Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf

Jubileumsresa Azorerna

4
Reslängd 7 Nätter
Pris per person 10999 kr
Se alla avgångar
Frånpris per person 10999 kr

Någon har sagt: "Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten." Efter en resa till vulkanögruppen Azorerna och huvudön São Miguel, kan man instämma i att ovanstående är alldeles riktigt. 

São Miguel är ön där något alltid blommar. Ön är ständigt klädd i vacker blomsterskrud som skiftar från ljusrosa till intensiv blålila. Landskapet på ön bjuder även på böljande gröna kullar, hisnande kraterformationer och varma källor. Öns största sevärdhet och mest avbildade plats är är tvillingsjöarna, där grönt möter blått, då himlen och skogen reflekteras i de två respektive sjöarna. 

På vår skräddarsydda Jubileumsresa får vi ta del av vulkanöns skattkammare av sevärdheter. Vi beger oss till Furnas där den vulkaniska aktiviteten ständigt är närvarande i form av ångande fumaroler och naturliga källor med varmt, järnrikt vatten. Vi tar oss även till Terra Nostra, öns romantiska botaniska trädgård. Här råder en tropisk grönska som mystiskt omsluter ”Ungdomens Källa” – det 30-gradiga badet beläget mitt i trädgården. Vi får givetvis också möjlighet att ta oss till ”Edens Lustgård” för att hänföras av öns färgsprakande blomsterprakt. Därtill besöker vi Europas enda teplantage och under en av kvällarna får vi avnjuta en kulinarisk middag framför en spektakulär hästshow. Under veckan besöker vi även huvudstaden Ponta Delgada, där vi får bekanta oss med stadens kultur- och uteliv. 1500-tals kyrkor med utsmyckade fasader, lyxyachter i den moderna marinan, trendiga restauranger och historiska sevärdheter samsas om utrymmet i den kullerstensbelagda huvudstaden. Vi provar oss också fram i det välsmakande azoriska köket och testar lokala drycker, specialiteter samt olika delikatesser. Under din jubileumsresa till Azorerna bor du på förstklassiga Hotel Marina Atlântico, som ligger i direkt anslutning till Ponta Delgadas marina. 

Solresor var först på plats
Solresors jungfruresa till Azorerna var år 2000. Solresor var då den första svenska charterarrangören på den portugisiska ögruppen. Idag, 18 år senare, finns destinationen fortfarande kvar i Solresors sortiment. Med dess berikade flora och fauna, storslagna landskap, välsmakande gastronomi och mängder av upplevelser, är det inte konstigt att Azorerna fortfarande är en starkt lysande stjärna och lockar tillbaka resenärer år efter år. 


En av de som satte sin fot på Azorerna år 2000 och förälskade sig i ön är Caroline. Caroline började arbeta för Solresor på Azorerna för 18 år sedan och idag är hon vår representant på ön. Caroline har tagit hand om Solresors gäster på Azorerna i en mängd olika yrkesroller. Hon har arbetat som guide, destinationschef och är numera Solresors agent på ön. Caroline har varit bosatt på Azorerna i flera år och under er jubileumsresa får ni gå på en trevlig jubileumsmiddag där Caroline är er värdinna!


Exempel på vad du upplever under Jubileumsresan till Azorerna 
• Mysig stadspromenad i Ponta Delgada med kulinariska upplevelser
• Besök vid Europas enda teplantage 
• Storslagen natur med fantastisk böljande grönska och vackra vattenfall
• Bad i varma källor - vi besöker ”ungdomens källa” i ett vulkaniskt och aktivt landskap
• Azoriska traditioner – besök i lokala småbyar och hästgård med tillhörande show

Vår svensktalande guide är med på utflykterna. 

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Avresor från
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Flyg tur och retur
 • Sju nätter i dubbelrum på fyrstjärniga Hotel Marina Atlântico
 • Frukost sju dagar och middag fyra kvällar inklusive dryck
 • Jubileumsmiddag med Caroline som värdinna inklusive en dryck (vatten, öl eller halv flaska vin)
 • Utflykt: Stadspromenad i Ponta Delgada inklusive spännande smakprov av det azoriska köket. Halvdagsutflykt.
 • Utflykt: Stora öturen på São Miguel – besök i tefabrik och i det grönskande paradiset Nordest. Heldagsutflykt inklusive lunch.
 • Utflykt: Furnasdalen och Terra Nostraparken – bad i varma källor och naturupplevelser. Heldagsutflykt inklusive lunch och dryck
 • Kvällsarrangemang: Fonduemiddag och hästshow på lantgården Pico da Cruz.
 • Transport under utflykterna
 • Svensktalande guide och engelsktalande lokalguide
Se hela listan här

Priser

 • Antal resenärer

Jubileumsmiddag

Under vår spännande vecka på Azorerna får vi äta en jubileumsmiddag tillsammans med Solresors representant Caroline. Caroline har jobbat på Azorerna ända sedan år 2000, då Solresor först arrangerade resor till ön. Caroline kan sitt Azorerna utan och innan, så ta tillfället i akt och fråga Caroline om hennes absoluta guldkorn på ön! Under jubileumsmiddagen träffas vi i en trevlig restaurang och njuter av en god middag med lokala smaker. Till middagen ingår en öl, vatten eller en halv flaska vin. Här får vi också möjlighet att lära känna varandra och de kommande veckans upplevelser diskuteras innan vi återvänder till hotellet. En spännande vecka ligger framför oss. Välkommen till Solresors jubileumsresa till Azorerna!

Utflykt - Stadspromenad i Ponta Delgada

Dagen viger vi åt att upptäcka São Miguels vackra huvudstad Ponta Delgada till fots. Under cirka tre och en halvtimmes promenad får du bekanta dig med stadens kultur- och uteliv. I Ponta Delgada möts det gamla med det nya i en spännande blandning, från den moderna marinan till de gamla 1500-tals kyrkorna med sina utsmyckade fasader. Promenaden avslutas vid marknadsplatsen där du kan handla frukt, grönsaker och blommor.

Efter promenaden får du lära känna den azoriska matkulturen i kombination med dess spännande historia. Vad har till exempel lupinfrön, blodkorv och marmelad gemensamt? Under en och en halv timme får du prova ett urval av öns lokala drycker och specialiteter, bland dem ost, korv och taggmakrill. Ett väldigt enkelt sätt att komma i kontakt med den lokala mat- och dryckeskulturen, innan du själv beger dig ut på äventyr i den azoriska gastronomin.

Utflykt - Den stora öturen

Under den här utflykten kommer vi att utforska São Miguels vackra natur och det lokala livet. Första stoppet blir en av de två tefabriker som finns kvar i Europa. Chá Gorreana är Europas äldsta teplantage och grundades 1883. Här hittar du grönt, svart och canto te. Vi fortsätter sedan mot Pico do Ferros som ligger vid Furnas. Mäktiga och grönskade vyer möter oss när vi spanar ut över Furnas by och sjö. Färden går sedan mot den södra kusten och vi stannar för lunch i byn Provoacão. Hit kom de första bosättarna på 1400-talet och byn är en av de stora fyra kratrarna. Efter lunch fortsätter vi österut mot det grönskande distriktet Nordeste som kallas för den tionde azoriska ön på grund av sitt isolerade läge. Det är bara att imponeras av hur storslagen naturen är med sin rika grönska och blomstrande sluttningar. För många är Nordeste utflyktens höjdpunkt! Sakta men säkert börjar vi röra oss norrut och återvända till vårt hotell för en trevlig middag.

Utflykt - Furnas och Terra Nostraparken

Få platser kan mäta sig med Azorernas dramatiska landskap och idag går turen mot Furnas, där den vulkaniska aktiviteten är påtaglig. I själva kratern syns varma källor och mullrande fumaroler, så kallade "caldeiras". Det vulkaniska landskapet för tankarna till ett tropiskt Island, med andra ord - en grönskande karghet. På stranden vid kratersjön förbereds dagens lunch ”Cozido” – en gryta tillagad i ett hål i den heta vulkaniska marken! Lunchen serveras inne i Furnas by.  Vi beger oss sedan mot São Miguels vackraste park Terra Nostra. Här har du möjlighet att bada i de varma källorna som kallas ”ungdomens källa”. Vattnet är väldigt järnrika och cirka 35 till 40 grader varmt – en ren njutning för själen! Efter vårt uppfriskande bad går vi en guidad rundtur i parken och beger oss sedan tillbaka till vårt hotell.

