Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Rovinj

Staden Rovinj är en härlig mix av dåtid och nutid. Den charmiga gamla stan med kullerstensgränder och medeltida byggnader blandar sig med hippa restauranger, traditionella tavernor och en marina med flertalet uteställen. Ståtligt belägen uppe på en kulle i gamla stan tornar Santa Eufemisa kyrkan upp sig. Denna kyrka, byggd i barrockstil på 1700-talet är väl värd ett besök. Huvudgatan Grisia leder dig dit och här finns flertalet konstgallerier att besöka.

Rovinj var ursprungligen en ö som under 1700-talet växte ihop med fastlandet. I skärgården utanför staden finns fortfarande ett flertal mysiga öar och hotellen som ligger där har ofta en egen ö.

Precis som många andra platser i Istrien, präglas Rovinj av sin tid under italienskt styre. Detta märks både i stadens atmosfär, arkitekturen och restaurangköket. Här serveras typisk italiensk mat och nyfångad fisk och skaldjur. När du vandrar längs stadens gator och torg, kunde du lika gärna befinna dig i Italien. Och du kan smidigt korsa Adriatiska havet och ta dig över till grannlandet och Venedig. Båtar trafikerar flera gånger i veckan de båda städerna.

Sol och bad i Rovinj

I Rovinj blir det inte svårt att hitta en favoritstrand. Här finns många att välja mellan. Stränderna består främst av grus eller klippor. Söder om staden ligger skogsområdet Punta Corrente och här finns ett flertal små grusstränder där du har chans att hitta en egen privat liten strand. På öarna Crveni Otok och Sveta Katarina finns längre grusstränder. En sak som alla stränder har gemensamt är det underbart kristallklara, gnistrande vattnet.


Istrien - en gourmetdestination

Den kuperade inre delen av halvön är känd för sitt numera högkvalitativa vin, olivoljan som håller allra högsta klass, den utmärkta skinkan och sist men inte minst diamanten i gastronomin, tryffeln. Istriens turbulenta förflutna har lämnat ett spår på regionens mat. Olika traditioner är sammanvävda, de flesta baserade på naturen såsom aromatiska kryddor, vilt växande örter, grönsaker, fisk och skaldjur. Men det finns också påverkan av frankiskt och tyskt feodalt styre, romerska rätter m.m. Sist men inte minst ska nämnas att vin är en viktig ingrediens i matlagning. Det finns gott om restaurangalternativ i gamla stan i Poreč för såväl pasta, kött som fisk och skaldjur.


Utflykter i Istrien

Det finns gott om sevärdheter i och omkring Istrien och med Solresor kan du uppleva många av dessa. På vår utflykt Istriens gömda pärlor genomför vi en fantastisk resa i det skogsklädda inlandet till flera kulturella och historiska småstäder såsom Buje, Groznjan, Oprtalj och Motovun. Vi besöker Postojnagrottan - ett världsberömt slovenskt grottsystem där en järnväg tar oss genom denna magnifika underjordiska miljö under en heldagsutflykt.Istriens vinvägar leder oss till vinprovningar på två välkända vingårdar i det pittoreska istriska landskapet samt provsmakning av en del lokala specialiteter. Som om inte allt detta vore nog inkluderas också Venedig i programmet. Efter drygt två timmars kryssning över Medelhavet når vi i en av världens vackraste och mest romantiska städer. En guidad stadspromenad står på programmet liksom tid att utforska staden på egen hand. Varför inte ta en gondoltur på stadens många kanaler eller en kaffe vid Markusplatsen? Utöver Premium Istrien finns gott om utflykter att boka, inte minst fina båtuflykter som tar dig ut på det Adriatiska havet och runt i den vackra skärgården.

Fler charterresor till Istrien

  • Porec

    Sköna bad i kristallklart vatten och hög mysfaktor i gamla stan!

  • Pula

    Istriens största stad förenar det bästa av Kroatien och Italien!

  • Umag

    Njut av det goda livet i pittoreska Umag

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail