Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Alvor

Välkommen till västra Algarves pärla Alvor. Den forna fiskebyn med sina smala kullerstensgator och låga vitkalkade hus utstrålar en gammaldags charm. Här råder ett lugnt tempo och är ett perfekt resmål för dig som längtar bort från vardagens stress.

Stränder och bad

Runt Alvor hittar du några av Algarves vackraste stränder och en av de bästa är Praia de Alvor som ligger nära Alvors centrum. Du hittar även små avskilda badvikar längst kuststräckan perfekta för privata dopp.

Restauranger och nöjen

Intill hamnen ligger skaldjursrestaurangerna uppradade som ett pärlband. Slå dig ner på en uteservering och njut av den vällagade maten och de goda skaldjuren samtidigt som du blickar ut över den livliga hamnen. Nattlivet är något lugnare i Alvor och här möts du av trevliga restauranger, caféer och barer som finns utspridda i staden. Söker du mer action ligger de större städerna Portimão och Praia da Rocha bara några kilometer bort. Där hittar du både nattklubbar och kasino.

Utflykter

Det finns gott om sevärdheter på och omkring Algarvekusten. Följ med till det dramatiskt karga och vackra västra Algarve där du får besöka Lagos, Sagres och Europas sydvästligaste punkt Cabo de São Vicente. Ta del av östra Algarve med regionhuvudstaden Faro, den lilla staden som ofta kallats ”Queen of the Algarve”;Tavira och kom hela vägen bort till Vila Real do Santo Antonio vid floden Guadiana, som utgör en naturlig gräns mellan Portugal och Spanien. Under en heldag i grannlandet ges du möjlighet att ta del av lika vackra som häftiga Sevilla. Du får chansen att besöka bl.a. katedralen, klocktornet La Giralda och Maria Luisa-parken och du får gott om tid att på egen hand insupa stadens atmosfär, slappa på en uteservering eller shoppa. Övriga utflyktsmöjligheter värda att nämna är jeepsafari, båtturer, Quarteira market och Lissabon.

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail