Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Pula

Pula

Res med charter till Pula‎, en kontrastrik stad längs kusten i södra Istrien. Dels är den en livlig hamnstad med viss storstadskänsla, samtidigt ges du här en djup insyn i ortens och regionens imponerande historia. I tillägg till detta finns här utmärkta möjligheter att njuta av sol och bad, inte minst längs stränderna i Medulin och på Verudela-halvön. I skärgården utanför ligger de vackra Brijuniöarna, en av Kroatiens åtta nationalparker.

Precis som Rom är staden uppbyggd på sju kullar och en av de mest välbesökta sevärdheterna i Pula uppfördes också under romartiden. Amfiteatern, i folkmun kallad Arena, byggdes först i liten skala av Claudius och utvidgades sedan år 79 e Kr för att användas till gladiatorspel. Den rymde då 23 000 åskådare. Idag används den som konsertscen och det är också här Pulas traditionella filmfestival går av stapeln. Amfiteatern är den sjätte största i världen.

Sol och bad i Pula
Pularegionens kanske mest kända turistresmål heter Medulin och ligger ca 10 km söder om Pula. Här erbjuds bl a vackra stränder och en liten katedral. Strax utanför centrala Pula ligger halvön Verudela där du kan välja mellan flera högklassiga inkvarteringar, såväl lägenheter med självhushåll som hotell där det mesta är inkluderat i prislappen. Här kan du, förutom fina stränder, också njuta av gröna pinjelundar, caféer, restauranger och inte minst en härlig utsikt över skärgården. 

Istrien - en gourmetdestination
Den kuperade inre delen av halvön är känd för sitt numera högkvalitativa vin, olivoljan som håller allra högsta klass, den utmärkta skinkan och sist men inte minst diamanten i gastronomin, tryffeln. Istriens turbulenta förflutna har lämnat ett spår på regionens mat. Olika traditioner är sammanvävda, de flesta baserade på naturen såsom aromatiska kryddor, vilt växande örter, grönsaker, fisk och skaldjur. Men det finns också påverkan av frankiskt och tyskt feodalt styre, romerska rätter m.m. Sist men inte minst ska nämnas att vin är en viktig ingrediens i matlagning. Det finns gott om restaurangalternativ i Pula för såväl pasta, kött som fisk och skaldjur.  

Utflykter i Istrien
Det finns gott om sevärdheter i och omkring Istrien och med Solresor kan du uppleva många av dessa. Med Premium Istrien ges du möjligheten att uppleva såväl kultur som historia, vacker natur och högklassig mat och dryck. På vår utflykt Istriens gömda pärlor genomför vi en fantastisk resa i det skogsklädda inlandet till flera kulturella och historiska småstäder såsom Buje, Groznjan, Oprtalj och Motovun. Vi besöker Postojnagrottan - ett världsberömt slovenskt grottsystem där en järnväg tar oss genom denna magnifika underjordiska miljö under en heldagsutflykt.Istriens vinvägar leder oss till vinprovningar på två välkända vingårdar i det pittoreska istriska landskapet samt provsmakning av en del lokala specialiteter. Som om inte allt detta vore nog inkluderas också Venedig i programmet. Efter drygt två timmars kryssning över Medelhavet når vi i en av världens vackraste och mest romantiska städer. En guidad stadspromenad står på programmet liksom tid att utforska staden på egen hand. Varför inte ta en gondoltur på stadens många kanaler eller en kaffe vid Markusplatsen? Utöver Premium Istrien finns gott om utflykter att boka, inte minst fina båtuflykter som tar dig ut på det Adriatiska havet och runt i den vackra skärgården.

Karta

Istriens gömda pärlor

En fantastisk resa i det skogsklädda inlandet till flera kulturella och historiska småstäder såsom Groznjan, Oprtalj och Motovun.

Vi färdas genom Istriens grönskande landskap och får en fantastisk panoramautsikt över den vackra staden Buje där kyrkan St Servulus pryder stadens topp. Dagens första stop blir i Groznjan, en stad som lever och andas konst och labyrinten av små gator blir till en stor scen på vilken det ständigt ljuder av jazz och klassisk musik. Ett besök i någon utav av stadens många gallerior är ett måste, likaså att provsmaka äkta tryffel och olivolja från hjärtat av Istrien. Efter Groznjan besöks Oprtalj, den kanske mest pittoreska staden i norra Istrien. Vandringen avrundas med en lunch bestående av härliga Istrien-delikatesser. Vi beger oss vidare till Motovun som är storslaget beläget på toppen av en 277 meter hög höjd omgiven av murar som erbjuder oförglömlig utsikt över Mirna River Valley och Motovun-skogen. Innanför murarna döljs en rik skattkammare av kulturella och historiska monument som går tillbaka till 1100-talet. Här har ni möjligheten att i lugn och ro avnjuta den vackra utsikten innan färden bär av hemåt igen.

Heldagsutflykt inkl. lunch. Svensktalande guide.
Utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under vår och höst.
Kan ej bokas från Rovinj.


Ca. pris:
390 kr/vuxen
195 kr/barn


Istriens vinvägar

Vår resa tar oss in i Istriens hjärta för att besöka Matosevic-familjens vinkällare, en av Kroatiens nyare och numera mest kända vinproducenter. 

När vädret tillåter smakas deras utsökta viner av i trädgården, omgiven av vingårdar och den lummiga trädgården, detta tillsammans med en rökt skinka och ost som blir ett perfekt komplement till vinet. En kort bilfärd genom Istriens vackra landsbygd leder oss vidare till byn Sveti Lovrec och Limfjorden som bjuder på vackra vyer över landskapet innan vi kommer fram till dagens andra vingård, Kabola. Kabolas vinkällare är beläget på en vacker liten gård där vi åter får smaka på utsökta viner inne i salen som en gång var gårdens stall. Välj bland Malvasia, Chardonnay, Pinot, Muskat, eller Teran som är typiska viner i dessa regioner. Omgivningen och smaken av ett gott vin med tilltugg mitt i landsbygden i Istrien ger en fantastisk upplevelse och njutning.

Halvdagsutflykt inkl. snacks och vinprovning. Svensktalande guide.
Utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under vår och höst.
Kan ej bokas från Rovinj.

Ca. pris:
650 kr/vuxen


Postojnagrottan

Postojnagrottan är den kanske mest kända grottan i världen och samtidigt också den största turistattraktionen i Slovenien.

Många böcker har skrivits om Postojnagrottan, närmare ett hundratal turistguider angående grottan själv har producerats under en period av 200 års tid. I ca. 140 år har Postojnagrottan, som den enda i världen, kunnat erbjuda en unik och äventyrlig tågresa som tar dig in i grottan under spektakulära underjordiska valv, utsmyckade med stalaktiter som påminner om vackra ljuskronor, genom en underjordisk värld full av imponerande kalkstensskulpturer. Idag kan besökaren ta del av ca. fem kilometer tunnlar och passager med nästan lika många kilometer dubbla järnvägsspår.

Heldagsutflykt. Svensktalande guide.
Utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under vår och höst.
Kan ej bokas från Rovinj.

Ca. pris:
500 kr/vuxen
250 kr/barn


Venedig

En trevlig båttur tar dig till en av världens vackraste och mest romantiska städer – Venedig - en stad som bara måste upplevas.

Tillsammans tar vi oss till romantikens stad över det praktfulla adriatiska havet med en katamaran. När vi har anlänt till Venedig inleds besöket med en härlig stadspromenad där vi tar oss genom små gränder, vandrar över den vackra Accademiabron, korsar Canal Grande som slutligen leder till Markusplatsen. Det ges efter det tid att på egen hand utforska staden; besöka berömda sevärdheter och beundra stadens renässansarkitektur och historiska byggnader. Passa även på att provsmaka den omtalade italienska glassen och andra delikatesser från Italien. Innan vi vänder tillbaka mot Istrien har du chansen att avsluta utflykten med en gondoltur på Venedigs vackra kanaler. Vi är tillbaka i Kroatien under sen kväll.

Vilken dag utflykten genomförs meddelas på plats av er reseledare.

Fler charterresor till Istrien

  • Porec

    Sköna bad i kristallklart vatten och hög mysfaktor i gamla stan!

  • Rovinj

    Pittoresk kuststad med starka italienska influenser och spännande historia!

  • Umag

    Njut av det goda livet i pittoreska Umag

Dela nuvarande URL via E-mail