Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad

Porec

Res med charter till Poreč‎, en pärla längs Istriens västkust som erbjuder ett brett och livligt nöjesutbud och gott om restauranger, barer och caféer. Här finns mysiga kullerstensgränder i de gamla stadsdelarna och ett myllrande folkliv i hamnen under sommarmånaderna – ständigt med det vackra Adriatiska havet närvarande. Här finner även livsnjutaren vad den söker, då det lugna inlandet är starkt influerat av grannlandet Italien med vingårdar, gourmetkrogar, tavernor och konstnärsbyar. 

I denna före detta romerska koloni kan du njuta av vacker arkitektur med venetianska gotiska palats som gör din promenad till en minnesvärd upplevelse . Detta blir extra tydligt för dig när du ser Euphrasius-basilikan, utan tvivel en imponerande syn. Den byggdes i bysantinsk stil under mitten av det sjätte århundradet och mosaiker i dess inredning är några av de vackraste i världen. Hela byggnaden har tagits med i UNESCO: s världsarvslista.

Poreč  - ett aktivt resmål

Under de senaste åren har Poreč blivit en populär destination för såväl professionella som amatörutövare av diverse sporter. Här finns goda förutsättningar och fina faciliteter för t ex löpning, cykel, tennis, dykning och diverse vattensporter. På flera av våra hotell finns utmärkta träningsmöjligheter genom gym, fitnesscenters och tennisbanor (merparten av dessa aktiviteter mot en avgift). Dessutom ligger majoriteten av Solresors hotell placerade med promenadvänligt avstånd in till gamla stan och då promenerar du oftast genom grönskande omgivningar direkt längs med det härligt blå Adriatiska havet. 


Istrien - en gourmetdestination

Den kuperade inre delen av halvön är känd för sitt numera högkvalitativa vin, olivoljan som håller allra högsta klass, den utmärkta skinkan och sist men inte minst diamanten i gastronomin, tryffeln. Istriens turbulenta förflutna har lämnat ett spår på regionens mat. Olika traditioner är sammanvävda, de flesta baserade på naturen såsom aromatiska kryddor, vilt växande örter, grönsaker, fisk och skaldjur. Men det finns också påverkan av frankiskt och tyskt feodalt styre, romerska rätter m.m. Sist men inte minst ska nämnas att vin är en viktig ingrediens i matlagning. Det finns gott om restaurangalternativ i gamla stan i Poreč för såväl pasta, kött som fisk och skaldjur.  


Utflykter i Istrien

Det finns gott om sevärdheter i och omkring Istrien och med Solresor kan du uppleva många av dessa. På vår utflykt Istriens gömda pärlor genomför vi en fantastisk resa i det skogsklädda inlandet till flera kulturella och historiska småstäder såsom Buje, Groznjan, Oprtalj och Motovun. Vi besöker Postojnagrottan - ett världsberömt slovenskt grottsystem där en järnväg tar oss genom denna magnifika underjordiska miljö under en heldagsutflykt.Istriens vinvägar leder oss till vinprovningar på två välkända vingårdar i det pittoreska istriska landskapet samt provsmakning av en del lokala specialiteter. Som om inte allt detta vore nog inkluderas också Venedig i programmet. Efter drygt två timmars kryssning över Medelhavet når vi i en av världens vackraste och mest romantiska städer. En guidad stadspromenad står på programmet liksom tid att utforska staden på egen hand. Varför inte ta en gondoltur på stadens många kanaler eller en kaffe vid Markusplatsen? Utöver Premium Istrien finns gott om utflykter att boka, inte minst fina båtuflykter som tar dig ut på det Adriatiska havet och runt i den vackra skärgården.

Karta

Fler charterresor till Kroatien

 • Pula

  Istriens största stad förenar det bästa av Kroatien och Italien!

 • Dubrovnik

  En underbar stad i vackra omgivningar!

 • Rovinj

  Pittoresk kuststad med starka italienska influenser och spännande historia!

 • Umag

  Njut av det goda livet i pittoreska Umag

Dela nuvarande URL via E-mail