Utflykt - middag och hästshow

Mot kvällen beger vi oss till byn Pico da Pedra och lantgården Pico da Cruz. Här kommer du på besök hos en azorisk familj och deras hästgård som ligger i natursköna omgivningar på öns norra sida. Familjen tar emot oss med en välkomstdryck och visar oss runt på gården. På gården föder familjen upp Lustianohästar – namnet betyder Portugal på latin.  Du serveras en välsmakande fonduemiddag med flera lokala produkter som tillbehör. Från familjens veranda tar du del av hästshowen där gårdens Lusitanohingstar innehar huvudrollerna. Vi kommer att bjudas på en spektakulär show medan skymningen faller.

Boende - Hotel Marina Atlântico

 • Gratis WiFi
 • Luftkond.
 • Pool
 • Restaurang

Bo med havsutsikt alldeles intill stadens marina!

Hotel Marina Atlântico är perfekt beläget längs hamnavenyn endast 50 meter från havet. Här erbjuds ett bekvämt boende i luftkonditionerade dubbelrum med fint badrum och vacker möblerad balkong med teakgolv. Samtliga balkonger har utsikt över havet, hamnpromenaden, segelbåtshamnen och det fina friluftsbadet.

Restaurang
Frukost är inkluderad i priset och uppgradering till halvpension är möjligt (ej för gäster som bokat Premium Azorerna) Måltiderna serveras i hotellets trevliga restaurang Escuna med fokus på rätter från det portugisiska köket. I hotellbaren kan du avnjuta svalkande och uppfriskande drycker.

Aktiviteter
I hotellets hälsocentrum erbjuds bad i uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, bastu och turkiskt bad. En imponerande brokonstruktion över hamnavenyn sammanbinder hotellet med marinan och hamnpromenaden. Under sommarmånaderna erbjuds bassängbad på det fina allmänna friluftsbadet mot en liten avgift. Marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika och här finns det gott om nya och trevliga restauranger och affärer.

Rummen
Du bor i fräscha, moderna och luftkonditionerade dubbelrum med satellit-TV, WiFi, minibar, kassafack, hårtork, badrum och möblerad balkong. Havsutsikt kan bokas som tillval. 

Om hotellet
Antal rum 185
Avstånd till centrum 0 m Ponta Delgada
Avstånd till lokalt centrum 0 m
Avstånd till strand 4 km
Bar Ja
Barnpool Nej
Byggår 2004
Byte av handduk, per vecka 7
Byte av lakan, per vecka 2
Fitnesscenter / Gym Ja
Havsbad 50 m
Hiss Ja
Hårtork Ja
Hälsocentrum & Spa Ja
Inomhusbassäng Ja
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja
Kylskåp Nej
Luftkonditionering Ja
Minibar Mot avgift
Parkering Ja
Poolhanddukar Ja
Restaurang Ja
Roomservice Ja
Städning, per vecka 7
Tv i rum / lägenhet Ja
Tvättmöjligheter Mot avgift
WiFi Gratis
Våningar 7

Rumstyper
Dubbelrum för upp till två personer med balkong 
Dubbelrum för upp till två personer med balkong och havsutsikt

Mat och dryck
Frukost och halvpension
Halvpension (gäller ej för bokning av Premium Azorerna)
Frukost- och middagsbuffé i restaurangen. Dryck ingår ej vid middag. 

Övrigt
Hotellet har inomhuspool. Utomhuspoolen tvärs över gatan drivs i kommunal regi och är öppen under sommaren. Inträde kostar ca € 3/dag.

Dela nuvarande URL via E-mail