning, per vecka 7
Tennis Ja
Tv i rum / lägenhet Ja
WiFi Gratis
Våningar 4

Rumstyper:
Moderna dubbelrum med fräscht badrum, minibar, telefon, safetybox, satellit-TV och balkong/terrass. 2 ordinarie bäddar samt 1 extrabädd för barn.

Tillval:
Enkelrum, halvpension.

Övrigt:
*Poolhanddukar för användning vid hotellets pool erbjuds kostnadsfritt för hotellets gäster. Handdukar för användning utanför hotellområdet kan hyras mot avgift.

Hotellets parkeringsplats är mot avgift (cirka 6 €/dag).

Dela nuvarande URL via E-mail