Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fakta och väder Malta

Läge
Malta är en ögrupp med sju öar och ligger i södra Medelhavet cirka 93 kilometer från Sicilien. Västerut ligger Tunisien närmast och österut den grekiska ön Kreta.

Miljö
Maltas terräng karakteriseras av trädlösa sand- och kalkstensplatåer som sträcker sig cirka 20 meter över havet. På huvudöns norra sida är det något flackare och här finns många hamnar. På Malta finns varken floder eller sjöar och jordbruket är därmed helt beroende av konstbevattning (regnvatten som sparats).

Klimat
På Malta råder ett typiskt Medelhavsklimat - somrarna är ofta soliga och varma och vintrarna är milda och regniga.

Transfer
När du reser till Malta landar du på Maltas internationella flygplats på huvudön. Transfer bokar du på egen hand och det tar olika tid beroende på var du ska bo. Till St Julian`s och Sliema tar det cirka 20 minuter med taxi. Till Buggiba, Qawra och Mellieha tar det cirka 30 minuter med taxi.

Elektricitet
Elektriciteten på Malta är 230 V och adapter behövs därmed. Adapter är enkelt att få tag på och det du behöver är en BS 1363 (typ G), det vill säga en brittisk trestickskontakt.

Befolkning
Malta har cirka 434 000 bofasta invånare varav 6300 bor i huvudstaden Valletta.

Tid
Ingen tidsskillnad

Valuta
Euro. Uttagsautomater finns i samtliga Solresors resmål. Kreditkort accepteras av de flesta hotell, butiker och restauranger.

Turistskatt
På Malta tillämpas turistskatt på hotellövernattningar. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gäller för alla resenärer som fyllt 18 år.
Det kostar 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Stränder och bad
Oavsett vilken strand- och badtyp du är, finns något för alla. Här kan du ge dig ut på upptäcktsfärd och hitta undangömda badvikar mellan klipporna. Stränderna finns i olika former – från klassiskt gyllene sandstränder till de mer ovanliga röda stränderna. Klippbad och blå laguner finns också. Maltas största utbud av stränder finns vid badorterna på den norra sidan och mest populär är Mellieha Bay, Ghajn Tuffieha och Golden Bay. Söker du efter en lugnare och mer avslappnad strandmiljö kan du ta dig till spetsen av Malta och besöka Paradise Bay liksom Armier. Vi kan varmt rekommendera ett besök på ön Gozo och den vackra stranden Ramla I-hamra som är en ovanligt röd sandstrand som löper längs landsbygden. Både Gozo och ön Comino är idealiska för snorkling.

Restauranger
I de orter som du finner i Solresors program finns det gott om restauranger, kaféer och barer.

Nöjesliv
I semesterorten St Julian´s finner du ett pulserande bar- och nattliv. Under sommarmånaderna öppnar många av de engelska språkskolor och många ungdomar lockas till barområdet Paceville. Här kan det bli en ungdomlig och livlig miljö. De som söker ett lugnare tempo rör sig gärna kring pubarna på Bay Street. På Malta finns även tre kasinon varav ett finns i St Julian´s. I Buggib a finns också ett pulserande nöjesliv med något för alla smaker. Ett lugnare läge får du i Qawra som nästan sitter ihop med Buggiba. Sliema är något lugnare än sin granne St Julian´s även om det också finns ett stort utbud av barer och nattklubbar. Lugnast läge finner du i Mellieha.

Sport
Mycket sportaktiviteter kretsar kring vattensporter och på Malta kan du ägna dig åt vindsurfing, dykning, vattenskidor och skärmflygning. Fyra kilometer söder om Valletta finns en stor sportanläggning, Marsa Sports Club, som erbjuder bland annat en 18-håls golfbana, minigolf, 18 tennisbanor, fem squashbanor, cricketplaner och simbassäng. En del av våra hotell erbjuder också en rad sportaktiviteter.

Kommunikationer
Malta har, liksom Storbritannien, vänstertrafik och för att hyra bil krävs internationellt körkort. Vi rekommenderar en heltäckande försäkring. I övrigt är kommunikationer som busslinjer, bilvägar och färjor väl utbyggda. Bussträckor finns över hela ön med regelbunden tidtabell.

Solresor
Vistelsen på Malta sker på egen hand. Solresor har ingen personal på plats.Väder & säsong MARS APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT
Medeltemperatur dag C 17  19 22 23 30 31 28 24
Medeltemperatur natt  10 12 15 19 21 22 21 18
Medeltemperatur i vattnet 15  15 18 21 24 25 24 22
Soltimmar 8 10 11 12 11 9 7
Säsong L L M H H H M L

Dela nuvarande URL via E-mail