Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Pula

Res med charter till Pula‎, en kontrastrik stad längs kusten i södra Istrien. Dels är den en livlig hamnstad med viss storstadskänsla, samtidigt ges du här en djup insyn i ortens och regionens imponerande historia. I tillägg till detta finns här utmärkta möjligheter att njuta av sol och bad, inte minst längs stränderna i Medulin och på Verudela-halvön. I skärgården utanför ligger de vackra Brijuniöarna, en av Kroatiens åtta nationalparker.

Precis som Rom är staden uppbyggd på sju kullar och en av de mest välbesökta sevärdheterna i Pula uppfördes också under romartiden. Amfiteatern, i folkmun kallad Arena, byggdes först i liten skala av Claudius och utvidgades sedan år 79 e Kr för att användas till gladiatorspel. Den rymde då 23 000 åskådare. Idag används den som konsertscen och det är också här Pulas traditionella filmfestival går av stapeln. Amfiteatern är den sjätte största i världen.

Sol och bad i Pula

Pularegionens kanske mest kända turistresmål heter Medulin och ligger ca 10 km söder om Pula. Här erbjuds bl a vackra stränder och en liten katedral. Strax utanför centrala Pula ligger halvön Verudela där du kan välja mellan flera högklassiga inkvarteringar, såväl lägenheter med självhushåll som hotell där det mesta är inkluderat i prislappen. Här kan du, förutom fina stränder, också njuta av gröna pinjelundar, caféer, restauranger och inte minst en härlig utsikt över skärgården. 


Istrien - en gourmetdestination

Den kuperade inre delen av halvön är känd för sitt numera högkvalitativa vin, olivoljan som håller allra högsta klass, den utmärkta skinkan och sist men inte minst diamanten i gastronomin, tryffeln. Istriens turbulenta förflutna har lämnat ett spår på regionens mat. Olika traditioner är sammanvävda, de flesta baserade på naturen såsom aromatiska kryddor, vilt växande örter, grönsaker, fisk och skaldjur. Men det finns också påverkan av frankiskt och tyskt feodalt styre, romerska rätter m.m. Sist men inte minst ska nämnas att vin är en viktig ingrediens i matlagning. Det finns gott om restaurangalternativ i Pula för såväl pasta, kött som fisk och skaldjur.  


Utflykter i Istrien

Det finns gott om sevärdheter i och omkring Istrien och med Solresor kan du uppleva många av dessa. På vår utflykt Istriens gömda pärlor genomför vi en fantastisk resa i det skogsklädda inlandet till flera kulturella och historiska småstäder såsom Buje, Groznjan, Oprtalj och Motovun. Vi besöker Postojnagrottan - ett världsberömt slovenskt grottsystem där en järnväg tar oss genom denna magnifika underjordiska miljö under en heldagsutflykt.Istriens vinvägar leder oss till vinprovningar på två välkända vingårdar i det pittoreska istriska landskapet samt provsmakning av en del lokala specialiteter. Som om inte allt detta vore nog inkluderas också Venedig i programmet. Efter drygt två timmars kryssning över Medelhavet når vi i en av världens vackraste och mest romantiska städer. En guidad stadspromenad står på programmet liksom tid att utforska staden på egen hand. Varför inte ta en gondoltur på stadens många kanaler eller en kaffe vid Markusplatsen? Utöver Premium Istrien finns gott om utflykter att boka, inte minst fina båtuflykter som tar dig ut på det Adriatiska havet och runt i den vackra skärgården.

Karta

Fler charterresor till Istrien

  • Porec

    Sköna bad i kristallklart vatten och hög mysfaktor i gamla stan!

  • Rovinj

    Pittoresk kuststad med starka italienska influenser och spännande historia!

  • Umag

    Njut av det goda livet i pittoreska Umag

Dela nuvarande URL via E-mail