Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Om Umag

Res till Umag - en mycket populär badort i Kroatien, belägen på hjärtformade halvön Istriens nordvästra kust. Här hittar du fina stränder och en vacker gammal stadsdel med ett bra utbud av restauranger och härlig semesterkänsla – dessutom med små badvikar i närheten.
Istrien är som Italien fast med färre besökare, lägre priser men med precis lika god mat och fina viner samt en kultur kryddad med en storslagen natur. På 600-talet var Umag en viktig hamnstad, inte bara för Kroatien utan även för de italienska städerna Venedig och Rom. Idag är Umag en populär liten badort i området, vackert belägen precis vid kusten med en fin marina och strandpromenad. I de gamla stadskvarteren strosar du på pittoreska gator och hittar bra restauranger med trevliga uteserveringar. Umag är också känd för att i juli varje år arrangera tennisturneringen Croatian Open.

Populära stränder i Umag

På en resa till Umag är ett dopp i det blå ett måste. En av Umags marinor, samt flera av stränderna, har fått utmärkelsen Blå Flagg, som är en internationell miljöutmärkelse där vattenkvalitet, säkerhet och service är några av kriterierna. Några av de vackraste stränderna här är Laguna Stella Maris, Katoro, Aurora och Kanegra.


Umags specialiteter

I Umag äter och dricker du gott. Prova gärna Istriens specialiteter så som lokalproducerad ost och prosciutto samt tryffel – ett av Europas allra bästa tryffelområden finns i just Istrien.


Hotell i Umag

Se några av våra trevliga hotell i Umag och boka resan idag!
Karta

Dela nuvarande URL via E-mail